icon

OČR s dieťaťom nad 10 rokov: Problémy a skúsenosti

31. okt 2024

Ahojte,prosím vás stalo sa niekomu,že bol s dieťaťom starším ako 10r na OČR a neuznala mu SP OČRku?Môj syn 12r,po operácii na jedn.chirurgii pod celkovou narkozou,urolog.problem.OČR 8dní a dnes telefonát z SP,že dostali podnet aby posudkový Dr.preveril či som mala oprávnenú OČRku.Keď som sa začala vypytovať viac,tak mi nechcela odpovedať.Keď som sa spýtala ci budem nejak inform.ako to dopadlo,že ja iste nie.Chcela odo mňa lek.správy.Keď som povedala,že všetko ma pediater tak ma položila s tým,ze jej ide volať.O 20min.som ja volala pediatričke a ona potvrdila,ze jej volali a idú preverovat podnet.Takze keď mi ju zmietnu zo stola s tým,ze dieta nad 10r po operacii sa má doma ošetrovať samé,tak nielenže mi nič nevyplatia ale ešte si budem musiet 8dní zaplatiť sj odvody do ZP,nakolko som vtedy nepracovala.Celé zle toto 😔

Strana
z3
bielasovicka
31. okt 2024

No tak to samozrejme s nim treba byť doma. Ja už nechápem čo je toto za system🤔

lilinka88
31. okt 2024

@tramtada31 pri kontrolách sa absolútne nesleduje diagnóza. Je vystavená PN a kontrola dodržiavania liečebného režimu sa môže vykonať od prvého dňa kedykoľvek. Nesledujú diagnózy ani vychádzky, proste je vygenerovaný zoznam z vystavených PN

autor
31. okt 2024

@lilinka88 a pani sa predstavila priezviskom(uz neviem akym)ze je zo SP.

autor
31. okt 2024

@palicka dakujem.Syn uz chodi 3t do skoly ale stale po sprche musi ranu kremovat a uz je to presne dnes 35den po operacii.

lilinka88
31. okt 2024

Tak máš číslo, z ktorého ti volala, volala by som späť a žiadala vysvetlenie

autor
31. okt 2024

@lilinka88 ano cislo mam.Ale ja som sa aj pytala a ona ze bud nevie alebo mi nemoze povedat.Tajne jak ŠTB.Ja som potom volala lekarke a ona mi potvrdila ze jej ta pani volala.Ze aby poslala vsetky papiere ohladom tej očrky.A najlepsie na tom je,ze mi lekarka vravela ze na presne tuto diagnozu na jar davala očr matke 17.r syna.A bez problemov.

autor
31. okt 2024

@lilinka88 Bola dost neprijemna,cim viac som sa pytala,tym viac zvysovala hlas.Moc neverim ze sa somnou budú baviť.

lilinka88
31. okt 2024

Celé to čo popisuješ je divné a nedáva zmysel. Riešila by som s nadriadeným

autor
31. okt 2024

@lilinka88 Tiez mi to prislo cez.Ale tym ze ja som na OČR raz za uhorský rok som nevedela co sa deje.Ci ozaj nema SP nejake nove zakony,nariadenia.Dalsia ocr by mi mala byt vyplatena 15.11.tak som zvedava.Ci mi ju nedaju a daju zaplatit aj spatne alebo ako.Ked ma vraj nebude nik kontaktovat.

autor
31. okt 2024

@lilinka88 aj lekarka mi potvrdila ze jej bolo nakazane poslat papiere na SP pre posudkoveho.

jvasenka
31. okt 2024

skús ísť osobne na pobočku

lilinka88
31. okt 2024

A volali ti z nemocenského oddelenia? Nebol to odbor lekárskej posudkovej činnosti?

autor
31. okt 2024

@jvasenka SP je podla zamestnavatela,odo mna 100km.

autor
31. okt 2024

@lilinka88 jemine,ja som bola taka prekvapena ze neviem.Len ze treba od dr.papiere poslat posudkovemu na preverenie.Ty sa v tom vyznas?Ozaj ked si zmyslia ze nemam narok tak musim vratit co mi dali a uz nedaju ani za oktober?

lilinka88
1. nov 2024

Zavolaj v pondelok na to číslo čo ti volalo, prípadne na svoju pobočku na nemocenské oddelenie a uvidíš čo ti povedia

zuzanockamt
1. nov 2024

Dúfam, že takto poctivo kontrolujú aj tie účelové materské a otcovské dovolenky, keď tu šikanujú matku, ktorá je nútená sa starať o dieťa po zákroku.

Strana
z3