Parkovanie na chodníku
Dobrý deň,ako je väčšine ľuďom známe,od 1.10. je zákaz parkovania na chodníku a u nás sa to už začalo vo veľkom aj pokutovať(130€). Ľudia sú z toho pobúrený a ohradzujú sa,že nemajú kde parkovať a mesto má vybudovať parkovacie miesta a štát mal najskôr vytvoriť podmienky a neviem čo ešte. To že vlastnia aj tri autá v rodine,to už nevadí. Sami vodiči osobákov majú plnú hubu ako zákony treba dodržiavať a priestupky tvrdo pokutovať,keď sa jedná napr o predchádzanie kamiónov(len ako príklad). Pritom sa to vedelo už dosť dlho,že sa takýto zákaz plánuje. Či to som len ja iná a vopred som sa na to pripravila?či prečo má stále niekto pocit,že sa má niekto iný o neho postarať a zabezpečiť mu pohodlný a bezstarostný život? Aký máte na to názor?
@hiro predstav si, ze za 1.auto by to bolo povedzme tych 150, za druhe 1000, za tretie 5000...rodiny, kt.auto nepouzivaju, maju aj tak len 1...tych 150 ich z biedy nevytrhne, takze predstava, ze ich odparkuju niekam do nirvany je naivita...takze ostavame pri tom, ze aj ked zaplatis 1000, ci 5000, nebude kde parkovat...
Cely problem by vyriesili parkovacie domy...nerozumiem, co proti parkovacim domom moze niekto mat...
Preco ho nezaparkuju mimo mesta? A preco by mali, nikto to nespravi, lebo nebude na auto vidiet...ty by si si auto odstahoval niekam, kde ho mesiace nevidis?...pocit, ze ho mas pod domom a vies, ze je ok je silnejsi ako to, ze nezavadzia inym...
Leasing nie je dokaz o tom, ze ludia nemaju peniaze na parkovne...
@erikavesela To ale nemyslis vazne ze auto co mesiace nepouzivaju ma len tak blokovat parkovacie miesta. Ked sa da 5000€ poplatok za rok tak si hned rozmyslia kde to nepotrebne auto zaparkuju. A dalsia vec ze pred 10 rokmi boli volne parkoviska, nepoznal som nijaku rodinu ze by nemala auto. A teraz je vsetko plne. Byva tu rovnako ludi a mozno aj menej. Jednoducho preto ze maju aj po 4 auta na byt.
@hiro kde ja pisem, ze nepouzivane auta maju blokovat parkovacie miesta?
@erikavesela "Preco ho nezaparkuju mimo mesta? A preco by mali, nikto to nespravi, lebo nebude na auto vidiet...ty by si si auto odstahoval niekam, kde ho mesiace nevidis?"
@hiro ja pisem, ze to nikto neurobi, nie je tam maju nepouzivane auta parkovat...vidis ten rozdiel?
@elanor pres 30 rokmi parkovalo na "nasom" parkovisku asi 5 aut- dnes na tom istom parkovisku parkuje cez 120 aut a aj tak miesta je malo (kedze uz bolo spomenute na jeden byt minimalne 2-5aut). Absolutne sa v nasom meste nepostavili ZIADNE garaze za tie roky pre panelaky. Akoze kam maju ludia auta parkovat? A kupit parkovacie miesto sa neda- mesto neponuka absolutne nic na predaj a nic sa nepostavilo. Takze nie, nedalo sa pred 30kmi zariadit tak, aby sa malo kde parkovat. Uz sa fakt tesim, ked pridem zo zahranicia na navstevu domov, ze budem nutena odparkovat bohvie kde nase auto par km od domu, a terigat kufre taxikom ci peso😬😬😬, lebo toto nie je ziadne riesenie tejto parkovacej problematiky, ktora bola roky odignorovavana....
Ako som hore písal,bol investor-developer ktorý mal záujem postaviť parkovací dom. Záujemcov aj bolo dosť,no len skončilo to pri otázke platenia. Väčšina by chcela,no len...zadarmo.
U nás je veľa miest kde sa neda zaparkovať,keď nemôžme ísť na chodník ani 5cm tak potom sme skoro v strede cesty.
Katastrofa už sa až bojíme parkovať, každé € je peniaz.
@erikavesela a kam to maju parkovat mimo mesta? Na cudzich pozemkoch?
@veronikastrickova to som ja nevymyslela...obrat sa na
@hiro
Presne taký istý ako ty
@vevesh prepáč za moju asi naivitu ale je to aj pohodlnostou ľudí? Koľko ľudí v rodine dospelých toľko áut?? Štát má na to prispievať? A prečo... On neukáže aby každý človek mal auto, a keď na to nemám a nemám ho kde zaparkovať tak si ho jednoducho nekúpim, to ze ty bývaš v zahraničí ôk., blahoželám v dobrom že myslíš na budúcnosť... Lebo tu v krajine ide budúcnosť momentálne dole vodou ale to neznamená ze aj mesto má myslieť na rodiny kde jsu 2 a viac áut
@cica8 to je v pohode- ale jednoducho niekde byvaju 2-3 rodiny v trojizbovom byte. A napriklad moja rodina ma len jedno auto. Ale je to problem statu (a jeho politiky), ked dnesnej dobe na jeden byt NIE JE jedno parkovacie miesto. Tych 120 parkovacich miest je na 300 bytov a za 30 rokov z parkovisk bolo ubrane a absolutne sa nic nepostavilo. Napriklad ja by som kludne aj garaz kupila, ak by bola v dostupnej blizkosti (do 300m) a minimalne kamerovo strazena. U nas (v nemecku) sa k bytu ponuka aj parkovacie miesto na prenajom- 50e/mesiac. Myslim, ze keby taketo nieco bolo, ludia si to kludne prenajmu. Ale nevidim dovod kupovat si za 25tisic€ 1x2m volnej zeme kilometer od mojho bytu bez stavby, len ciary na zemy a neohraniceny pozemok, nezabezpeceny- tot nedavna a asi aj jedina ponuka za 20 rokov na garazovanie auta na danom mieste...🙄🙄🙄🙄
@cica8 tak mas aj socialne slabsie rodiny, a aj rodiny, kde si deti s rodinami "setria na vlastne byvanie" 🤷♀️ja by som to dala, ze mesto/ spravca/ majitel (ak mu patri cely bytovy priestor) ma zabezpecit aspon na jeden byt, jedno parkovacie miesto + specialne pre navstevy. Toto je tiez super riesenie- docasne navstevne parkovisko, kde sa auta nemozu zdrziavat 24/7 a pokutovat...
@cica8 myslus cernochov alebo zltu rasu?...takych u nas moc nie je...🤣🤣🤣
@vevesh toto je nad ramec myslenia slovaka "podnikatela" aj v osobe primatora....kratkodobe parkovanie?...zabudni, take sa u nas nenosi....valloblbec potrebuje okamzitu kesovku, lebo cele jeho druzstvo (1000 zamestnancov magistratu) treba zaplatit, tak ako aj jeho cibule tulipanov, platany pred trznicou , zelene ciary po cestach, cyklodebil na nabrezi a podobne nezmysly a myslim, ze mozeme byt vsetci radi, ze nepozname vsetky jeho sposoby vyhadzovania penazi, lebo by sme plakali...

@erikavesela Preco? Ludia predaju auta a bude miesto.
Ale hlavne by bolo treba aby zmizli auta co len stoja a nik ich nepouziva. Pekne to vidno cez zimu, ak sa auto nepohne 5 mesiacov tak preco ho nezaparkuju niekde mimo mesta kde by neprekazalo?