Pn a peniaze
V auguste 2017 mi skoncila rodicovska potom som bola pn do marca a dala som vypoved.Od marca som na up a poberam podporu chcem sa opytat ked sa dam teraz na mesiac na podporu co sa mi zmeni myslim financne.Dakujem
@pierko858 Vyjadrila si sa v úvode, že ..."keď sa dám teraz na mesiac na podporu..." . Veď na podpore si 🙂 Chceš ísť na PN, aby si nechodila po konkurzoch, však? Tak sa daj. Vypočítaj si, dokedy máš podporu, predpokladám, že 6 mesiacov. Vychádza to na september. Takže uplatniť PN si nemusíš, ale brať naďalej podporu a na ÚP oznámiť, že si PN. Neviem však, ako sa to robí, to sa musíš opýtať na ÚP.
Neviem, asi bybolo lepšie sa opýtať na úrade, že máš od septembra robotu istú a možno by sa to dalo spraviť ak, že by ťa nikam neposielali
Ak budes pocas PN mas pravo na 60 eur mesacne ani o cent viac. To je PN na naklady ktore mas ako chora k dr, kedze nemas pracu.
@majusqa77
by ste počas poberania dávky v nezamestnanosti mali nárok na nejakú dávku nemocenského poistenia (PN, OČR, materské.... o tejto skutočnosti ste povinná odbor Pvn GP informovať), dávka by sa pozastavila (z jedného systému nemôžete dostávať súčasne dve dávky naraz).
Ak by ste boli PN bez nemocenského - v takom prípade sa dovypláca dávka v nezamestnanosti, takže by ste nemali zostať bez finančných prostriedkov (oznamovaciu povinnosť máte vtedy len voči úradu práce, počas PN sa nemusíte chodiť hlásiť na kontakty určené príslušnou inštitúciou)
@rossio
by ste počas poberania dávky v nezamestnanosti mali nárok na nejakú dávku nemocenského poistenia (PN, OČR, materské.... o tejto skutočnosti ste povinná odbor Pvn GP informovať), dávka by sa pozastavila (z jedného systému nemôžete dostávať súčasne dve dávky naraz).
Ak by ste boli PN bez nemocenského - v takom prípade sa dovypláca dávka v nezamestnanosti, takže by ste nemali zostať bez finančných prostriedkov (oznamovaciu povinnosť máte vtedy len voči úradu práce, počas PN sa nemusíte chodiť hlásiť na kontakty určené príslušnou inštitúciou)
@ujaju
@majusqa77
PN davka v nezamestnanosti je tych 60 eur. Ak by si sla naPN uz nedostanes tolko ako podporu. PN sa ti vyrata z podpory cize moze v tvojom pripade byt o par centov vyssia zalezi od toho kolko ti davaju teraz ale nie klasicka davka ako pri zamestnani. Ta by bola len vtedy ak by si sla na PN do 8 dni od skoncenia TPP. Lebo ako PN mas minimalne naklady tak preto. ( teda tak to chodi na slovensku, kde si myslja ze clovek ma zit zo vzduchu)