Odobratie ZŤP
Dobrý deň, Prosím môže Úrad práce ZŤP, chorému dieťaťu odobrať ZŤP a tým zároveň aj príspevok na opatrovanie? Od roku 2026 zrejme Príspevok na pomoc pri odkázanosti.
Neurológ ma upozornil , že synovi (13 r.) treba prehodnotiť stupeň mentálneho postihnutia, z dôvodu možnosti odobratia ZŤP pri ľahkom stupni mentálneho postihnutia. Prípadne hrozí zníženie stupňa odkázanosti, teraz stupeň VI. Syn potrebuje pomoc / starostlivosť pri bežných úkonoch, aj hygiene- utrieť zadok po veľkej potrebuje, sprchovanie / umytie. Pomoc pri obliekaní ... z neurológie celodenná starostlivosť. Potrebuje sprievodcu, do / zo školy nemôže ísť sám ani sám cestovať vlakom či autobusom. Ani do kúpeľov nemôže ísť sám na kúpeľňu liečbu. Potrebuje sprievodcu.
Synove diagnózy:
G47.31 Obstrukcne spánkove hypopnoe s prolongovanou hypoxemiou v spánku, s výraznou variabilitou frekvencie srdca počas Obstrukcnych udalostí, súčasne aj s podielom respiračnej zložky pri chronickom poškodení plucneho parenchymu
J96.10 Chronická respiračna insuficiencia hypoxemicky typ v spánku s kombináciou s Obstrukcnym hypopnoe
K21.9 GERD a EER
J18.9 Bronchopneumonia bližšie neurčená
J90 Pohrudnicovy výrobok
J45.9 Bronchialna astma
J96.00 Akútna respiračna insuficiencia, nezatriedena inde, typ I
J21.1 Zápal pľúc zapríčineny respiračným syncicialnym vírusom
Neuro-vyvojove abnormality. MR, ADHD, poruchy správania)
Inkontinencia moču
Systolicky selest
F70.0 ľahká MR
F80.1 oneskorený vývin reči
F90.0 ADHD
F98.0
Lukáško je riadne uznaný ZŤP Posudkom ÚPSVAR.
@kavasmliekom pri poslednom prehodnoteni dali termín kontroly až december 2029. Neurológ ma upozornil na to, že môže byť problém, že má napísaný len ľahký stupeň mentálneho postihnutia vzhľadom na všetky diagnózy
@veverkaa2 bežne sa prehodnocuje keďže stav sa môže zmeniť. Keď vás zavolajú doložíte diagnózy a bude zaradený podľa aktuálneho stavu a zákonov.
@veverkaa2 na toto ti nikto neodpovie, kludne vas mozu zavolat az v tom roku 2029, ale kludne aj kedykolvek medzitym, vas mozu vyzvat na prehodnotenie zdravotneho stavu. Uplne zbytocne sa teraz stresujes, budes riesit AK sa tak vobec stane, normalne doloziz lekarske spravy. Nevytvaraj si problem, ak neexistuje, verim, ze cas a energiu potrebujes na vychovu choreho dietatka. Drzim palce.
@kavasmliekom keď tak mi lekárka povedala na neurológii, že keby z tým boli problémy na Úrade práce, že napíše ešte jednu správu pre nich, že sa už počula od rodičov, že úrad zastavil len preto lebo je napísané ľahké pásmo MR
@veverkaa2 ak máte kontrolu až 2029 tak dovtedy všetko vám ostane všetci uvidíme budúci rok ako s tím opatrovateľský vymyslia nikto to nevie ja ho poberám tiež a prehodnotenie mám o dva roky tak uvidíme čo bude
Tak dobre je, ze tam ma vypisane priamo co vsetko ostatne tam je. Podla mna to nejako nebudu menit. Keby nieco tak sa obrat na komisara pre zdravotne postihnutych

@veverkaa2 nemyslím, že vám odoberú ztp, ale bezne sa to robí, že musia prehodnotiť stupeň. Zase keď potrebuje to všetko, tak potrebuje, vy ste si to nevymysleli.