icon

Otravná malá susedka

eleona
15. aug 2012

Ahojte! Veľmi pekne prosím o radu! 2 mesiace bývame v novom byte v paneláku. Všetko je o.k,,ale predsa je tu jeden problém! Nad nami býva mamička s dvomi dcérami /1,5ročná a 8ročná/.No a práve tá staršia nám robí z bývania peklo! Neskutočne búcha, duní,kope loptou, hádže ňou,behá po byte.Nám sa všetko ozýva a duní,niekedy máme pocit,že spadne lampa.Párkrát som jej povedala,nech siuvedomí,že pod nimi bývajú ľudia a deti /2 a 11ročné/. Nič nepomohlo,tak som zašla ya jej matkou a veľmipekne poprosila,aby dohovorila svojej staršej dcére.Rozprávala som pekne,milo,s úsmevom,bez zvyšovania hlasu. Nepomohlo ☹ Vraj si máme zvyknúť na to,že bývame v paneláku, Keď som chcela mať ticho a kľud,tak sme mali vraj ísť na samotu!!! Lenže my nie sme zvieratá!!!! Ale ľudia,ktorí majú právo kľudne žiť! Nemáme pokoj ani pri obede,ani pri večerných správach...je to hrozné!!! Dotyčná suseda mi povedala,že do 22.00 si môžu robiť čo chcú!!!áno,podľa zákona môžu,ale viem,že existuje nejaký zákon,že nemajú právo rušiť susedov hlukom,smradom.... Ona totiž nie je ani ochotná svoju dcéru upozorniť,dokonca ma pred ňou aj slovami ,,zhodila,, a tá malá soplaňa sa mi smiala do tváre. Takže od našej výmeny názorov sa to ešte zhoršilo a robia nazlosť. Prosím vás,ako byste to riešili????Máme šancu žiť kľudnejšie???Ďakujem za každý názor a radu.

Strana
z2
vejula
16. aug 2012

No najlepšie je mať asi susedov dôchodcov ako mame my.... 😀 😀 je to skutočne velmi v poho. A dokonca ani nemusim mať stres ked maly v noci reve, že ich zobudí, lebo všetci su už nahluchlí.

Ale tak čo ma dlho hnevalo tak to bolo jedno dievča z vedlajšieho panelaku, ktora nechodila venčiť psa normalne ako všetci, ale pustila ho tu na travu pod naše okna. A to je tak ubrechane psisko, proste ako blzanive, len behla dookola a štekal a štekal... Ale teda nemohol za to ten pes, ale ta jeho panička, ktorej sa neračilo s nim poprechadzať, ale nechala ho behať tu na par metrov štvorcovych, ani sa nečudujem, že štekal ako pojašený. A ako naschval (viem, že to bola nahodla) vždy ked som maleho uspavala, alebo ked spal.... KEd som ho uspavala maleho to vždy prebralo a začal napodobnovať toho psa. No ako sranda 😅
Ale tak už som si ako tak zvykla a maly asi tiež lebo už na to tak nereaguje ako kedysi.

brita
16. aug 2012

@eleona Ahoj moja, no viem si to predstavit, ako ti je 😒 Ja som z dediny, 2 roky som potom byvala v panelaku, kym sme si s manzelom postavili svoj domcek, ale poviem ti, nechcela by som uz nikdy v panelaku byvat. Susedia pod nami fajcili, takze u nas bol smrad ako keby sme v nasom byte fajcili my, pili, kricali, hadali sa, trieskali. Z ineho bytu hral nejaky somar na bass gitare, v noci som pocula nenormalne kriky, akoby niekoho vrazdili a kedze sme boli na druhom poschodi, v lete som sa rano isla udusit, lebo pod oknom boli naskladane auta a rano ked startovali a turovali motory, vsetky vyfuky sme mali v spalni a bolo tak teplo, ze okno proste muselo byt otvorene. Ja som tam bola na nervy a bolo mi casto do placu a nic som nemohla robit 😒 Nie kazdy si moze ale postavit domcek alebo sa prestahovat, ale ak taku moznost budete mat, nevahajte. My sme teraz na dedine, kusocek od mesta, mame uzasnych susedov, klud, aj ked mame kusok vedla zeleznicu, to vobec nevadi, vlaky nie su neprijemne, skor to uspava 😉 Zelam ti vsetko dobre a ver mi, ze kazdemu sa vsetko raz vrati, aj dobre, ale aj to zle.

vejula
16. aug 2012

Jo a na dedine je sice super, ale čo tam mna vedelo vytočiť(ked som bola u starkej) to bol dedinsky rozhlas, ktory začal vyblakovať pol hodinu po uspati maleho... Samozrejme bolo po spanku a do večera bol nervozny uplakaný. Takže všetko ma svoje pre a proti.

