icon

Otravná malá susedka

eleona
15. aug 2012

Ahojte! Veľmi pekne prosím o radu! 2 mesiace bývame v novom byte v paneláku. Všetko je o.k,,ale predsa je tu jeden problém! Nad nami býva mamička s dvomi dcérami /1,5ročná a 8ročná/.No a práve tá staršia nám robí z bývania peklo! Neskutočne búcha, duní,kope loptou, hádže ňou,behá po byte.Nám sa všetko ozýva a duní,niekedy máme pocit,že spadne lampa.Párkrát som jej povedala,nech siuvedomí,že pod nimi bývajú ľudia a deti /2 a 11ročné/. Nič nepomohlo,tak som zašla ya jej matkou a veľmipekne poprosila,aby dohovorila svojej staršej dcére.Rozprávala som pekne,milo,s úsmevom,bez zvyšovania hlasu. Nepomohlo ☹ Vraj si máme zvyknúť na to,že bývame v paneláku, Keď som chcela mať ticho a kľud,tak sme mali vraj ísť na samotu!!! Lenže my nie sme zvieratá!!!! Ale ľudia,ktorí majú právo kľudne žiť! Nemáme pokoj ani pri obede,ani pri večerných správach...je to hrozné!!! Dotyčná suseda mi povedala,že do 22.00 si môžu robiť čo chcú!!!áno,podľa zákona môžu,ale viem,že existuje nejaký zákon,že nemajú právo rušiť susedov hlukom,smradom.... Ona totiž nie je ani ochotná svoju dcéru upozorniť,dokonca ma pred ňou aj slovami ,,zhodila,, a tá malá soplaňa sa mi smiala do tváre. Takže od našej výmeny názorov sa to ešte zhoršilo a robia nazlosť. Prosím vás,ako byste to riešili????Máme šancu žiť kľudnejšie???Ďakujem za každý názor a radu.

Strana
z2
radka24
15. aug 2012

Nechcem strasit, ale sancu na kludnejsi zivot nevidim ruzovo. ja mam problem podobny, avsak nad nami byvaju skoro vsetko dospeli ludia deti maju najmladsie 16 a 14 rokov. potom co si do celehho bytu dali plavacky je to hrozne, dupot, rehot a hlasne rozpravanie mame na dennom poriadku. Este k tomu fajcia na toaleta a v kupelni a ja mam potom vsetko v byte. Matka rodiny je ako panna orleanska tvari sa ako anjelik a ked aj pridem sa stazovat tak ani nevylezie k dveram. Su to zli a netolerantni ludia nemali ani stipku ohladu ked som porodila a prisla domov s malym babom. robia nam naprieky napriklad aj tym, ze opravuju kuchynsku linku o 21.00 vrtackou a pod. Ta 14-rocna soplana je drza a minule namna pokrikovala este aj z okna ked sme boli na pieskovisku. Hovorim stale aj manzelovi, ze najlepsie povokacia je ignoracia a tajne dufam, ze aspon nocne hadky a bitky ktore tam su sa skoncia. problem som chcela riesit aj cez bytove druzstvo ale marne tak ako pisete do 22.00 si mozu robit co chcu a volat na nich policiu sa bojim, lebo manzel je casto prec a bojim sa ich. takze sme ticho a trpime. Samozrejme, ze sa za nas nikto nepostavi ani vo vchode kedze tam zijeme 2 roky a ta blazniva rodina 25.

