Po novom pedofil dostane iba podmienku
Čo hovoríte na novú úpravu zákona? Za znásilnenie podmienka? Čiže sa mi kriminálnik môže prísť vysmievať ešte pod okno?
Niekedy už mám pocit, že v tejto krajine dopadneme ako vo filme Ctihodný občan, kedy ľudia začnú brať spravodlivosť do vlastnýchrúk, pretože justícia bude chrániť kriminálnikov.
Ešte dodám, že premlčacia doba pri znásilnení a zneužití dieťaťa sa skrátila z 20 na 10 rokov. Je známe, že pedofili sú veľmi prešpekulovaní a na deti to skúšajú formou hry, kedy si veľa krát samotné dieťa ani neuvedomuje, že bolo zneužité, pochopí to až po rokoch, na prahu dospelosti. A žiaľ, preto ani rodicia niekedy nenájdu zmenu v správaní dieťaťa. Po novom, si budú pedofili chodiť naďalej spokojne medzi nami, s podmienkou.
Alebo, dáte na súd chlapa, ktorý vás znásilnil. A dostane podmienku. Potom vás ešte on môže psychicky deptať a smiať sa vám pod oknami, že nabudúce to už urobí lepšie. Bez dôkazov.
Čo na to povedať, čo si ľudia zvolili to majú, to je tak keď je pre väčšinu väčšia “hrozba” homosexual ako reálne problémy ktorých ma Slovensko bambilion …
@mamina7070 nestrapnuje sa
Nebudem sa vyjadrovať ku všetkému nie som právnik, ale vyjadrím sa k tej premlčacej dobe kedže mám skúsenosť s nejakým dokazovaním.
Čo pomôže obeti keď sa po 20 rokoch otvorí prípad keď je to slovo proti slovu? Na všetko potrebuješ dôkazy.
Ako chceš dokázať niečo takéto po rokoch?Vážne si tu niektoré myslíte, že spravodlivosť na súdoch existuje a, že tieto inštitúcie pracujú tak ako pracovať majú, že si dajú záležať na niečom čo sa stalo 20 rokov dozadu?
K tej podmienke.Riešilo sa to aj v roku 2022 za znásilnenie-podmienka.Kde si bola vtedy? Takže to nie je problém nejakého návrhu terajšej vlády.Znásilnenie ako také je v spoločnosti zľahčované a celkovo náš trestný zákon a nie len náš je postavený na hlavu.
Slabé tresty, odľahčovanie skutkov ktoré sa stali.
Či 10 či 15 alebo 20 rokov bez dôkazov sa len ťažko pohneš.
A čo sa týka detí ktoré si niečo uvedomia časom.
Horko ťažko dokážeš, že to bol ten človek.Veď deti na súdoch neberú vážne ani pred plnoletosťou.
Je to smutné, ale je to tak.
@katkami123 pokial som spravne pochopila tak pri zneuziti dietata sa premlcacia doba rata od doby dospelosti kedy to moze dotycna osoba ako plnoleta uz sama nahlasit
@mamina7070
Mozes mi tu dať link? Ze aké tresty teda dostávali do teraz? Rada si to pozriem. Ďakujem.
@medda_beda
Mozes mi dať link, kde sa to v roku 2022 riešilo? Ďakujem.
@katkami123 nic v zlom, kňazi doteraz koľkí šli realne sedieť?
A po ďalšie, kriminaliata sa vyjadril, že ak sa niečo nevysetri do 2-3 rokov, je veľmi malá šanca na vyšetrenie.
Co chceš prosím ta realne vyšetrovať po 10-15-20 rokoch? Ci vraždu, či znásilnenie, hocičo...
Vidis, co sa deje s vyšetrovaním vraždy Tupeho. Kolko už bolo obvinených a všetko padlo... myslíš, ze je fér potom chcieť silou mocou, stoj čo stoj niekoho len tak odsúdiť? Ako vieš po toľkých rokoch dokázať, že to vôbec spravil?
@katkami123 Slovenský právny systém je zlý, ale podľa mňa sú v ňom horšie veci ako toto. Napríklad osobné bankroty, ktoré u nás dostane každý odrbávač systému, úmyselný neplatič a podvodník a k tomu nemožnosť vymôcť svoje peniaze od veriteľa aj napriek súdnemu rozhodnutiu. Za toto by som napríklad išla do ulíc.
Ale riešiť znásilnenie po 20tich rokoch, to je snáď zlý vtip. To si môže hocikto hocičo vymyslieť a zničiť druhému život. A smiať sa na tom. Veď to neexistujú dôkazy, často ani svedkovia... Stačí tu niekedy čítať, aké sú niektoré ženy prepnuté a bez sebareflexie a z vlastných neúspechov vinia rodičov, školu, spolužiakov, ktorí ich údajne niekedy v dávnych dobách šikanovali. A obvinenie zo znásilnenia je istá cesta ako zničiť niekomu život a kariéru. Poznám prípad, keď žena takto obvinila expartnera, aby mu zabránila po rozchode styku s dieťaťom. Napokon bol nevinný, ale tie roky poťahovačiek po súdoch, zničená povesť a nulový kontakt s dieťaťom mu nikto nevráti.
