Dobry den, prosim o radu:
Som po skonceni RD a momentalne cerpam staru dovolenku. Do prace mozem nastupit az v maji. Nemam dostatok dovolenky, tak mi bolo odporucane od zamestnavatela cerpat PN (mala by som diagnozu s kolenom) alebo cerpat OČR na deti.
Co je pre mna vyhodnejsie financne? Potrebujem vykryt 20 pracovnych dni.
Som samozivitelka, preto v dnesnej dobe obraciam kazde euro.
Dakujem
ako vam teda vyratali dovolenku pred tym a ako teraz?
staru dovolenka vam nemoze prepadnut pokial narok na nu vznikol pocas MD.
Ak si zamestnankyňa (zamestnanec) nemôže vyčerpať dovolenku pre čerpanie materskej dovolenky alebo rodičovskej dovolenky ani do konca nasledujúceho kalendárneho roka, nevyčerpanú dovolenku jej (mu) zamestnávateľ poskytne po skončení materskej dovolenky alebo rodičovskej dovolenky.
@dzina007 ja som mala vela dovolenky este pred nastupom na matersku. Neviem presne kolko. Musim pozret vo vyplatnej paske spred 3 rokov. No a co mi ratali pred rokom (priblizne pocas mojej stale RD), teraz v januari to je -20dni, co mi odhadovali pred rokom. Cize som zhrozena a nahnevana a dost. Nezodpovednost prvotriedna. Oni tu dovolenku mi scitali spred materskej a teraz mi nabehla nejaka pocas materskej a to zrejme odhadli zle a ja som sa podla toho aj zariadila.
@milanemila aha super ďakujem som nevedela presne.ano hento viem že nemôže napísať rovnakú diagnozu
Nemohlo sa stat, ze ti nejaka aj “prepadla”? Neviem kolko rokov mozes tu dovolenku kt vznikla pred materskou prenasat.
@milanemila Zevraj mi neprepadla, ze mozem byt rada, ze mi ju preplatia. Ani Pan Boh nevie. Ja sa v tom nevyznam.
Tak a skúsiť sa porozprávať s riaditeľkou škôlky, ako samozivitelku so zmenenou situáciou si myslím, že by mohla akceptovať, určite schodnejsie ako takto
@maciatkolulu Nieco uz vymyslim. Dakujem, aspon, ze som o tom pokecala a pocula aj ine nazory, lebo som v tom mala gulas, co bude najlepsie.
Mladšia dcera ma 3 roky až v máji? Ak uz dovŕšila 3 roky, tak môžeš tu pandemicku, aktuálne je to veľká výhoda, pokryť tak cas medzi koncom rodicovskej a skolkou
@evinqua Prosim ta a to ako? Len vyplnit formular? Ci ist k detskej doktorke? A to mozem kolko cerpat? Ja som teraz normalne zamestnana , mam trvaly pracovny pomer na neurcito. Cerpam staru dovolenku. Mala dcerka mala 3 roky v polovici februara. Dakujem
Musíš mať papier, že ju neprijali do škôlky, že až od mája a potom môžeš čerpať až do toho maja
Ak si ale zamestnana tak potom neviem ci to je možné, myslela som, ze mas pauzu medzi rodicovskou a začiatkom zmluvy v maji. To si potom over na socpoist
Pandemicka OCR - mozes nastupit uz od zajtra.
https://eformulare.socpoist.sk/sluzby/ziadosti-...
sak ti to tu uz trikrat pisem staci si dat do google formular pandemicka ocr vyplnis odosles a od zajtra si na pndemockej ocr a cerpanie Dovolenky zrus a usetri si ju
nic neriesi s lekarkou staci ak ma dieta viac ako tri roky trva ti pracovny pomer alebo OL a dieta neni prijate do MS (do datumu prijatia mozes cerpat raz mesacne cez net vyplnis tlacivo cestne prehlasenie
@loginexistuje Dakujem ❤
@alenah31 Dakujem, idem si to vygooglit 🙂