zigzag
15. aug 2012

@eleona no nic nenarobis, my sme mali podobny problem, ale neako sa to same utriaslo, maly im vyrastol a neako neustale buchanie ustalo, teras som rada,ze pod nami momentane nikto nebyva, lebo by asi chodievali dohovarat nam, nas je velmi zivy, zacal chodit akurat, vsetko taha na zem, a aj po radiatory zaklopka, no deti, a je ne som schopna za nim chodit cely den a davat pozor,ci nebucha, alebo ci mu nieco nepadne na zem, 😅 nam minuleho roku zateplovali bytovku,ked bol drobec 2 mesacny, a toto leto zatepluju zase, takze pokoj nie je tak ci tak, a aj tak sususedko si z casu na cas zmysli prevtrat police v byte o pol 9 vecer 😖 takze fakt v bytovke pokoj mat nikdy nebudes...... 🤐

klincek
15. aug 2012

ten zakon, o ktorom hovoris, je Obciansky zakonnik, § 127. nie je pravda, ze do desiatej mozu robit, co chcu, aj ked vacsina ludi to tak chape. skus to este po dobrom, a ak to nepojde, povyhrazaj sa matke, ze ju "udas" na obvodnom urade za priestupok, je za to pokuta, ak to vyhodnotia kladne. su stym trochu natahovacky, ale postrasit by ju to mohlo. ona ako matka je za dceru zodpovedna, takze ak sa bude vyhovarat, ze hluk robi mala, nedaj sa odradit.
u nas v dome visi aj nejaky domovy poriadok, podla ktoreho uz o osmej vecer ma byt hluk v byte len taky, aby sa nesiril do inych bytov-no záväznost tohto poriadku asi nevynutim nikdy nijako, je to zrejme len opatrenie spravcu domu..

istym riesenim by bolo zacat robit schvalnosti im na oplatku..mozno to by zabralo-ale na to treba mat povahu..napchat zapalku do dveri, zaspinit rohozku, hodit nejaky humus do schranky (mam jednu svihnutu susedu vo vchode, ta je na to expert-lenze jej fakt sibe)

tiez byvam proti svojej voli v panelaku, a hoci susedia su celkom v pohode, trpim kazdy den uz par rokov..nechapem, ako sa da zvyknut na to, ze ti niekto v kuse niecim trieska, pusta hudbu, sprchuje sa a i. 30 cm od tvojej hlavy..a este ked mas takychto exotov nad sebou, je to fakt na nervy..

bodka13
15. aug 2012

@eleona pravdu? kľud budeš mať ak sa odsťahuješ niekam do svojho vlastného domu...alebo by si bývala na najvyššom poschodí,kde ti nikto nad hlavou nedupe ale ostatné sa ozýva presne tak isto 😉 ...ako vieš,že jej mama nedohovára a nesnaží sa ju "skrotiť" -nemusí ju zvoziť pred tebou 😉 ...a ty tiež ešte nevieš ako budú na hluk tvojich detí reagovať susedia pod tebou 😉 ...ber to tak,že máte naraz malé deti,takže o pár rokov bude kľud a nebudete si mať čo vyčítať...lebo jej dcéra dupe a tvoje dieťa možno podľa nej veľa plače 😉....sú to také žabomyšie zbytočné vojny 😒
...môj názor je,že svoj problém si od začiatku mala riešiť s matkou dievčatka - mne osobne by sa nepáčilo keby pristavíš moje dieťa ,a riešiť by som išla ja s tebou....no a po ďalšie: niečo tie deti robiť musia,aj s mojimi to bolo niekedy dosť ťažké(mali svoje obdobia,alebo počas choroby či zlého počasia) - dodržiavala som však zásadu : počas poobedňajšieho spánku (12-15) a večer po 19:30 absolútny kľud a hrali sme sa koho najmenej počuť ...no a nočný kľud je naozaj až od 22 hodiny 😉
PS: ako ťa "zhodila"

