Overenie podpisu: matrika alebo notár?
Potrebujem si dať overiť podpis na splnomocnení a rozmýšľam, či ísť na matriku alebo k notárovi.
Na matrike to vychádza lacnejšie, notár na mňa pôsobí tak nejako „istejšie“, ale možno je to pri obyčajnom overení podpisu úplne jedno.
Riešili ste to niekedy? Stačilo vám overenie na matrike, alebo ste radšej išli k notárovi?
Ak na uradne ucely tak sa vyzaduje overenie notarom.
@anonym_b902ef Áno, na úradné účely to potrebujem.
@anonym_b902ef Áno, na úradné účely to potrebujem.
@anonym_autor máloktoré úradné dokumenty treba overiť výlučne notárom. stačí matrika, ak treba notára , musia to vyslovene upozorniť.
@anonym_autor stačí matrika
Na splnomocnenie staci matrika,napr.overenie rodneho listu Apostille,robia len krajske urady,neoveri, to ziadny notar,len ako zaujimavost.
Staci matrika... mimochodom, ani notar a ani matrika nezodpoveda za pravdivost udajov uvedenych v dokumente, kde osvedcujes podpis, ak ziadas len o to. cize z hladiska pravnej istoty je osvedcenie podpisu notarom na rovnakej urovni ako osvedcenie matrikou.
@anonym_b902ef to nie je pravda...
@anonym_b902ef to nie je pravda...
@blondiee83 na vsetky uradne veci kde ja som potrebovala bolo nevyhnutne mat overenie notarom.
@anonym_autor Overenie je rovnoocenné na matrike aj u notára.
Ak ide dokument do zahraničia, overí len notár. Matrika na to nemá právomoc.
@blondiee83 na vsetky uradne veci kde ja som potrebovala bolo nevyhnutne mat overenie notarom.
@anonym_b902ef mozes napisat konkretnu situaciu?
@anonym_autor stačí na matrike akurát že matrika si nerobí žiadne poznámky co si podpisovala, notár si to zapisuje do systému pre prípad podvodu.
@anonym_autor stačí na matrike akurát že matrika si nerobí žiadne poznámky co si podpisovala, notár si to zapisuje do systému pre prípad podvodu.
@anonym_75eaf1 Matrika a klientské centrum robia rovnaký záznam ako notár.