icon

PN po skončení pracovného pomeru

ria2248
4. okt 2023

Ahojte, prosím vysvetlil by mi niekto ako presne funguje PN v ochrannej lehote po skončení pracovného pomeru? Viem, že ochranná lehota je 7 dní, ale z čoho SP potom vypočíta nemocenské? A ako dlho môže byt človek na PN a ma nemocenske dávky?
Dakujem

Strana
z2
weronika171717
4. okt 2023

@janinah a Ukrajinci nevyciciavaju štát????? Prídu pre dávky a idú na 3 týždne na Ukrajinu, resp.si to dajú posielať na účet a prídu len keď im zavolá ubytovatel, že mali kontrolu.....hnus

bublinka1426
4. okt 2023

@weronika171717 ano ja oni Fico narobi verim poriadky. :D

bimbambim
4. okt 2023

@ptvw aj kolegyňa nechcela ostať doma ,lebo by ju zralo viac ako keď bola v robote.Ano keď jej bolo zle ostala doma povymienali sme si smeny zobrala dovolenku poprípade náhradné voľno.Jej jedinej za náhradné voľno nič nepovedali kedy si ho ma čerpať ,lebo vedeli ,že ho použije keď bude zle

bimbambim
4. okt 2023

@ria2248 tak keď končí zmluva mas nárok predsa na podporu 6 mesiacov a nie na péenku

bublinka1426
4. okt 2023

@bimbambim zjavne tam slecna/pani chce ist ucelovo pretoze kebyze je NAOZAJ CHORA ide na PN hned a lekar jej na vsetko odpovie.🙄

bublinka1426
4. okt 2023

@bimbambim a asi zjavne nema narok ani na podporu,lebo hlada sposob ako zarobit a este sa nas pyta ako dlho to moze takto fungovat 🙊

lienka.7
4. okt 2023

@ria2248 a čože ta trápi? Ľavé ruky alebo co? Môžeš ist tak akurát na Úrad prace alebo si hľadať ďalšiu prácu!!!
Halooooo, ludry jedny zobudil sa už konečne. Nevidíte v akých srackach je štát??? Nie je vám to blbé s vymyslenymi diagnozami byt na PN???
Detto tehotne. Každá jedna je zrazu riziková...
Nech zrušia komplet všetky príspevky a uvidíme zrazu ako zázrakom všetky budú "praceschopne" 👌👌👌

bublinka1426
4. okt 2023

@lienka.7 inac stale daka perla. cakam s cim pridu dalsie

lienka.7
4. okt 2023

@bublinka1426 ja jedine na co čakám je nová vláda... a písať novému ministrovi, kedy mieni začať robiť poriadky so zneužívaním systému, od ucelovych materských, cez PNky tehotných, po ucelove PNky hneď po MD ako aj pri ukončení PP, detto maximalne podpory z min.miezd po RD.
My co ako také kravy chodíme do prace, nam budú okresavat príspevky, daňové bonusy a pod., kvôli takýmto jedným ludram vychcanym???? 🤮🤮🤮🤮
Nechapem, ze iným to tu nevadí.

lienka.7
4. okt 2023

@bublinka1426 a este dodám aj vymyslene predĺžené rodicaky na to, ze dieta ma proste "stale" soplik.
Rozumej, matka nie je pripravená dat dieta do skolky a chce s nim byt esre proste dlhšie doma.

bublinka1426
4. okt 2023

@lienka.7 co doma, ved tie zeny normalne robia a dieta do 16.00 v skolke. ale ano, ma 500ku navyse ....( nepisem o opravnenych rodicakoch).,,dufam ze konecne to zacnu prisnejsie posudzovat.

janinah
4. okt 2023

@weronika171717 pletieš hrušky s jablkami...Co im závidíš? Ze im bomby padajú na hlavy a deti sa učia v podzemí? Že im otcovia a bratia umieraju na fronte ? Sa spamätaj...alebo sa s nimi vymeň,potom možno pochopíš tragédiu Ukrajiny

lalenka33
4. okt 2023

SP by mala riešiť každého, kto ide v ochrannej lehote na PN. A hneď by bolo viac peňazí v štatnej kase.
To, že ti končí pracovná zmluva nieje dôvod na PN, ale na návštevu úradu práce.
O dlžke PN rozhoduje lekár. Byť po skončení PP doma na zadku a brať peniaze nieje diagnóza. Skús zavolať do SP a spýtaj sa to, čo tu a uvidíš, čo ti odpovedia.
Už som videla aj takých exotov, čo nastúpili do práce na pár dní a šup na PN. Veď budem doma a peniažky pôjdu.

