icon

Opatrovanie príbuzného - vybavovanie žiadosti

6. sep 2023

Dobry den.vyskytla sa taka situacia,ze sa musim postarat o moju pribuznu s preukazom TZP.vedel by mi niekto poradit ako vybaviť ziadost a za kym treba ist?Bratislava 5
Ďakujem za kazdu radu.

dominika0126
•
7. sep 2023

Nie som síce z Ba, ale všade to funguje podľa mňa rovnako. Treba ísť na ÚPSVaR, dostanete tlačiva, ktoré treba vyplniť, vypĺňa to aj všeobecný lekár pacienta a ja som musela ísť u nás v dedine na úrad tiez pre potvrdenie (len pečiatka) Lekárske posudky budete potrebovať, nie staršie ako pól roka. A ak vám môžem poradiť, tak čím viac lekárskych posudkov-tým lepšie!

mogaa
•
7. sep 2023

preukaz ZŤP nestačí, treba tam mať odkázanosť V.-VI.stupeň....treba ísť na UP a tam skúsiť vybaviť

autor
•
7. sep 2023

@dominika0126 dakujem za radu.asi bude najlepsie tam ist osobne a popytat sa.pribuzna je moja babka,ktora uz ledva chodi,ma barlu,zaciatocna demencia,zabuda,vela si nepamata.a jediny človek co sa moze postarat som ja,uvidime.este raz vdaka za vas cas.

dominika0126
•
7. sep 2023

Aj ja si na starku žiadam op. Ja len vravím z vlastnej skúsenosti, že prvýkrát to vypočítali na 47%, čo nie je dostačujúce na OP, musela som ešte doložiť od psychiatričky papiere, teraz čakám na vyjadrenie.

autor
•
7. sep 2023

@dominika0126 takze to nebude asi zlozite vybavit,ze?este aj to sa vypocitava?a prosim ta nevies z coho to vypocitavaju?

autor
•
7. sep 2023

Chcela som napisat..ze to bude asi zlozite vybavovanie

zdena1990
•
8. sep 2023

Je to beh na dlhé trate prvý krát neuznali. ... najlepšie je mať posudok od psychiatra a potom že babka potrebujete meniť plienky ... pocikava sa neuvedomuje si to ... uteká z domu...