Občiansky pre dieťa
ahojte, prosim vas, dostali ste uz OP pre vase dieta? citala som, ze do konca roka by mali dostat vsetky deti automaticky, od 0-15r tusim, a mal by prist domov. tak by som rada vedela, ci to pride alebo mam radsej vybavit. dakujem 🙂
@lllperko prísť príde, akurát je bez fotky a slúži len ako náhrada kartičky poistenca. Ak chceš s dieťaťom na ten občiansky aj cestovať musíš mu vybaviť s fotkou.
Moji chlapci majú 2r9m a 11m a zatiaľ ešte nič neprišlo. Ale chceme im vybaviť aj s fotkou nech môžeme chodiť na výlety aj do Česka, keďže bývame kúsok od hraníc.
@lllperko nám prišiel automaticky ani sme oň nežiadali
@lllperko a naco ho tak surne potrebujes? ved je to len ekvivalent karticky poistenca. je bez foto, cestovat s nim nemozes.
@wiccawicca nám tiež. 2 týždne po vybavení pasu.
my sme nic nedostali, ale vybavili sme si tie s fotkou, aby sme mohli cestovat
Štát pozastavil vydávanie e-občianskych bez fotky. Pri eZdraví s nimi rátali od januára
Ministerstvo vnútra z kapacitných dôvodov nedokáže do konca roka rozposlať čipové doklady bez fotky seniorom a deťom.
Rezort preto inicializuje posun termínu v zákone, stane sa tak druhý rok po sebe.
https://zive.aktuality.sk/clanok/h5KhzJr/stat-p...
Nerozumiem tomu prečo sa to už u lekára nepoužíva pre tých čo majú občiansky s čipom, ale čakajú kým budú mať všetky deti a seniori občiansky s čipom. Tak by mohli otestovať či to drahé e-zdravie vôbec bude fungovať.
U lekára som ani tie čítačky kariet pre pacienta nevidel.
Aspoň by minimalizovali tieto prípady
https://www.modrykonik.sk/forum/moje-zdravie/doktorka-si-uctuje-cez-moje-rodne-cislo-i-napriek-tomu-ze-k-nej-nechodim/
@liloastitch moje deti ho majú už 2 roky majú 8a9rokov ja mam aj s fotkou tak nám už ďalší nepríde?
@kvietok2891 toto ti neviem povedať presne,ale myslím, že nie. My už máme druhý s fotkou pri synovi keďže tam je platnosť krátka a bez neprišiel a ani ho nečakám.
hm, takze ak chapem spravne, ked budeme chciet ist napr. do Polska, ten bez fotky pouzit nemozme. tak to si potom radšej vybavím. dakujem za pomoc 🙂
@macilaci presne aj nám po pase. Bolo mi divné, čo nám mohlo prísť od nich, reku pas máme a on to bol občiansky bez fotky, neviem načo nám bude.

príde