manittu
15. aug 2012

@eleona Ja mam ten istý proble, z manzelom bývame v panelaku, uz 2 r.nad nami byva suseda z asi 8-10 r dcerou, ktora neustale bucha, beha, skace, lampa sa nam ide uz odtrhnut, kupila jej maleho psa, s kt. teraz beha pocelom byte, hadze mu loptu a nam sa vsetko ozýva, ked pride muz z roboty chceme mat veceer klud no nedasa,ak toto nerobi mala tak potom jej mat kt. vysava CELÝ BYT len hadicou po stvornozky!!! to trva neaku hodinu a pol, ked dovysava, ide na loggiu prasit vsetky koberce co maju od najmensich po plachty, deky...(Mame len tu jednu loggiu a zatial co my tam mame kvety a stolicky na posedenie snazim sa aby sme aspon na logii mohly trosku sediet ked uz nemame zahradu) ona zacne nad namy prasit aj to trva neaku hodinu kym si vsetko poprasi....A takto sa dookola striedaju + k tomu maju klavír v predizbe denne hraju asi 2 hodiny,okrem toho tato susedaje totalna nezavyslacka a pocuva hudba ako natahana zirafa v dlhej sukni z cajovne no nemam slov...Do vytahu som napísal oznam ze je domovom poriadku zakazane nadruhy krat nenapomin a volam policiu. Bol klud asi 3 týzdne alelen od prasenia, no teraz znova!!!Neviem ani ja co robit...

manittu
15. aug 2012

@manittu ze je v domovom poriadku zakane prasenie a podobne veci, a na druhy krat nenapomínam ale volam rovno policii 🙂 tam som to neak dopietla :D

bodka13
15. aug 2012

@radka24 ...napr. opravy a stavebné práce sa podľa zákona môžu vykonávať len do 19 hodiny (alebo max do 20:00) - susedia to teraz riešili,musela by som sa ich presne spýtať na číslo zákona
@klincek to snáď nie...neverím,že by deti robili taký hluk aby to bolo na vyhrážanie a udanie za priestupok...proste treba niečo aj vytrpieť ....ak máš deti,neverím že nikdy neskákali z postele či nehádzali loptu alebo od hnevu nehodili o zem nejakú hračku 😉

bodka13
15. aug 2012

@manittu ako môže vysávať svoj byt sa hádam nepôjde spýtať susedov 😕 ?

manittu
15. aug 2012

@bodka13 no asi nevies co je to pocuvat to cele dni, v poriadku da sa to vydrzat den-dva alebo sem tam, predsa je to dieta a nemoze chodit po spickach, kazdy sme boli detmi no narozdiel od takýchto nevychovancou sme boli ,,my,, povacsina vychovana, nikdy som si nedovolila plieskat o podlahu alebo o stenu loptou, behat po celom byte z izby do izby ze sa mi vaza na stole otriasa, pretoze v tom momente bola v izbe moja mama a vysvetlila mi velmi rýchlo co mozem a co nie a poslala ma na dvor alebo mi taku strelila ze som bola hned ticho a viac som to nerobila!!! ale je nenormalne ze mater si nenapomenie decko ked robi hurhaj, dennodenne a este k tomu ju podpori a zastane si ju asi o tom rozpravala ako ju ,,zhodila,, pred malou, myslim ze je to napísane zrozumitelne...No ten asi nepochopí co to nezazíva kazdy den...
@eleona ja som zvazovala uz aj peticiu aby sa vystahovali ,,u nas su len v podnajme,,

habibi78
15. aug 2012

@eleona nad nami v byvalom byte sused dva roky prerabal NOVOSTAVBU!!! dennodenne od siedmej rana do osmej vecera, soboty nedele, statne sviatky....nonstop....to uz bolo na psychiatriu, ja nechapem, co vie clovek robit dva roky so zbijackou v byte.... to iba urychlilo nase rozhodnutie prestahovat sa do domu.... verim, ze je to na nervy... a vie to poriadne zneprijemnit zivot co pises.... a rada? neviem... s takymi netolerantnymi ludmi tazko nieco riesit...bohuzial... 😒

manittu
15. aug 2012

@bodka13 no ty si asi velmi mudra ked mas na vsetko pripomienky 😉 To je hadam jasne ze mi nebude klopat na dvere ci si moze ist povysavat, ale ak chce mozem jej kupit aj koncovku na vysavac aby mala byt povysavaný raz - dva a nie hadicou vysavat 2 hodiny celý byt a suchat nou parkety, kludne jej ju mozem aj podarovat a nie kazdy den otravovat a obtazovat tym druhych, vies?

