icon

OČR počas zatvorenej škôlky

tini27
8. jún 2025

Prosím vás, máme dve deti v škôlke, s 3. som na MD. Je možné, aby počas zatvorenia škôlky čerpal manžel OČR na škôlkárov, hoci ja som “doma” s najmenšou?

andreakotesova
8. jún 2025

@tini27 a to mu stoji za tu "stratu" 1/2 mzdy? Ak by nemal byt kto s deťmi, tak to pochopím, ale ty si doma, nechodíš do prace.

slniecko66
8. jún 2025

Mne sa zdá, ze treba mat tlačivo na to co potvrdia v skolke a potom musí zaniesť do prace. Ale zavolaj a spýtaj sa lekárky co povie. No tiež nechapem. Ma byt kto s deťmi tak preco si ide brat OCR.

dzulli1980
8. jún 2025

Áno môže ... len tiež nerozumiem tomu, že keď si Ty doma, prečo by si ju mal brať ... tie peniaze vám nebudú chýbať?

jasminka548
8. jún 2025

Ty sa nezvladnes postarat,věd přidete zbytečně o peniaze

jvasenka
8. jún 2025

jaj ženy …no možno majú dosť na to aby muž tých max 14dni doma ostal

domiklik
8. jún 2025

Dievčatá, vás nemusia zaujímať autorkine finančné pomery a dôvody.

tini27
autor
8. jún 2025

Ďakujem za odpovede 🙂 Áno, viem sa postarať aj sama, s tým problém nie je, viem, že očr znamená nižší príjem, spoločný čas má ale pre nás väčšiu hodnotu a toto mesačné zníženie “prežijeme”… koniec koncov, zatiaľ ide o teoretickú otázku, chcela som vedieť, či vôbec táto možnosť pripadá do úvahy

mamina7070
9. jún 2025
@tini27

Ďakujem za odpovede 🙂 Áno, viem sa postarať aj sama, s tým problém nie je, viem, že očr znamená nižší príjem, spoločný čas má ale pre nás väčšiu hodnotu a toto mesačné zníženie “prežijeme”… koniec koncov, zatiaľ ide o teoretickú otázku, chcela som vedieť, či vôbec táto možnosť pripadá do úvahy

@tini27 len zvaz aj situaciu v praci lebo to, ze si takto vezme OCR na 14 dni, v casoch kedy si osttani cerpaju dovolenky a ty si doma s malym dietatom co zamestnavatel vie nemusi byt dobre prijimane a moze mat dopady

lpreco necerpa dovolenku?

slniecko66
9. jún 2025
@domiklik

Dievčatá, vás nemusia zaujímať autorkine finančné pomery a dôvody.

@domiklik je podľa teba ok brat OCR ked nemusíš? Potom su tu také prípady co plaču ked idú na ocr s chorým dieťaťom. Nechcú.. ale musia. Alebo prípady co davaju do táborov deti a leto ich vyjde neskutočne veľa. A to hovorím o ženách co pracujú na TPP a su samé na dieta. Ja mam v lete 2 týždne dovolenky. Tam je ten spoločný čas.

domiklik
9. jún 2025
@slniecko66

@domiklik je podľa teba ok brat OCR ked nemusíš? Potom su tu také prípady co plaču ked idú na ocr s chorým dieťaťom. Nechcú.. ale musia. Alebo prípady co davaju do táborov deti a leto ich vyjde neskutočne veľa. A to hovorím o ženách co pracujú na TPP a su samé na dieta. Ja mam v lete 2 týždne dovolenky. Tam je ten spoločný čas.

@slniecko66 pozri sa každý máme iné možnosti, ale nevidím dôvod nevyužívat niečo, co mi zákon ako pracujúcej osobe umožňuje za to, ze niekto sa ma horšie. To, ze iné rodiny ale samozivitelky to ledva vykryvaju mi je naozaj úprimne ľúto, ale na zmenu v tejto oblasti treba apelovať inde.

slniecko66
9. jún 2025
@domiklik

@slniecko66 pozri sa každý máme iné možnosti, ale nevidím dôvod nevyužívat niečo, co mi zákon ako pracujúcej osobe umožňuje za to, ze niekto sa ma horšie. To, ze iné rodiny ale samozivitelky to ledva vykryvaju mi je naozaj úprimne ľúto, ale na zmenu v tejto oblasti treba apelovať inde.

@domiklik ved v poriadku nech si každý robi po svojom. To je môj názor na danú situáciu.

domiklik
9. jún 2025
@slniecko66

@domiklik ved v poriadku nech si každý robi po svojom. To je môj názor na danú situáciu.

@slniecko66 ved vporiadku, ty sa pýtaš ja odpovedam

enusamt
16. júl 2025

Prosim vas, poradite?
Skolka bude zavreta od 21.7 do 15.8.
Tento tyzden dam potvrdit ocr skolke, cize datum vypisania bude teraz.
No ja budem s dietatom na ocr az od 24.7, dovtedy mi ma byt kto s nim.. Nie je to problem?
Ze datum vystavenia 17.7 a plnenie az od 24.7? Dakujem 🙏

mamina7070
16. júl 2025
@enusamt

Prosim vas, poradite?
Skolka bude zavreta od 21.7 do 15.8.
Tento tyzden dam potvrdit ocr skolke, cize datum vypisania bude teraz.
No ja budem s dietatom na ocr az od 24.7, dovtedy mi ma byt kto s nim.. Nie je to problem?
Ze datum vystavenia 17.7 a plnenie az od 24.7? Dakujem 🙏

@enusamt nie je to problem mas narok na 14 dni pocas zavretia suvisle je to na tebe kedy

enusamt
16. júl 2025
@mamina7070

@enusamt nie je to problem mas narok na 14 dni pocas zavretia suvisle je to na tebe kedy

@mamina7070 vdaka 🙏
Prvy raz idem vyuzit, tak som sa bala az to nedomrvim