Po novom pedofil dostane iba podmienku
Čo hovoríte na novú úpravu zákona? Za znásilnenie podmienka? Čiže sa mi kriminálnik môže prísť vysmievať ešte pod okno?
Niekedy už mám pocit, že v tejto krajine dopadneme ako vo filme Ctihodný občan, kedy ľudia začnú brať spravodlivosť do vlastnýchrúk, pretože justícia bude chrániť kriminálnikov.
Ešte dodám, že premlčacia doba pri znásilnení a zneužití dieťaťa sa skrátila z 20 na 10 rokov. Je známe, že pedofili sú veľmi prešpekulovaní a na deti to skúšajú formou hry, kedy si veľa krát samotné dieťa ani neuvedomuje, že bolo zneužité, pochopí to až po rokoch, na prahu dospelosti. A žiaľ, preto ani rodicia niekedy nenájdu zmenu v správaní dieťaťa. Po novom, si budú pedofili chodiť naďalej spokojne medzi nami, s podmienkou.
Alebo, dáte na súd chlapa, ktorý vás znásilnil. A dostane podmienku. Potom vás ešte on môže psychicky deptať a smiať sa vám pod oknami, že nabudúce to už urobí lepšie. Bez dôkazov.
@larinka552
Súhlasím, všetky hlasy ich naivných voličov sa pretavili do zvýšenia životnej úrovne - ale nie ich voličov 😀, ALE členov vlády. A tlieskajú im ľudia, ktorí žijú z minimálky.
@danyelia
Znížili sa aj tresty. Násilníka má pred trestným činnom aj vystrašiť, čo by za to dostal. Ale táto smeromafia urobila zo žien a detí ľahké terče pre rôzne choré indivíduá. Počkaj, ono to na seba nenechá dlho čakať. Z chvíľu budú prvé prípady, kde ľudia pochopia aký to má celé dopad.
@katkami123 ty nechapes podstatu a ideš si stále len to svoje.
Je jedno, o aký trestný čin ide. Ide o to, ze ho treba ohlásiť co najskôr, chapes to? Co chceš vyšetrovať po 10-15-20 rokoch prosím ta???? Co??? Leda tak pospinit meno človeka? Lebo zase si tu netvrdme, ze nie sú prípady, že si žena navymysla, že už obťažuje dieta, len aby mu zabránila v styku s nim. A po ďalšie, ako dokážeš po X rokoch, ze tu si sex nechcela? Hm?
To ako by som teraz po 10 rokoch povedala ze ex ma znásilnil, ja som to nechcela. Co by podľa teba teraz vyšetrili? Veľké prd. Trestný čin sa na hlásiť HNED. Chapes to uz konečne?
@lienka.7
Daj si niečo na ukľudnenie. 😉
Tu ide aj o zníženie trestov. Stále riešiš iba to jedno svoje dokola.
@katkami123 A ako sa znížili tresty pre násilníkov?
@katkami123 ty si daj niečo na upokojenie. Si plná zlosti. Tresty znížili preto, lebo aj tak nezaberajú.
A este raz, ak nechapes podstatu, trest určuje sudca, cize tam sa "stazuj" prečo dá pedofilovi podmienku a nie 3 roky natvrdo napr.
A keď už si taka razna, tak koľko by si dala takému vrahovi? 3,5, 8,10 rokov? Keď máš hranicu 3-10 rokov? Jaj, ty by si mu navarila rovno trest smrti, co? Tak potom môžeme celý trestný zákon zrušiť a zaviesť max.tresty, či dozivotia, nie?
@annm81
Nevie, ale milión výkričníkov a otáznikov v príspevkoch.,
@katkami123 Písala si, že sa ,,znížili tresty pre násilníkov a tým sa ženy aj deti stali ľahším terčami pre rôzne choré indivíduá,,. Zníženie trestov za znásilnenie som tam ale nenašla, Ty áno?
@danyelia
Nikomu neprajem nič zlé, ale poniektorí, nech už len dúfajú, že sa im nikdy nič nestane, aby si to potom nemuseli zažiť v praxi či to budú tiež obhajovať ako super nápad. Nič viac už k tomu, všetko som tu už povedala. Už len Filcku si vylep na stenu a urob mu oltárik.
