OČR počas zatvorenej škôlky
Prosím vás, máme dve deti v škôlke, s 3. som na MD. Je možné, aby počas zatvorenia škôlky čerpal manžel OČR na škôlkárov, hoci ja som “doma” s najmenšou?
Mne sa zdá, ze treba mat tlačivo na to co potvrdia v skolke a potom musí zaniesť do prace. Ale zavolaj a spýtaj sa lekárky co povie. No tiež nechapem. Ma byt kto s deťmi tak preco si ide brat OCR.
Áno môže ... len tiež nerozumiem tomu, že keď si Ty doma, prečo by si ju mal brať ... tie peniaze vám nebudú chýbať?
Ty sa nezvladnes postarat,věd přidete zbytečně o peniaze
jaj ženy …no možno majú dosť na to aby muž tých max 14dni doma ostal
Dievčatá, vás nemusia zaujímať autorkine finančné pomery a dôvody.
Ďakujem za odpovede 🙂 Áno, viem sa postarať aj sama, s tým problém nie je, viem, že očr znamená nižší príjem, spoločný čas má ale pre nás väčšiu hodnotu a toto mesačné zníženie “prežijeme”… koniec koncov, zatiaľ ide o teoretickú otázku, chcela som vedieť, či vôbec táto možnosť pripadá do úvahy
Ďakujem za odpovede 🙂 Áno, viem sa postarať aj sama, s tým problém nie je, viem, že očr znamená nižší príjem, spoločný čas má ale pre nás väčšiu hodnotu a toto mesačné zníženie “prežijeme”… koniec koncov, zatiaľ ide o teoretickú otázku, chcela som vedieť, či vôbec táto možnosť pripadá do úvahy
@tini27 len zvaz aj situaciu v praci lebo to, ze si takto vezme OCR na 14 dni, v casoch kedy si osttani cerpaju dovolenky a ty si doma s malym dietatom co zamestnavatel vie nemusi byt dobre prijimane a moze mat dopady
lpreco necerpa dovolenku?
Dievčatá, vás nemusia zaujímať autorkine finančné pomery a dôvody.
@domiklik je podľa teba ok brat OCR ked nemusíš? Potom su tu také prípady co plaču ked idú na ocr s chorým dieťaťom. Nechcú.. ale musia. Alebo prípady co davaju do táborov deti a leto ich vyjde neskutočne veľa. A to hovorím o ženách co pracujú na TPP a su samé na dieta. Ja mam v lete 2 týždne dovolenky. Tam je ten spoločný čas.
@domiklik je podľa teba ok brat OCR ked nemusíš? Potom su tu také prípady co plaču ked idú na ocr s chorým dieťaťom. Nechcú.. ale musia. Alebo prípady co davaju do táborov deti a leto ich vyjde neskutočne veľa. A to hovorím o ženách co pracujú na TPP a su samé na dieta. Ja mam v lete 2 týždne dovolenky. Tam je ten spoločný čas.
@slniecko66 pozri sa každý máme iné možnosti, ale nevidím dôvod nevyužívat niečo, co mi zákon ako pracujúcej osobe umožňuje za to, ze niekto sa ma horšie. To, ze iné rodiny ale samozivitelky to ledva vykryvaju mi je naozaj úprimne ľúto, ale na zmenu v tejto oblasti treba apelovať inde.
@slniecko66 pozri sa každý máme iné možnosti, ale nevidím dôvod nevyužívat niečo, co mi zákon ako pracujúcej osobe umožňuje za to, ze niekto sa ma horšie. To, ze iné rodiny ale samozivitelky to ledva vykryvaju mi je naozaj úprimne ľúto, ale na zmenu v tejto oblasti treba apelovať inde.
@domiklik ved v poriadku nech si každý robi po svojom. To je môj názor na danú situáciu.
@domiklik ved v poriadku nech si každý robi po svojom. To je môj názor na danú situáciu.
@slniecko66 ved vporiadku, ty sa pýtaš ja odpovedam
Prosim vas, poradite?
Skolka bude zavreta od 21.7 do 15.8.
Tento tyzden dam potvrdit ocr skolke, cize datum vypisania bude teraz.
No ja budem s dietatom na ocr az od 24.7, dovtedy mi ma byt kto s nim.. Nie je to problem?
Ze datum vystavenia 17.7 a plnenie az od 24.7? Dakujem 🙏
Prosim vas, poradite?
Skolka bude zavreta od 21.7 do 15.8.
Tento tyzden dam potvrdit ocr skolke, cize datum vypisania bude teraz.
No ja budem s dietatom na ocr az od 24.7, dovtedy mi ma byt kto s nim.. Nie je to problem?
Ze datum vystavenia 17.7 a plnenie az od 24.7? Dakujem 🙏
@enusamt nie je to problem mas narok na 14 dni pocas zavretia suvisle je to na tebe kedy
@enusamt nie je to problem mas narok na 14 dni pocas zavretia suvisle je to na tebe kedy
@mamina7070 vdaka 🙏
Prvy raz idem vyuzit, tak som sa bala az to nedomrvim

@tini27 a to mu stoji za tu "stratu" 1/2 mzdy? Ak by nemal byt kto s deťmi, tak to pochopím, ale ty si doma, nechodíš do prace.