Oplatí sa nahlásiť zmenu počtu osôb v byte?
Tak ma napadlo,ak máte skúsenosti...oplatí sa? alebo je to potrebné? nahlásovat zmenu v počte osôb v byte,ak mi dieťa odchádza študovať do zahraničia? Samozrejme trvalý pobyt má doma. 🙂 Nechápem,k čomu by to malo byť dobre.?
@chomik nezáleží od obce, lebo ako píšem je to na celom Slovensku rovnako. Ty keď nechceš platiť doma, musíš preukázať, že platíš inde. Čiže úrad, kde máš prechodný pobyt, ti dá potvrdenie o zaplatení komunalu pre druhý úrad, kde máš trvalý pobyt.
Stále platíš iba na jednom pobyte kde sa zdrziavas. A nehovor mi, že to tak nie je, lebo je.
@vista4 klobuk dole, vidim, ze mas precitane vseobecne zavazne nariadenia vsetkych obci na SR 😉
@vista4 ja platim smetie na trvalom pobyte kde som majitel, na prechodnom pobyte a este aj na dome ktoreho som majitel
@janica_ áno, keď si majiteľom nehnuteľnosti ti zo zákona môžu vyrubit daň, zákon to umožňuje. ALE môj priateľ bol majiteľom bytu v PO do roku 2024 a neplatil tam nikdy komunál za seba, stačilo mestskému úradu, že tam platia odpad iné osoby zapísané na trvalý pobyt a on platil na trvalom pobyte inde.

@elviku11 panebože kecas do vetra! Smetie platíš tam, kde vyhadzujes odpad, cize na prechodnom pobyte . Niekoľko krát sme v rodine menili trvalé aj prechodné pobyty a úplne všade na Slovensku to funguje rovnako.
Ak dieťa odíde do zahraničia na dlhšie škola/práca a ty nechceš zaň logicky platiť, podpise sa čestné vyhlásenie na mestskom úrade, že sa ti dieťa nezdrziava doma. Ak su nejaké potvrdenie o škole/práci dodas a vybavené.
@vista4 ja platim smetie na trvalom pobyte kde som majitel, na prechodnom pobyte a este aj na dome ktoreho som majitel