Pandemická OČR, výnimka z karantény a dištančné vyučovanie

pele
21. jan 2022

Ahojte,

chcela by som sa poradit, ci niekto nevie, ako je to so ziakmi, ktori prekonali Covid-19 a maju vynimku z karanteny. Konkretne v nasej skole nie je takychto deti vela a trieda vzdy prejde na distancne vyucovanie. Cize ta vynimka pre moje deti mi je na dve veci a ostavam s nimi doma.

Mam narok na pandemicku OCR (som SZCO) alebo nemam, ak som vynimku na dane dieta skole oznamila? Nemate niekto skusenost? Nic konkretne k tomuto neviem najst a budem vdacna za info, pripadne zdroj, kde to zistit.

Dakujem.

marci77
21. jan 2022

@pele kolko maju deti rokov?

patka06
21. jan 2022

To že dieťa má výnimku z karantény je veľmi dôležité, pretože po skončení dištančného vyučovania je "voľné", nemusí sedieť doma.
Na pandemickú OČR máš nárok na dieťa do 11 rokov v prípade, že platíš odvody do sociálnej poisťovne

hradnapani
21. jan 2022

toto aj mna zaujima. Najma ak skola nevytvori podmienky na studium priamo v skole pre tych par deti, ktore maju vynimku. Vtedy asi narok bude, trieda je proste zatvorena. Ale v pripade, ze dieta na vyucovani moze byt (ucitel je v triede napr. s tromi detmi a ostatne su pripojene online) a ty nedas dieta do tej triedy napr. z obavy pred opatovnou nakazou, tak vtedy narok asi nebude. Ale to je len moja uvaha, samu by ma to zaujimalo.

pele
autor
21. jan 2022

@marci77 maju 7 a 9 rokov, na 11 rocnu viem, ze uz nemam narok. Odvody si platim. Napr. Trieda dcery isla do karanteny dnes pocas vyucovania, az do buducej nedele, na nu sa karantena nevztahuje. Distancne bude od pondelka bud.tyzden do piatka. Ide mi o to, ake datumy uvediem, len pondelok az piatok alebo od dnes do bud. nedele? V skole nebudu mat prezencne vyucovanie. Lebo ich je malo a skola nevie zabezpecit online aj prezencne.

tanyan
21. jan 2022

@pele odporúčam vypísať čestné vyhlásenie podľa rozhodnutia rúvz (škola by ho mala preposlať). podľa aktuálnych pravidiel by si mala mať pandemickú očr v súlade so zákazom prezenčného vyučovania, teda od dnes do budúcej nedele.

marci77
21. jan 2022

@pele skuste si napisat do skoly, co oni nahlasia UVZ, ze odkedy bola trieda zatvorena, aby vam potom sedeli datumy, ked budete vyplnat cestne prehlasenie
na socialnej poistovni to myslim checkuju s datumami, co nahlasi skola .....

pele
autor
21. jan 2022

Joj, ked to po sebe citam, tak som asi pisala dost chaoticky. Do karanteny dali triedu 9 rocnej dcery. Malo je deti, ktore covid prekonali, z toho dovodu maju cela trieda od pondelka online vyucovanie. Ja budem uvadzat datumy na tlacivo pandemickej ocr a neviem, ktore dni mam uviest, ci plnych 10 dni karanteny za triedu, alebo len dni distancneho vyucovania.

pele
autor
21. jan 2022

@tanyan akurat citam, ze si mi odpovedala presne na to, co som nevedela. Dakujem velmi pekne🙂
@marci77 skola nahlasuje od dnes do nedele, tak nam to uviedli aj v informacnom emaili. Tak to dam aj ja tak. Dakujem🙂

marci77
21. jan 2022

@pele vsetky dni, kedy su deti v karantene a podla pokynov skoly, co skola nahlasi ruvz
lebo pandemicka ocr je vyplacana aj za vikendove dni

katrinka8
21. jan 2022

@pele - dátumy sa udávajú podľa rozhodnutia RÚVZ, ktoré doručuje úrad do školy. Nám to rozhodnutie poslalali potom zo školy cez Edupage.
Lebo len na základe ich rozhodnutia ide trieda do karantény a len na základe toho sa dá čerpať pandemicka OČR (u nás prešiel v novembri na dištančné vzdelávanie celý druhý stupeň z dôvodu personálnej krízy - takže tam by nárok nebol, ak by šlo o menšie deti, keďže triedy zavrela škola a nie RÚVZ).

tanyan
23. jan 2022

Mimochodom, včera 22.01.2022 nám písala riaditeľka ZŠ okrem iného, že RÚVZ už nevydáva rozhodnutia o uzatvorení triedy...