icon

Pobyt neplnoletého dieťaťa v mieste trvalého bydliska

kacenka739
8. máj 2014

Ahojte chcem sa spýtať musí dieťa do 18 rokov bývať len v mieste trvalého bydliska alebo môže aj inde keď s tým jeho zákonný zástupca súhlasí? za odpovede ďakujem 🙂

sissy27
•
8. máj 2014

@kacenka739 a kto by to asi kontroloval? resp. nikoho nezaujíma, či sa zdržuješ alebo nie v mieste trvalého bydliska, pokiaľ nevyrobíš nejaký prúser a nehľadá ťa polícia... a ak aj hľadajú, tak sa proste v mieste trvalého pobytu osoba nenachádza, nie je to žiadny trestný čin ani priestupok... ja som tiež mala inde trvalý pobyt a inde posteľ ešte ako neplnoletá a teda žiadny papier so súhlasom som k tomu nikdy nepotrebovala...

kacenka739
autor
•
8. máj 2014

lebo mňa mamina stále straší že to je podla zákona že dieťa musí bývať v mieste t.p. ale v žiadnom zákone som to nenašla..ono ja som bola najskorej zverená matke ale minulý rok bol sud a zverili ma otcovi a odvtedy ma sleduje socialka...teda sleduje tak ze boli u nas raz teda u otca a ani sa nepytali kde som...len sa bojim ze moja matka to da na sud lebo sa s tym stale vyhraza...a dakujem za odpoved @sissy27 🙂

evelynm
•
8. máj 2014

@kacenka739 , pokial si zverena do starostlivosti otca a byvas na jeho adrese, je to ok.

sissy27
•
8. máj 2014

@kacenka739 ak ťa súd zveril otcovi do opatery, je on tvojím zákonným zástupcom a v prvom rade on by mal vedieť, kde sa zdržuješ... pokiaľ vyrobíš prúser a policajti ťa budú viesť domov, tak ťa zoberú do miesta tvojho trvalého bydliska... ak ho máš u mamy, tak buď ti dvere otvorí, alebo hliadku aj s tebou presmeruje k otcovi... zdržovať sa v mieste trvalého bydliska nie je povinnosť...

kacenka739
autor
•
8. máj 2014

po dohode na sude byvam u starej mamy kvoli skole lebo to mam blizsie ale ide o to ze sa so starou mamou nesnesiem ani s babkou s ktorou byva otec a chcem ist byvat k priatelovi kedze tam mam lepsie podmienky na ucenie a aj psychicky to na mna ma lepsi vplyv kedze to vecne cestovanie a to ze som stale inde mi nerobi dobre...a otec suhlasi s tym ze by som isla k nemu..len chcem vediet ako je to podla zakona

kacenka739
autor
•
8. máj 2014

praveze som zverena otcovi, mam tam trvale bydlisko ale ako som uz povedala tak matka sa mi vyhraza ze to da na sud ze nie som u otca

sisaha
•
8. máj 2014

@kacenka739 mama ma pravdu. Mne ako rodicovi by tiez zalezalo, aby na moje dieta niekto dohliadal. A za dohlad by som rozhodne nepovazovala priatela. Takze, pokial sa tvoj otec o teba nedokaze postarat, tak matka môže požiadať súd o to, aby si bola zverena opäť jej a budeš bývať u nej.

kacenka739
autor
•
9. máj 2014

Ja som bola zverena matke a nebolo to dobre ..otec sa dokaze postarat a priatel a jeho rodina tiez.. tento rok mam 18 rokov...podmienky pre mna su lepsie aj otca aj u priatela ako u mamy...len otec byva asi pol hodinu od mesta kde chodim do skoly a priatel v tom meste...a najdolezitejsie je ze som sa este nikdy nikde necitila doma az u priatela

lesanka845
•
9. máj 2014

Kym nie si plnoleta a nemas ukoncenu strednu skolu, tak bz som Ti yiadne byvanie u priatela netolerovala. Pol hodina cestovania nie je yiadna katastrofa. Suhlasim s tvojou mamou, ze mas byvat tam, kde mas trvaly pobyt. Ked zmaturujes, budes plnoleta, najdes si pracu a moyes byvat, kde len chces. Potom uz budes zodpovena sama za seba, teraz su za teba este zodpovedni rodicia a urcite chcu pre teba to, co je spravne, aj ked sa Ti to nie vzdy paci.Myslim, ze by si mala popracovat na tom, preco si s nikym nevychadzas. Z toho, co pises mi pripada, ze si este dieta, , ktore si dupka nohami a ked nie je podla teba, tak je zle.