OČR pri Covide-19

22. mar 2022

Ahoj chcela by som sa opytat. Bola som so synom na OCR 10 dni ked mal covid. Normalne bola OCR vystavena lekarom len s diagnozou Covid, papier som zaniesla do prace a oni to poslali na socialku. OCR bola od 18-27.2. a doteraz mi neprisla ani platba ale ani vypocet naroku ako chodieval bezne pri OCR. A teraz neviem ci len cakat alebo som v tomto pripade ked slo o OCR ale covidovu mala posielat aj to vyhlasenie ako pri pandemickej OCR ked boli zatvorene skoly.
Nema niekto skusenost?
Dakujem

elanor
22. mar 2022

ocr sa vyplaca v dvoch terminoch, ked neprislo na jeden, moze na druhy. Ale tiez je mozne, ze nestihli spracovat, ak toho bolo vela, a pride na dalsi mesiac.
Ak sa ti nieco nezda, dvyhni zajtra telefon a volaj na prislusnu pobocku a informuj sa co je vo veci.

monro
23. mar 2022

Dnes som presne toto riesila. Tiez som bola vo februári na OCR 5 dni. Doslo mi rozhodnutie a tam, že v case krizovej situacie treba poslat cestne vyhlasenie. Tak som volala do socialnej poistovne a tam mi povedala, ze pokial mam normalny papier od Dr. na OCR a zamestnavatel to poslal, ziadne vyhlasenie netreba posielat. A ze dnes mi posielaju peniaze.

saxana000
23. mar 2022

A to si chcela pandemicku alebo klasicku ocr?
Pri pandemickej len posielas cestne prehlasenie po odoslani dostavas ID poziadavky a vies si odkontrolovat stav vybavenia.ak si posielala klasicku ocr zeleny papier pre zamestnavatela tak davku vyplatia najneskor do konca mesiaca nasledujuceho po mesiaci v ktorom bola cerpana ocr.este maju tyzden.

mogaa
23. mar 2022

ak si mala fialovú OČR vypísanú lekárom, nerobíš elektornické čestné prehlásenie ako pri pandemickej OČR.....OČR si mala koncom februára, vypláca sa v marci, takže je veľmi pravdepodobné že ti ju vyplatia v 2.termíne koncom mesiaca.....SP na to má 60dní, takže nestresuj...