icon

OČR - partner na bábätko

aaatimejka
14. júl 2022

Ahojte,môže na bábätko poberať OČR aj otec dieťaťa - aj v pripade ak nie sme manželia? Totižto pred 2 týždňami som porodila a teraz som chorá , a takto sa neviem postarať o bábätko ☹ ..

viestta
14. júl 2022

Áno, však je to jeho dieta

aaatimejka
autor
14. júl 2022

@viestta ano ale ja som na materskej tak preto nie som si ista ze ci sj vtedy..

viestta
14. júl 2022

@aaatimejka však ja chapem

elanor
14. júl 2022

@aaatimejka moze, na tlacive je aj cast, ked je napisne nieco v zmysle, ze osoba, ktora sa obvykle stara o dieta, sa o neho starat nemoze. Tak dr. vyplni tu cast a je to. Nebude sa vyplnat prva cast, ze je dieta chore, ale ze ty si chora a nemozes sa o dietat postarat, a musis sa o neho starat niekto iny (teda otec dietata)

lilinka88
14. júl 2022

Môže,ale očr treba vypísať tvojim ošetrujúcim lekárom (nie pediatrom) do bodu C

barus26
14. júl 2022

@lilinka88 urcitr? to by bola potom ocr na ňu a to nemôže, nakoľko nie sú manželia. Jedine pediater môže vypísať ocr na dieta

lilinka88
14. júl 2022

@barus26 určite....bod C je o Tom,že osoba, ktorá sa inak stará o dieťa ochorela alebo je hospitalizovaná a preto sa o zdravé dieťa stará otec. Uvádza sa tam meno matky aj rodné číslo dieťaťa, potvrdzuje ošetrujúci lekár matky dieťaťa.
Treba si najprv naštudovať jednotlivé body tlačivá a potom presviedčať o svojej pravde...

barus26
14. júl 2022

@lilinka88 ja som momentálne hospitalizovaná a manželovi vypísala OCR na dieta pediatrička presne s tym, že sa nemôžem o ňu starať

lilinka88
14. júl 2022

@barus26 tak pokiaľ to dala do bodu C a nie je zároveň tvoja obvodná dr,tak to vypísala zle. Pediater nemôže potvrdzovať tvoj zdravotný stav, keďže nie si jeho pacientka