sissy27
15. aug 2012

@manittu strašne by ma zaujímalo, ako si sa dopracovala k faktu, že vysáva celý byt len hadicou a štvornožky 😀 😀 😀 to ich nejak špehuješ? 😀 ja bývam v paneláku celý život, zvuky veru všelijaké, ale jakživ som nepočula vysávač od susedov (a to stále nad sebou nejakých mám) a keďže ich poznám, tak som si celkom istá, že vysávač používajú 😉 takisto som nikdy nepočula pračku od susedov - ok, ak som náhodou vo svojej kúpeľni, tak to trochu počuť je, ale zas nie tak, aby som sa išla zblázniť, mimo kúpeľne nepočujem ani tú svoju...
@eleona kým som bývala u rodičov, tak susedia nad nami mali v kuchyni dlažbu a mali psa - občas bolo počuť, ako chodí po kuchyni a pazúre mu klopkajú o dlažbu, ale som si istá, že ten pes nedupal a nerobil to naschvál, takže ak bolo počuť toto, musí byť počuť aj behanie detí a pod. Ale uvedomte si, že také isté alebo veľmi podobné zvuky idú aj z vašich domácností - alebo doma ani nedýchate a vznášate sa 10cm nad podlahou??
skús zoznámiť susedovie 8 ročnú s tvojou 11 ročnou a nech sa chodia hrať s loptou, behať, skákať von pred domom, ušetríte susedov od "strašného trápenia", zlepšíte si vzťahy so susedou a deti si tiež prídu na svoje.. takto to totiž fungovalo kedysi, dnes žiaľ sa každý zavrie doma a chce mať svätý pokoj... alebo teda sa odsťahuj do rodinného domu, kde ti síce nikto nebude dupotať nad hlavou, ale zas tiež nevieš, akých susedov vyfasuješ z každej strany...

cairka
15. aug 2012

Ja neviem, mne to príde, že vy, čo máte "problém" , ste rovnako netolerantní ako oni. Ja verím, že je to otravné, ale sťažovať si, že mama v byte vysáva, alebo vedie dcéru k hre na klavír? Celé detstvo som počúvala klavír od susedov a nijako ma to nepoznačilo 😝
Ja mám pocit, že čím viac sa snažím deti krotiť, tak tým viac hluku narobia... snažíme sa dodržiavať, že od 19:00 - 8:00 sú tichšie , nenaháňajú sa, nebesnia...ale naozaj ich nemôžem prilepiť zadkom k stoličke. Mne napríklad sused nepovedal zatiaľ nič, ale moja ani nie trojročná máva v noci nočné desy a vtedy nám zvyknú klopkať na stenu...pretože ja ju asi sama chodím štipkať o tretej ráno, aby spustila vresk, len aby som susedom urobila napriek 😠 Ja chápem, že im to vadí, keď ich to zobudí a nie je im to príjemné, ale tým klopkaním ju ani neutíšia, ani nezabránia tomu, že sa to za pár nocí (pri šťastí 😅 ) zopakuje zas...jedine, že z toho mám ja zlý pocit, pretože si o to intenzívnejšie uvedomím, že ju treba stíšiť. Ale dieťa v dese sa tíši dosť zle aj ked je tíšiteľ v pohode, nieto, keď sa to snaží skrátiť na najkratšiu možnú dobu... 😅 A keby niekto býval pod nami, tak asi klope 5x denne na dvere, nech nebuchocú 😅