@danyelia
Ja som písala toto :” Svojou aroganciou a možno aj ochranou niekoho, koho ochrániť treba, lebo však celá novela Trestného zákona vyzerá ako ušitá na mieru konkrétnym osobám, robia najmä zo žien ľahšie terče pre potenciálne útoky sexuálnych predátorov a vrahov.”
Ty si to prekrútila na toto :” znížili tresty pre násilníkov a tým sa ženy aj deti stali ľahším terčami pre rôzne choré indivíduá,,. Zníženie trestov za znásilnenie som tam ale nenašla, Ty áno?“
Takze keď prekrúcaš, asi nemá vyznam ďalej pokračovať v diskusii.
@katkami123 Myslím, že toto obyvateľstvo si ani náhodou nezaslúži svoj vlastný demokratický štát kde majú nielen povinnosti, ale aj práva a kde sa očakáva, že občania sa budú podieľať na chode a smerovaní krajiny. Keď môžu čušať a drieť pod panskou čižmou, to im pôjde dobre. Ale disponovať volebným právom a mať k tomu aspoň základný prehľad o tom, ako funguje štát a jednotlivé jeho zložky, to už je priveľa.
@katkami123 A toto napísal kto? 😁
@annm81
Mne to príde ako sekta. Bezbreho, bez nejakého kritického zmýšľania adarovať Hranolovi. A nech urobí čokoľvek, všetko je dobré, lebo je to od neho. No ja si počkám tie 4 roky, v lepšom prípade by mohli byť opäť predčasné voľby, že aká tu bude vládnuť potom atmosféra od jeho voličov. Lebo máme tu časované bomby ako zdravotníctvo a školstvo, EU nám kvôli zrušeniu špeciálnej prokuratúry zastavila 940 miliónov na dotácie pre ľudí… no ja si počkám. Do kedy tu pre nich bude tá Filcka svätá.
@katkami123 si na strašnom omyle, ak si myslíš, ze tí ktorí majú iný pohľad na vec ako Ty, že volili všetci Fica...akurát niektorí majú aj vlastne skúsenosti z minulosti, niektorí používaju kritické myslenie, a nehlcú všetko čo hovorí opozícia...ale hlavne, ...neurážajú, ako to robíš ty a spol ...každý kto ma iný názor ako Ty a spol ma vymytý mozog, sú to vypatlanci, hajzlíci a neviem co ešte som tu čítala v komentoch...V čom si ty lepšia od Fica a spol?
P.S.: nie nevolila som Fica, ani nikoho z koalicie
Pekný deň, budeš ho mať taký ako si urobíš, nie ako Ti ho urobí Fico či Šimečka, či nebodaj Matovič. P.S. 2: nikto nevie, ako by v skutočnosti vládol Šimečka...šancu na zmenu dostal Matovič, a ako to dopadlo...
@pink_lady
Nikoho som tu nenazvala hajzlíkmi ani vypatlancami. Ja si len počkám aká bude atmosféra za 2 roky. Mne stačil ten človek na 12 rokov, už to bola katastrofa, ale tu na Slovensku ľudia radi opakujú tie iste chyby dokolečka dokola. Pamätám si na banánovú Majku, Gorilu, Sasanku, prezradenie kurzu eura Počiatkom, Kičura so zlatými tehličkami doma v sejfe, tak ale čo už. Sme v dlhovej kríze, takze teraz bude to ich tunelovanie ešte zaujímavejšie, zákony si už upravujú.
@katkami123 Tresty za znásilnenia sa ale neznížili, prečo zavádzaš?
@katkami123 možno Ty konkrétne si tu hajzlami nikoho nenazvala, ale iní s z rovnakými /podobnými názormi ako Ty...Ale iné urážky si použila aj Ty ..aj ta "sekta" je vlastne posmešok...
