Papiere na daňové - PN/ materská?
Ahojte, minulý rok som do apríla pracovala, potom som do Septembra bola PN a potom som prešla na materskú... potrebujem k daňovemu nejaký doklad o tom že som bola PN aj na materskej? Či to tam oni majú nejak automaticky? Za rady ďakujem.
Musela som odovzdať potvrdenie o nemocenskom zo soc.poist.zamestnavateľ pýtal odo mňa.
@ikonica akurat že mne v septembri skončila zmluva a idem sk to dať robiť inde tak prero neviem že či to potrebujem ...
@nikolaziak ak máš len jedno potvrdenie o zdaniteľných príjmoch, môžeš doložiť na zvyšok obdobia čestné vyhlásenie, že si bola... (nezamestnaná, dobrovoľne zamestnaná, na materskej dovolenke...).
Poda sa ti danove Acko, na ostatne si urob cestne vyhlasenie. Ak im bude nieco treba dolozit, ozvu sa ti... Ale aj tak,a k ti to bude robit uctovnicka nejaka, ona si od teba vypyta co jej bude treba.. kazda to ma spravidla inak :D (a to vravim z vlastnej skusenosti... tuto moja kolegyna si bez papierov zivot nevie predstavit, kazdy rok jej nosia to iste ti ludia... a ja nepridavam nic ak to fakt nie je nutne a nikto sa nam nikdy neozval :DD )
@simca06022011 No ved je to zbytocne. Na ziadosti o RZ vsetko vypisujes a podpises.....

Ak si pracovala cely rok u jedneho zamestnavatela, ziadny doklad nepotrebujes... Ved si mu odovzdala aj pn aj ziadost o md... Treba akurat do 14.2. podat ziadost o zuctovanie...