bodka13
15. aug 2012

@manittu ale viem,tiež sme mali takých susedov a prežili sme to... presne tak isto to prežiješ aj ty 😉 ...do skupiny ",,my,, povacsina vychovana," som patrila aj ja -do dnešného dňa si nedovolím k rodičom to čo si dovolia dnešné deti,doba je iná ...a v porovnaní s inými deťmi sú moji chalani anjeli,nie raz kamarátky povedali ako mi dobre keď ma deti poslúchajú ...
No a aby som bola teda dokonale múdra ,nie len veľmi múdra : čakáš svoje prvé dieťatko? ak áno -tiež sa môžeš pripraviť,že nie všetci susedia budú tolerantní k plaču ☹ a ostatnému čo nasleduje s pribúdajúcim vekom dieťaťa
Ale nemusí sa ťa ani pýtať či môže vysávať iba hadicou bez koncovky ,v príspevku o 15:29 jej to vysávanie trvalo 1,5 😉
...mnohé z vás ste veľmi precitlivelé a vzťahovačné 😉 😒 ...v paneláku kľud nikdy nebude ,ani mne sa veľa vecí nepáči ale kam mám ísť bývať?

manittu
15. aug 2012

@sissy27 a co mate zatepleny cinziak aj z vnutra? lebo u nas to je v panelaku neskutocne pocut a zase ja som toto este nepocula ze by niekto nepocul vysavanie nadsebou 😀 no asi normalne ked nema koncovku tak asi sa nezohyna lebo ma hadam aj 2 metre 😀 okrem toho som uz parkrat vybehla nad nou za susedou a 2-3 krat otvorila dvere no videla som to aj na vlastne oci...zober si vysavac s hadicou a vysavaj celý byt po stojacky 😉 nemsylim len koniec vysavacu ale aj ruru cize len z hadicou vysava..takze asi tak

cairka
15. aug 2012

@manittu , a to ja som myslím pomerne slušne vychovaná a ja si pamätám, že som si tenisovú loptičku o stenu hádzala, a nie raz, dvakrát, ale aj 100x po sebe 😅 neskôr som si púšťala hudbu na plné pecky... a nik nám nebol nikdy klopať na dvere, aspoň o tom neviem 😝

manittu
15. aug 2012

@bodka13 mam uz velmi dobru skusenost aj zo sestrinými detmi kedze sme zili od ich narodenia spolu, treba mat pevnu ruku nad nimi a nedovolit im vela zo zaciatku....no to sa mozem zarucit ze ked zacne tak neprestane a ci vysava hodinu a pol alebo hodinu a tristvrte to uz nie je taký rozdiel 😉 kedze ja mam byt povysavany za 15-20 minut aj 2 krat a poriadne :D a zo ziadnou hadicou :D ide len o to ze je to na nervy...ked to ma clovek pocuvat kazdy den a nema trosku kludu pre seba...to by si aj ty povedala na nu ze je nenormalna...

manittu
15. aug 2012

@cairka no to ste asi mali hluchych susedou 😀 😀 😀

klincek
15. aug 2012

@bodka13, ja som len poskytla vecnu odpoved 😉 . ked chce niekto konkretnu radu, vacsinou neriesim dovody a ak viem, poradim. ale chapem aj to, ak je niekto precitlively na hluk-ja som tiez a ver mi, je to peklo, radsej by som niekedy bola polohlucha ako toto. smeju sa mi, ze mam usi ako netopier (t.j. neznicene hlucnou hudbou a podobnymi vychytavkami), co sa sice obcas aj zide, ale v panelaku to je len na skodu 😒 .
deti mam a hluk robia aj robit budu-ale my sme na prizemi 🙂 . a pokial ich nahodou bavi buchat po radiatore, tak na to uz tiez kaslem. susedia neberu extra ohlad na nas, ani ja nebudem, samozrejme v rozumnej miere..

hradnapani
15. aug 2012

@sissy27 ja napriklad tiez viem podla zvuku rozoznat vysavanie hadicou,bez nasadky. Su to kratke skripave, skriabave zvuky, je ich asi milion kym povysavas jednu izbu, kedze bez nasadky ma hadica len velmi maly zaber.
Je to naozaj velmi neprijemne pocuvat to.

Inak, uzasne su tie rady, "prestahujte sa do domu a budete mat pokoj", no fakt som sa pobavila... Akoby na dedinach neboli susedia na "slaktrafenie"...