Aj ja som zažila aj Fica, aj Mečiara, aj Husáka dokonca...Ja s tým nič neurobím, leda že by som šla kandidovať 😂 alebo možeš ísť Ty 😉 Ľudia si zvolili, mne neostáva nič iné len to rešpektovať /ako povedala aj prezidentka/...kukni za velkú mláku, vyzerá že k moci sa dostane Trump opäť...A to je ozajstný násilník ...a stále má u ľudí obrovskú podporu...bohužial taký je život
@katkami123 Sekta je výstižný termín - ignorujem fakty, nevnímam realitu, nepoužívam myslenie, pravda je to, čo povedal vodca. Nevadí ani, že vodca je sám so svojimi vyjadreniami často v rozpore.
@danyelia
Nech sa páči, prečítajte si tento článok ženy, ktorá s týmito ľudmi robí, aj prečo majú veľký problém to tie ženy nahlásiť hneď. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfb...
Nechcem sa tu nejako obsiahlo rozpisovať, no aj bez novely trestného zákona, dostávali osoby, ktoré dlhodobo zneužívali maloletých podmienečné tresty. Prečo sa potom čudujete, že to je možné aj pri znásilnení?
@katkami123 zaujala ma debata o Ficovych zmenach trestnych sadzieb pri trestnych cinoch sexualneho nasilia, lebo nezaregistrovala som, ze by menili tuto cast zakona. Ale pozriem sa na to...kazdopadne, k tomu Matovicovi a jeho predchodcom sa musim len zasmiat....to kde ste zobrali, ze za znasilnenie bude "po novom len podmienka" a ze predtym bola basa? Presne toto robia media a trapna nedovzdelana opozicia...paniku vsade....toto vas tiez poburovalo, zneuzivanie maloletych za podmienku alebo vtedy vam to nikto nepredhodil, tak ste to neriesili? Rok 2019 - https://sita.sk/miroslav-zatiahol-skolacku-medz..., rok 2022 - https://dennikn.sk/3001839/pribuznu-zneuzival-u..., https://tvnoviny.sk/domace/clanok/198435-knaz-f..., rok 2023 pred prijatim novely - https://www.noviny.sk/krimi/821048-sexualne-zne..., rok 2022 - https://www1.pluska.sk/krimi/toto-je-mozne-len-..., rok 2015 - https://www.rimava.sk/spravy-z-regionu/za-sexua...
@katkami123 prepacte, ale vy hovorite o sekte a jednym dychom dodate, ze EU nam zastavila eurofondy za zrusenie UŠP? EU nam MOZE stopnut eurofondy ak by zmeny v oblasti právneho štátu porušovali pravidlá Európskej únie. Obmedzenie fondov je jedno z moznych scenarov po preskumani/analyze Bruselu a vy o tom pisete ako o niecom, co sa uz udialo....ved este nemame ani platny zakon ....ja nejdem obhajovat ani hanit prijatu novelu, ale reagujem na demagogicke a nepresne informacie, ktore sa siria kade-tade....
@katkami123 uz len, naozaj treba nad tym rozmyslat mimo emocie....chore individua urcite nezastavi vedomost mozneho trestu, lebo nerozmysla nad tym, ci ho nieco vystrasi...kona v ramci svojej poruchy, chtíča...ak chce niekto zabit, v amoku, zlosti, pod vplyvom, z pomsty....zabije...a nerozmysla vecer pri veceri o vyske mozneho trestu predsa....rovnako je to so znasilnenim a kludne aj ostatnymi trestnymi cinmi....
@mirushka1983
Aspoň neklamte.
@mirushka1983
A nech sa páči, už iba kopírujem komentár s ktorým na 110% súhlasím.

@katkami123 Aha, a ak teda bude premlčacia doba za znásilnenie 20 alebo hoci aj 30 rokov, znamená to, že už nikdy nikto znásilnený nebude? Tá premlčacia doba nás ochráni pred násilníkmi? Od dnes sa teda máme začať báť, za každým rohom bude číhať násilník, lebo sa...znížila premlčacia doba ,,len,, na 10 rokov? Tu ani tak nejde o politiku, skôr o logiku celej tejto problematiky...