Mňa by strašne zaujímalo, aké nechutnosti ti úbohi debili v parlamente spáchali keď tieto tuposti presadili.. lebo iba tak mi dáva zmysel to, že zmenili tieto sadzby..
@lienka.7
Takze je aj v pohode, keď dám chlapa za znásilnenie na súd a dostane podmienku, aby sa mi ešte chodil vyškierať popod okná? O tom sa bavím. Naschval tu radšej píšem ako príklad seba, nikomu neprajem nič zlé, alebo aby bola niektorá z nás v takejto situácii. Lebo tam už psychika skončila.
@katkami123 úplný súhlas 👍
To je tak keď ste si zvolili zločincov 🤷
@jana_eyre_2 napriklad
@heleninamama
Prekopírujem ti to tu ešte raz.
Takze je aj v pohode, keď dám chlapa za znásilnenie na súd a dostane podmienku, aby sa mi ešte chodil vyškierať popod okná? O tom sa bavím. Naschval tu radšej píšem ako príklad seba, nikomu neprajem nič zlé ani rodinným príslušníkom alebo aby bola niektorá z nás v takejto situácii. Lebo tam už psychika skončila. Bavím sa o tom, že som matka, ktorá ma 3 krasne dcéry a náš štát ich nechráni. Čiže ak sa taký chlap, ktorý toto po rozsudku urobí mne alebo mojej dcére, príde nám vyškierať popod okná, lebo dostane podmienku - a môj manzel, keď vezme spravodlivosť vo vlastných rúk a odstrelí ho, tiež dostane potom podmienku? Lebo k tomu smerujeme.
@katkami123 svoj hnev obrat na sudcu, ktorý ho súdil a nie na mňa. Ja za to nemôžem.
Uz ti tu napisala
@heleninamama ze v našej republike spravodlivosť neexistuje. Nie si prvá a nebudeš ani posledná.
Je mi to ľúto, ale žiaľ je to tak.
44 rokov, a to od roku 1961 do roku 2005 bola premlčacia doba pri znásilnení 10 rokov. A bolo to v poriadku.
V roku 2005 zaúradoval Lipšic a všetko sa drakonický zmenilo, aj premlčacie doby aj trestné sadzby. A fakt je pravdou, že po 15 rokoch síce páchateľ môže byť ženou označený, ale dokazovanie je extrémne náročné a v niektorých prípadoch je priam nemožné preukázať vinu. Na druhej strane, ak je žena znásilnená, 10 rokov musí byť dosť na to, aby sa odhodlala podať trestné oznámenie na muža, ktorý jej ublížil.
U mladistvých zostala premlčacia doba 15 rokov s tým, že sa začína počítať od dosiahnutia plnoletosti (18) mladistvej.
@medda_beda
Ty si ten článok čítala? Je tam napísaný presný opak toho, čo tu tvrdíš. 😅 Takze v roku 2022 chceli pomôcť obetiam znásilnenia….pokým sa nedostala Filcka k moci.
@lienka.7
Akého sudcu? Píšem hypoteticky. Kľudne sa to môže stať aj tebe, si žena, nie?
@xsuzannex
To je také smiešno- všeobecné. Aké skutky? Je sakra rozdiel aký skutok. Tam si do tabuľky natrepú všeobecné “skutky” ale nech priamo konkretizujú aké. To by sme už boli na chvoste. Ako sme vo všetkom.
@xsuzannex
Nebude to aj tým, že dnes sú už napr. DNA testy omnoho pokročilejšie ako bolo pred 10–15 rokmi?
@katkami123 ešte raz, obvineného odsudi sudca, nie ja, ty ani sused Fero. SUDCA. Toho sa pýtaj, prečo dá na niečo také podmienku.
@lienka.7
Lebo Fico schválil takú trestnú sadzbu. Preto sa pýtam Ficovoličov, či sú s tým Ok. Lebo za Matovica a jeho predchodcov bola za znásilnenie basa. Chápeme sa?
Ty si s tým Ok, že sa za znásilnenie zmenila trestná sadzba? Že už bude po novom podmienka? Nie basa? Ty si asi tiež volila Fica, si žena, tak sa vyjadri.
@katkami123 vieš co, chod sa von prejsť a potom tu prskaj.
@lienka.7
Takze nemáš odpoveď.
Sudca dáva za trestné činy také tresty, aké mu umožňuje zákon. Ten ZÁKON mení teraz Fico, NEMENÍ HO SUDCA. Takze prečo by som sa mala pýtať niečo sudcu, ktorý koná len tak, ako mu nariaďuje zákon (Fico)?
a mas v tom jasno o com sa toci? toci sa o premolcaej dobe...ja som nezachytila ze o sadzbach... ale ozaj sa mi to nechce hladat mozes si to dohladat v navrhu na strane NRSR
@katkami123
noo, mozno nejeden otec deti vezme spravodlivist do vlastnych ruk. Pokial viem, tak takyto kreteni su vo vezbe a ver, ze nech uz tam sedia akikolvek vrahovia - ti pedofilov nenávidia. Zuctuju s nimi po svojom

nestrapnuj sa a pozri ake tresty dostavali do teraz
podmienky