@eleona tiche trpenie situacie vam nepomoze ani trochu. Na druhej strane je zbytocne sa s nimi dotahovat rucne strucne, ale musite im zase ukazat, ze sa ich "nebojite" a viete sa zastat svojich prav. Tak ako spominala @klincek, kludne mozete napisat staznost na obvodny urad. A kludne to zopakujte niekolkokrat. Normalne, sebavedome,bez strachu. K susedom sa vsak spravajte normalne, taketo typy miluju, ked sa niekto rozculuje, ked vidia, ze vas vytocili. Tak im tu radost neurobte.
Alebo to rieste na domovej schodzi. Nemusite susedov konkretne menovat, alebo opytajte sa spravcu, ake mate moznosti. Bude to beh na dlhe trate, a treba sa obrnit velmi pevnymi nervami, ale snad sa to po case zmeni k lepsiemu...

cairka
15. aug 2012

@manittu , alebo nie takých precitlivelých 😅 našťastie 😝 Ono to že moje, alebo sestrine deti sú kľudnejšie ešte neznamená, že sú všetky deti také...Ja mám na to asi iný pohľad ako ty, pretože moje deti sú práve z tej druhej skupiny, také menšie tornáda 😝 a čím viac ich chceš skrotiť, tým sú divejšie, preto chápem aj tú susedu, že malej (pred tebou) ani nedohovorila, možno si to vysvetlili v súkromí, prípadne, ak malá naozaj robila niečo, čo jej prišlo ako menšie zlo, tak to proste nechala plávať...

minewka
15. aug 2012

@eleona zájdi za správcom domu, zisti, či máte vlastníkmi schválený domový poriadok, pozri, čo hovorí on, čo sa týka kľudu, potom si nájdi dobrého právnika, pripravte spoločne svoje podklady a dôkazy, písomne (nie slovne) ich upozorni, pošli im to doporučene s doručenkou - opakovane (ale daj skrátenú odbernú lehotu), vymysli si, aký dôkaz by si vedela predložiť, čo sa týka psychickej ujmy, fyzickej ujmy - a keď budeš mať dostatok relevantných dôkazov = žaloba na súd, ideálne s nejakou náhradou škody 🙂 ver, že keď niekto musí cálovať prachy, vo väčšine prípadov si nabudúce dobre rozmyslí, čo bude robiť 🙂

Nie je pravda, že sa nedá nič robiť - to len na Slovensku sú rôzne zvyky a obyčaje, ktoré sú tu pomaly večné ako skameneliny. S väčšinou vecí - ak sa na ne dobre pripravíš - sa dá niečo spraviť - ale tiež to stojí nejaké financie.

Záleží na tebe, či chceš trpieť, odsťahovať sa, alebo bojovať. (ale bojovať s rozumom - a pamätaj, že ak by si dala žalobu na súd - dôkazné bremeno je na tvojej strane - treba sa vopred na to pripraviť)

manittu
15. aug 2012

@cairka ja som nepolozila otazku, ale ano kazde dieta je ine...

strapco13
15. aug 2012

ako je to neprijemne..ale bud sa odstahujes alebo s tym nieco urobis..suhalsim s @minewka
a co mam robit ja..byvam sice na dome..ale mam hlucne dieta, co neustale beha, vykrikuje, nahana sa zo psom...nemozem ho predsa na ulicu vyhodit 😀 😀 😀

heln
15. aug 2012

tiež vidím dve možnosti, buď sa na to vykašľať, lebo to môže byť ešte horšie, ako napríklad sused, ktorý má v byte, alebo z bytu "dieľňu" a neustále čosi vŕta, búcha, klepe a podobne..... viem, bývam v paneláku,
alebo pristúpiť na ich hru, večer v tej izbe kde spí ich malá pustiť na plné gule rádio, alebo hudbu, o piatej ráno im búchať kladivom, alebo čímsi na ich podlahu .....
a potom sa dohodnúť, keď sa ani im nebude páčiť, to čo robíte vy.....

