icon

Po koľkých mesiacoch je opätovné možné zaradenie do upsvr?

viviennka13
18. feb 2020

Dobrý deň kamarátka bola vyradená z evidencie uchádzačov na upsvar,dňa 11.11.kedy si teraz môže znova vypísať papiere na upsvar ,ja si myslím že po 3 mesiacoch ale niesom si istá ďakujem za odpoveď ,a ešte ak niekto by vedel poradiť mne,v decembri koncom decembra som ukončila pracovný pomer, dnes som bola že si idem zaplatiť zdravotku za január ,ale pani na pobočke že Stále im tam figuruje že som zamestnaná ,,aj keď tam už nepracujem ,je . možné že mi platia poistenie? vedúca mi nedvíha tel tak to neviem zistiť, ďakujem za radu

veronikaszabova
18. feb 2020

@viviennka13 vyradena bola pre nespolupracu?

viviennka13
autor
18. feb 2020

@veronikaszabova vraj áno mala sa dostaviť na nejaký pohovor čo jej nariadili

ivkazba
18. feb 2020

@viviennka13 ak ju vyradili pre nespoluprácu, tak myslím že najskôr po 6 mesiacoch môže znovu požiadať o evidenciu. Čo sa týka teba... že figuruješ ako zamestnaná ešte neznamená, že platia odvod. Zrejme ťa len neodhlásili.

janickacrazy
18. feb 2020

@viviennka13 znovu može požiadať až o 6 mes. na UP a ty napíš zamestnávateľovi písomne, pošli to doporučene, nech ti pracovný pomer ukončí, mala som rovnaký problém, tiež som nebola odhlásená

veronikaszabova
18. feb 2020

@viviennka13 tak po 6m

viviennka13
autor
18. feb 2020

@janickacrazy a moze.m sa spýtať že potom ako si to riešila na zdravotke ,keď nechcem mať dlh

viviennka13
autor
18. feb 2020

Ďakujem vám

janickacrazy
18. feb 2020

@viviennka13 ja som bola na predlženej rodičovskej a popri tom som pár mesiacov pracovala, ked som z práce odišla, tak ma zamestnávateľ neodhlásil, ale za mna platil zdravotku štát, lebo som bola na RD, odhlásil ma až o mesiac neskor, ale so skorším dátumom, ja som bola na sociálnej poisťovni to nahlásiť, oni si to s ním už vydiskutovali, vraveli mi, že moja starosť to nie je a ty sa prečo nedáš na UP?

viviennka13
autor
18. feb 2020

@janickacrazy jaj aha ,no ja mám prácu ale bez papierov čiže poistenie si chcem platiť ako samoplatca len mám obavu že keď ma odhlasia ,tak vďaka ním budem mať na zdravotke nedoplatok za január, február 😡

janickacrazy
18. feb 2020

@viviennka13 pracuješ na čierno? no to by som teda neriskovala, u nás v práci bola nedávno kontrola, či nezamestnávajú ľudí na čierno, nie je to sranda

viviennka13
autor
18. feb 2020

@janickacrazy áno na čierno , bohužiaľ momentálne som v takej situácii že musím pracovať aj na čierno ,ale samozrejme to neplánujem dlhodobo

gabka11
18. feb 2020

@viviennka13 to ze si načierno, neznamená ze sa nemôžeš nahlásiť na úrad práce