icon

Podpora v nezamestnanosti a opatrovateľský príspevok

comika
16. feb 2022

Ahojte, potrebovala by som radu, ze ci sa opatrovatelsky prispevok pocita za prijem, a ci sa z neho vypocitava podpora v nezamestnanosti. Dakujem

Strana
z3
nellynkaa
31. jan 2024

@aniellik3 ja som si to cca počítala a malo by to vyjsť že nepresiahne. Pri 4clennej rodine je to 3200eur. Závisí koľko vám manžel zarába.

aniellik3
1. feb 2024

@nellynkaa bodaj by si mala pravdu, podľa čoho si vypočítala? Lebo čo som ja našla to je oveľa nižšia suma, kuk...u teba cca 2100 len príjem, my sme 5clenna rodina, tak cca 2400 a to nám žiaľ potom nevychádza😞

nellynkaa
2. feb 2024

@aniellik3 na úrade aj známa čo pracuje na posudkovom a aj ja som kedysi pracovala na posudkovom tak ráta sa to iba z toho základného okolo 806e je 3nasobok životného minima. Krát počet ľudí. Tieto ŽM čo ste poslala tie sa berú v úvahu keď sa rieši hmotná nudza. Pri posúdení opatrovaneho sa ráta 268e na hlavu.

comika
autor
21. feb 2024

Dievcata, nasla som v papieroch, ako to pocitali: suma vsetkych prijmov v rodine / 12 / pocet osob. Vysledok je suma na osobu v domacnosti. A ta nesmie prekrocit 3 x ZM.

kubasa2005
4. nov 2024

@comika ahoj poberala si OP aj podporu v nezamestnanosti prosim?mne dnes povedali ze sa to neda.

nellynkaa
29. dec 2024

@kubasa2005 ale dá sa aj ja teraz poberám.

ivka21
14. feb 2025

@nellynkaa môžem sa opýtať ako ste riešili príjem keď Vam prišla pre platená dovolenka keď ste skončili pracovný pomer a boli ste na OP

nellynkaa
25. mar 2025

@ivka21 vypýtala som si z firmy potvrdenie o príjme a priniesla na úrad a odňali mi OP.

Strana
z3