bonaquaba
15. aug 2012

u nas jeto zase naopak, mame tri male deti 6,4.1,5 roka a susedia pod nami su chudaci, ja stale detom dohovaram, abynedupali,neskakali nevrieskali,ale jednoducho suto deti a tu chvilu, ked imto poviem,tak su ticho,ale o 2 minuty vsetko naspat, jauz sama mam ztoho nervy, leboviem,ze susedom to vadi neskutocne a niekedy som uz uplne nanervy,ked deti su hlucne,ale to kvoli susedom,lebo viem,ze pre nich to jeteror,tak jaradsej chodim smojimidrobcami stale von,alebo sa snazim im nejaku kativitu vymmysliet kreslenie, puzzle, aby chvilu bol klud, alee nerobime to naschval, su to naozaj deti a oni maju energiu narozdavanie acely den ich na povrazku drzat nemozem, cosatykavecera o 8 su uzvposteliach, takze tak jeto u nas ateraz sme boli dva mesiace preczbytu,takaspon terazsusedia sioddychli a mali klud,aleako pisete, ked clovek chce mat klud od hluku musi jednoducho byvat vdome, my sme teraztiedva mesiace boli vdomeaa neda sato porovnat sbytom

mummy01
15. aug 2012

@eleona tak presne pre toto sme sa stahovali na dedinu 😀 a to hluk nerobila krpata nad nami ale dospela 50 rocna zena ktora sa nam vysmievala do tvare.Nic nenarobis,ak hluk nepresiahne povolenu normu tak mozes ist akurat na lamparen sa stazovat.

sissy27
16. aug 2012

:@manittu nie, nemáme panelák zvnútra zateplený, ale ani nestriehnem celý deň s uchom na stenách, aby som počula, čo sa deje u susedov 😀 za vyše 30 rokov bývania v paneláku som vysávač od susedov počula len vtedy, keď vysávali rohožku pred bytom, a to podotýkam sluch mám v absolútnom poriadku a v našom paneláku je 120 obývaných bytov... žehličku od susedov náhodou nepočuješ? 😀 sem tam počujem od jedného suseda TV, keď ju má ozaj nahlas a u nás je úplné ticho... asi by si potrebovala mať za suseda feťáka, ako sme mali my, aby si videla, čo je to hluk a bordel, a pochopila by si, že vysávanie, pračka, detské hlasy a dupot sú úplne bežné zvuky, ktoré s najväčšou pravdepodobnosťou vychádzajú aj od vás 😀 alebo nevysávaš, neperieš a tvoje deti v tichosti levitujú ?
@hradnapani áno, aj na dedine môžeš mať susedov "našľaktrafenie", dokonca aj horších ako v paneláku, to som aj písala, ale práve preto si treba uvedomiť, čo je normálne a čo už je nejaké narušenie súkromia alebo znepríjemňovanie života... btw. môj muž včera opravoval strop v kúpeľni, asi hodinu oklepával poškodenú omietku (podotýkam cez deň, okolo 13.00hod), a nejaký sused vytrvalo celý čas trieskal niečím do stúpačky v kúpeľni - neviem, či tak vyjadroval svoj nesúhlas alebo podporu 😀 ... tak by som rada vedela, ktorý z nich dvoch je ten vadný 😀

bodka13
16. aug 2012

@sissy27 predpokladám,že sused vyjadroval nesúhlas pretože vy budete mať strop opravený a on nie 😉 😀
k téme: mnoho ľudí prísne sleduje svoje okolie ,ale neuvedomuje si, že tak isto aj oni môžu liezť spoluobyvateľom na nervy 😉

sissy27
16. aug 2012

@bodka13 ale netuším, či aj susedov strop vyžadoval opravu, keďže dianie u nich nesledujem 😀 ale akože mohol prísť pomôcť 😎

Strana
z2