icon

OČR na staršie dieťa

21. jún 2023

Baby,dcéra má 14r.Chronicke bolesti,nevoľnosť,hnačky atď.Budeme absolvovať v priebehu nasledujúcich dní vyšetrenia,odbery,sono,hadica.Mozem si v takomto prípade žiadať o OČR na cca 7 dni?Sama to určite neprejde ako mi naznačili v práci a dovolenku si momentálne vyberať nemozme.A som teda na pochybách,lebo pčka mi na tie dni nevystacia.Naposledy som bola na OČR asi pred 8rokmi.Dakujem za radu.

viestta
21. jún 2023

Jej pediatricka ta moze vypisat na OCR. OCR mozes cerpat aj na dospelu osobu, nielen na dieta

autor
21. jún 2023

@viestta dakujem

lilinka88
21. jún 2023

Môžeš, len pri takomto veku dieťaťa už rozhoduje pediater či je očr nutné

janage
21. jún 2023

Ja som brala na 11 ročnú. Vysoké horúčky cez 39, nevoľnosť, nevládala sa ani vody napiť a ďalšie dni sama dôjsť na wc. Totálne slabá. OCR bola na nevyhnutnú dobu tuším 5 dní. Povedala som lekárke, že ja aj na centrálu sociálnej poisťovne budem písať ak bude nutné.

anjelicek26
21. jún 2023

Planovane terminy u lekara nie su zrovna OCR... ale uvidis, ako sa k tomu lekarka postavi... len na den, kedy ide na hadicu, vtedy ano, tam je nutny doprovod a dozor aj po ...

janinah
21. jún 2023

Áno.len to treba pediatricke argumentovať ...nevidela som.aby dr.nevysiel v ústrety.ak je pacient slušny a vie veci vysvetliť.

janage
21. jún 2023

Takže na všetky vyšetrenia musí dieťa sprevádzať zákonný zástupca. Zisti si teda priamo na personálnom ako máš v tomto prípade postupovať ak paragraf ti nestačí.
Ja riešim paragrafy naozaj na nevyhnutný čas vyšetrenia teda kľudne aj pol hodina, hodina, či 2 a naspäť do práce, čo sa dá nadrobiť.
Lebo napr. ultrazvuk je krátke vyšetrenie, nebolestive, 14 kľudne môže ísť sama domov. Ja sa dokonca s dcérou stretávam pred budovou kde lekár sídli.

janage
21. jún 2023

aby som ušetrila čas.
Samozrejme vychádzam z toho, že ste objednaní na určitý čas a nemusíte cestovať pol dňa.

autor
21. jún 2023

Ide o to,že ona je strasne zoslabnuta a nechodi teraz ani do školy.Rano zvracia,vodnata hnačka obden,tak mne to proste nedá nechať ju samu ísť niekam,že stretneme sa pred ambulanciou.Ja chodím domov z práce až okolo 19tej.Lekar s tým problém nemá,len sa pýtam,ako to vidia úrady v takomto prípade,keď to nie je akože súvislé ochorenie ako chrípka napr.alebo zlomená noha,kedy s tým dieťaťom naozaj musíte byť doma a pomáhať mu

viestta
21. jún 2023

Urady to nebudu skumat, doktorka napise diagnozu aku ma, teda nieco od toho vracania

terina25
21. jún 2023

Daj sa normalne na ocr. Ved mas chore dieta,ktore ta potrebuje. Je na lekarovi,ci ta da na ocr. Tiez som bola na ocr so synom,ktory mal kovid. Vracal ,ledva stal na nohach. A bez problemov mi dal lekar ocr na 14 dni. Prvorade je zdravie

avanka
21. jún 2023

Tak naša dr mi v pohode dala ocr na 14 ročného syna, ktorý mal zvýšené teploty a zápal stredného ucha. A prečo nie? Jedno, že je už "veľký", v teplotách ho doma nenechám
A keď mal kovid ako 14 ročný, rovnako. 14 dní..

janage
21. jún 2023

Tak ak je strašne zoslabnutá a nie je schopná sa sama o seba postarať, napíše dr. diagnozu v súvislosti s gastoproblémami a na OČR máš v takom prípade nárok. Len až teraz si doplnia, že tá slabosť je taká silná.
Tiež by som vysilené dieťa samé doma nenechala, veď može aj odpadnúť napr.

autor
21. jún 2023

Ďakujem za odpovede