letfenixa
5. okt 2023

Ja nechápem aj to, že muz ide na MD a zena nehde do roboty. Úplné zneužívanie systemu.

bublinka1426
5. okt 2023

@letfenixa ale ved muzi umelo maju zmenenu PZ len preto aby MD dostali, a pirtommpoznam kopec muzov co nomralne chodili nadalejd o prace a dostavali aj MD, takze aj toto sa da krasne obist.

kvetinka75
5. okt 2023

@janinah na jednej strane áno, sú vyciciavači ale na druhej poznám aj ľudí, ktorí roky neriešili zdr. problémy - lebo veď práca a keď zostali doma, tak išli na PN s tým, že si budú obehávať lekárov a dajú sa zdravotne dokopy. Dosť ľudí je aj vyhorených. Tak sú nejaký čas na PN. Alebo majú problémy s klbami, chrbticou, idú na operácie, ktoré odkladali. takže nemusí to byť vyslovene bez dôvodu.

kvetinka75
5. okt 2023

@weronika171717 áno vyciciavanú. Ale keď to takto budeme brať a všetci budeme vyciciavať, to fakt toto Slovensko skončí. Sprostá ľudská mentalita. Nie, aby sa priškripli tí, ktorí to využívajú ale pridajme sa k nim aj my.

weronika171717
5. okt 2023

@janinah hahaah, máš overené, že to tak je???? Ja robím s nimi a viem, že sa vracajú domov, tu len peniažky vybavia a že nemajú nič zbúrané....vidím, že nič iné nerobís len sleduješ tv noviny 🤣🤣🤣🤣🤣🤣👌

lienka.7
5. okt 2023

@weronika171717 neboj sa, aj tým stedra "pomoc" čoskoro skonci. Vrátane platenia bývania.

letfenixa
5. okt 2023

@bublinka1426 veď o tom presne píšem.

majulino
5. okt 2023

@ria2248 nevšímaj si ich. Platíš si odvody, kľudne to využi, prečo by mohli len spoluobčania, čo do štátnej kasy nikdy ničím neprispeli?
A funguje to tak, že sa ti PN vypočíta akoby si pracovala. Ja som tiež tak bola. 3 mesiace, ale mala som aj dôvod. Dva dni po ukončení PP ma tak seklo, že ma museli odniesť do nemocnice, zablokoval sa mi krk, pravá ruka a bolesť mi cez platničku strieľala až do päty

missviolet
5. okt 2023

@janinah pretoze som bola na PN cele mesiace, vratila sa do prace a do tyzdna som bola, kde som bola predtym, ziadny kdbornik mi uz nevedel pomoct, len flector dokola - ten mi perforoval zaludok, takze tak. v akom zmysle by uz len PN mohla byt vyhodnejsia? ved je menej nez plat
musela som zmenit svoju karierilu uplne, nikdy nebudem moct mat uz taku ,klikacku,, ale vdaka za empatiu. aj po 5r mam problemy, ruky z prace odpalene uz navzdy. tie bolesti som mala take, ze som pomyslala nad ukoncenim zivota. pocas toho najhorsieho obdobia som si ani nemohla krajat jedlo, umyt zuby, absolutne nic, bolesti horsie nez zlomenina (to viem aspon porovnat) - preto som musela z danej práce odísť. ale neboj sa, teraz zarabat 2,5x viac a teda aj odvadzam vacsie dane

missviolet
5. okt 2023

@letfenixa sla som, samozrejme. po 4 mesiacoch PN som sa na tlak zamestnavatela vratila nedoliecena (proste pretrvavajuce bolesti), stav sa este zhorsil, doktor povedal, ze ten typ pracebuz nikdy nebudem moct vykonavat bezbolestne a ja som pochybovala, ci vobec budem moct normalne zit... lebo som mala strasne bolesti pri každom ukone ako umyvanie zubov, krajanie jedla atd

kvetinka75
5. okt 2023

@lienka.7 tak áno, niektoré by tie deti mali najradšej do 18tky doma.

weronika171717
5. okt 2023

@lienka.7 kiežby, čoskoro....

liaka
6. okt 2023

@janinah ja som napríklad v robote vždy musela byť. Ani dovolenka lebo nemá kto robiť....Zdravie som neriešila. Lekár mi povedal viackrát, že zdravie je dôležitejšie. Lenže ja som si doma nemohla dovoliť ostať. Liečila som sa s antibiotikami počas práce. A keď som odišla z práce tak som zato išla hneď v OL na PN, aby som si konečne dala do poriadku zdravie. Nie každý je podvodník.

Strana
z2