boska79
16. aug 2012

@eleona odhlucnit strop? a pod Vami nikto nebyva? urcite aj Vase deti buchocu...

manittu
16. aug 2012

@sissy27 no pre tvoju informaciu pocujem aj ked pracka perie alebo pozera nahlas TV ako teta podomnou, ktora ma 90 rokou a je hlucha...ale to su bezne veci o ktorých teraz nie je rec.... a co myslis ze nemam co robit a nacuvam a sledujem susedou :D Ja nehovorim o susede o 2-3 poschodia vyssie alebo nizsie, ja hovorim o susede nad nami...ktoru pocut!!!! Este raz opakujem, mne nevadi ze ludia ziju a bývaju, rozumies??? To nieje normalne, aby to robila kazdy den? Alebo to robis aj ty a tebe sa to zda preto normalne? Ked hovorim kazdy den tak myslim doslovne. Niekedy zacne vecer o 9 a vysava a prasi do pol noci? To uz asi nie je normalne ale vidim ze vela ludi nie je normalnych... Ale to, ze ona prasi vsetko co vidi (deku, koberce, plachty, obliecky, noviny, metlu obtriasa, rohozku....)a ja mozem po nej upratovat svoju loggiu lebo je zadrbana od prachu aspiny, od chlpou od macky, psa, kvety si striha na balkone, vyhadzuje to von namiesto toho aby trosku myslela kde to doletí, guce prachu z vlasmi vyhadzuje taktiez von oknom, namiesto popolnika odklepkava popol z cigarety cez loggiu, obstrihane nechty tiez sype cez loggiu, vysava hadicou, lieta, treiska, bucha, hudbu pocuva este aj o 11 vecer na plne pecky si myslim ze nie je ok....Kazdý si moze robit co chce, ved je to jej sukromie, ale ta zena nema trosku rozumu. Preco mam doplacat ja na to co robi ona? Aj ja si chcem na SVOJEJ loggi posediet, vykvackat si tam pradlo ale ZIAL NEMOZEM...

philipha22
2. okt 2012

@manittu prave preto som nesmierne vdaca, ze mame byt na prizemi a ziadna suseda sa nemoze prist stazovat ze deti behaju, skacu, kricia atd.... Dalsia vec na ktoru si treba dat pozor, je nielen hladat byt podla predstav...ale sa trosku pozastavit a poopytovat sa v okoli, aky su tam susedia a podobne... Ja mam teraz nad nami rodinku, maju dve dcery, tiez dupu, hraju na klavir...ale su to deti.... /podotykam ze tie dievcatka su neskutocne vychovane!!!/Moja znama sa raz strasne prestrasne stazovala, aky hluk robia susedove deti...na lavo, na pravo o poschodie vyssie aj o poschodie nizsie... Ale ked som po roku prisla k nim a jej syn uz bol vacsi... Ak ti mam povedat pravdu, ako za tie roky...a to sme sa uz stahovali 7x..... som zazila akychkolvek susedov...ale to co robilo jej decko...ako dovi dopo... Sama som sa cudovala, ze niekto nedoletel jej buchat na dvere, lebo to uz bolo neunosne... A ona si sedela na gauci a pila kavicku... Paradicka...

maminuska
4. okt 2012

Ono je to ťažko , ja ked som bývala v predcháczajucom byte, mala so tri deti . Bývala som na štvrtom poschodí a asi milionkrát som povedala deťom , nebej , neskáč z tej postele, musíte tak ziapať ...... ešte že moji psy su kľudný a nie su uštekaný. Rámus sme robili napriek mojej enormnej snahe, syn ako malé dieta bol veľmi uplakané bábetko a dokázal v noci plakať aj tri hodiny v kuse. Pod nami bývali manželia dôchodci a nie raz som sa im ospravedlňovala ale na to mi vždy povadala :- Veď aj my sme mali deti 🙂 .
Teraz bývam v inom meste a byt sme si vyberali na prízemí , z tohto pohľadu je to na nezaplatenie.
Ale nad sebou mám byt , ktorý prenajímaju študákom a teda poviem vám to čo som ja robila so svojimi deťmi je slabý odvar. Uplne bežne v noci maju žury, puštaju vysávač a tak , ale to už riešia hlavne susedia na poschodí . Na balkone hulia a popolček mi pravidelne odklepávaju na balkon kde mi visí prádlo.

@manittu takže môže to byt ešte horšie.

stonoska
3. mar 2013

@sissy27 VERU VERU

Strana
z2