icon

Paragrafy v zamestnaní

dusika11
14. mar 2015

chcem poznat nazor pravniciek..v zamestnani..u nas zacina byt horuco kedze je pracovna doba aj po veceroch neuznavaju nam paragrafy vo vecernych hodinach..uznavaju len to ako cas nevyhnutny na osetrenie..a ten uznavaju ked ma lekar ordinacne hodiny..inac mame mat pn alebo ocerku..dokonca padaju aj absencie..preto poprosim o vyklad takzvanych paragrafov ako ospravedlnenie v praci aj pre cloveka co robi na smeny..ktorych casy sa nezhoduju s ordinacnymi casmi lekarov..zametsnavatel dokonca preveruje ci v ten den kolegovia u lekarky boli..dakujem za kazdy odborny nazor..mozno pomozete aj inym koho sa to dotyka

Strana
z3
liz_lemon
18. apr 2015

@najjulinka potrebujes len taky maly papier, s nazvom Priepustka http://esslm.sk/sites/default/files/esslm-priep...

najjulinka
18. apr 2015

@liz_lemon a lekar tam ma dať pečiatku alebo ako? či to len ja poviem a proste mi musia uveriť 😀 😀 😀

liz_lemon
18. apr 2015

@najjulinka jasne, ze treba peciatku od lekara 🙂

najjulinka
18. apr 2015

@liz_lemon na taký papierik od zamestnávatela, ano?

liz_lemon
18. apr 2015

@najjulinka ano, ale da sa aj kupit, napr. v Sevte

najjulinka
18. apr 2015

@liz_lemon díííky moc... nikdy som to nevyužila, ale asi využijem.. mam si brať dovču a v tom čase mam behačky s mladšou po lekaroch (3dni už mam presne datumy,a le štvrtý den tiež bude počas dovče, lebo to mi davaju na naurologiu po eeg termin a eeg už mame presny termin, tak 4 dni k dobru budu fajn 😀), tak si predlžim dovču o par dni... 😀

liz_lemon
18. apr 2015

@najjulinka vyuzi to, mas 7 dni za rok na seba +7 dni na deti (pripadne manzela/rodica), skoda minat dovolenku

najjulinka
18. apr 2015

@liz_lemon ja mam špeci zamestnanie a viem si veci zariadiť aj popri praci.. len mame kiahne (prve dieťa)... a teda neplanovane ratam dni kolko budeme infekční (všetky deti a seba, ked to budeme chytať nie naraz) 😅 a kedže som kiahne nemala ani ja, tak by som rada po dovolenke už určite nebyť infekčna a aj deti mať doma uplne ok... koli imunite po kiahnach. .proste aby sa nam domov nedotiahol dalsi bacil z mojej prace... 😀 normalne mi je to fuk... ale aj v praci budu radi ak poriešim a teda ked pozeram do kalendara , kedže dovču vyberam planovane dlhu, tak ešte si ju o trošku predlžim... a kedže presne mi vtedy vyjdu aj zubari s detmi, tak to asi predlžim aj o dalsi den... no pomože to...

a inak aj s OČR je to čudné... lebo na jednu diagnozu može 10dni OČR a na kiahne mi treba 2,5-3 týždne (asi lekarka bude musieť šaliť poistovnu?)... Akože neriešim zatial, ale je možne, že ešte aj to budem musieť ... och. .toto mi chýbalo ku šťastiu teraz.... sme sa tešili, že sa oteplilo a že začneme vyletovať a miesto toho riešim kiahne.... v momente ako som so zamestnavatelom dohodla kedy dovča a všetko, tak par dni na to kiahne..... 😅

liz_lemon
18. apr 2015

@najjulinka pri OCR sa to da tak, ze na sa vystriedas s muzom, alebo ti lekarka da novu diagnozu, pripradne by sa mozno dal cerpat 1 den dovolenky a zase ist na OCR

najjulinka
22. apr 2015

a ešte, kludne možem paragrafy za sebou povyberať? Lebo pozeram do kalendara a tam mam napr. navštevy u lekara s detmi pondelok, utorok, štvrtok, piatok.... a je možne že v ten štvrtok na EEG mi daju termin na kontrolu hned v pondelok... takže fakt nahusto to nejak vychadza... 😅

liz_lemon
22. apr 2015

@najjulinka mozes, ale radsej sa spytaj zamestnavatela, ci akceptuje aj 2x za sebou

simca06022011
22. apr 2015

@najjulinka asi nejdes k jednemu, budes mat viac peciatok, nie? 🙂 oyptaj sa, ale my s tym problemy nerobime 🙂))

najjulinka
22. apr 2015

idem najprv k zubarovi s najstaršou a potom s malou mam 3 rozne.. tak to vyšlo... ona je ZTP, takže s nou beham často po lekaroch, má toho viac ...

klavesnica1
25. máj 2016

Aj ja sa opytam. Som 4 týždne zamestnaná. Potrebujem ísť so zubom k lekárke. Robím len ranné. Mám už nárok na paragraf keď som krátko zamestnaná?

liz_lemon
25. máj 2016

@klavesnica1 máš nárok hoci aj hneď na druhý deň od nástupu do práce

Strana
z3