Podpora v nezamestnanosti a opatrovateľský príspevok
Ahojte, potrebovala by som radu, ze ci sa opatrovatelsky prispevok pocita za prijem, a ci sa z neho vypocitava podpora v nezamestnanosti. Dakujem
@aniellik3 Ja toto momentalne riesim. Mne na UPSVaR povedali, ze mozem subezne dostavat aj OP aj davku v nezamestnanosti, Lebo opatrovatelky maju vynimku. Minuly tyzden som ziadala o davku v nezamestnanosti, uvidim co mi pride ake rozhodnutie. Aj ked poberas OP, musis sa znovu registrovat na UPSVaR ze si hladas pracu.
@aniellik3 podporu pocitaju z platu, ze? Neviem kolko je max podpora.
Ano povedali mi na urade ze budem musiet nosit potvrdenia o hladani prace, ale kedze sa staram o ztp dieta, a povedala som jej ze pracu si v podstate nehladam, Len si chcem vycerpat ppdporu, tak mi povedala ze sa mam prihlasit a odhlasit po skonceni poberania davky v nezamestnanosti.
@comika a to vlastne tiez musis dokladovat tu dovolenku a zoberu ti tych 100€ na tie mesiace, kde bola vyplatena, kedze je to prijem, nie? Tak mi to aspon vysvetlovali, ja som preto ani nikdy cez zamestnavatela nevyuzila tie rekreacne poukazy, lebo by to dal do vyplatnej pasky a neoplatilo by sa prist o 100€
@aniellik3 Ahoj, dobre ze sa pripominas. Zabudla som napisat. Ano podporu mi schvalili, dostala som maximalnu. Co ma prekvapilo. A mam subezne aj OP. Neziadali odo mna dokladovat prijem. Zatial ani nekratili OP. Mozno to spravia neskor, netusim. Ale viem ze opatrovatelky maju nejake vynijimky
@comika jej, to je skvelá správa, tak sa teším s tebou, čiže ani tých 100€ ti nezobrali? Aj si im povedala na OP, že berieš aj podporu? Kedy v novom roku budeš dokladas príjem? Aby som sa ti zas ozvala, že či náhodou ti potom neskratili OP alebo nebodaj musela ešte niečo vracať...aj by si mi vedela do správy poslať tvoju žiadosť o skončenie prac.pomeru dohodou? Zaujíma ma ta formulácia s dátumami, lebo s kolegyňou sa nechceli dohodnúť, ale jej dali vypoved s odstupnym, ale ku dňu narodenín dieťaťa a nie až deň po
@aniellik3 tie vynimky neviem konkretne, len ked som si ziadala o OP Tak som im povedala ze mi aj skonci prac.pomer o par mes. a pytala som sa ze ci si mozem cerpat davku v nezamestnanosti a poberat OP. Jedna mi povedala ze nie , a hned vedla nej povedala ze Ano, ze opatrovatelky maju vynimku. Iba som im dolozila tu dohodu o skonceni PP. Ja som to mala tak ze 2 dni pred 3. narodeninami sme podpisala Dohodu o skonceni PP a zacala som si cerpat dovolenku (mala som 60 dni) a potom som este mala prekazky v praci na strane zamestnavatela (Asi 20 dni) a potom mi skoncil PP.

Dievcata, ja nemam FB, skusite poradit vy, pripadne za mna sa opytat....na starsieho syna poberam OP, na mladsieho do 6r.predlzeny RP, tyka sa ma to v podstate az o rok, ale stale som doteraz nenasla konkretnu pomoc, potvrdene od niekoho...cize jul 2023 bude mat mladsi 6r, a v praci chcem ukoncit prac.pomer dohodou, cim by mohla vzniknut najvyssia podpora, na mladsieho nebudem ziadat OP, ale stale mi bude trvat na starsieho a teda ide subeh aj najvyssej podpory a OP? Zoberu vtedy 100eur? A ten dalsi rok, ked sa doklada prijem mi znizia, ci uplne zoberu OP? Pripadne ci nema niektora skusenost s pozastavenim OP/prerusenim na tu dobu poberania podpory, aby som teda nemusela byt nasledujuci rok ukratena, len aby som nanovo nemusela vsetko ziadat OP...no ja mam z toho velku hlavu, neviem co robit...