icon

Podpora v nezamestnanosti - ako napísať odvolanie?

martina_123
24. dec 2019

Čaute baby chcem sa spýtať či mi viete niektorá poradiť ako by som mala napísať odvolanie keď mi neuznali dávku v nezamestnanosti za každú radu vám ďakujem.

Strana
z2
beaihradska
12. okt 2024

@vierka11v ďakujem

veronika151989
17. nov 2024

@vierka11v dobrý aj mne to zamietli tiež sa chcem odvolať ako ste dopadli? Ďakujem za Vašu odpoveď

beaihradska
17. nov 2024

@martina_123 podľa toho na akom základe zamietli, môjmu synovi tiež zamietli, že stred záujmov nemal na Slovensku, a ze nevie preukázať návraty na Slovensko, písali sme odvolanie, kde sme odložili čestné prehlásenie od kolegu ktorý ho vozil spolu robili 12 r, spolu bývali spolu skončili, on dostal môj syn nie, proste jednoducho napísať skutočnosti, nám teraz odpísali ze to poslali na ústredie

earlgrey
17. nov 2024

@beaihradska Moja sestra doložila všetky letenky o častom návrate na Slovensko a aj tak jej zamietli 🤷‍♀️

mamina7070
17. nov 2024

@veronika151989 aky bol dovod zamietnutia?

veronika151989
17. nov 2024

Dobrý deň chcem sa opýtať keď ste sa odvolali v sociálnej poisťovni zamietli Vám dávku v nezamestnanosti aj napriek tomu, že ste dolozili ďalšie potrebné informácie a doklady. Ja to tiež idem riešiť
Ďakujem pekne za odpoveď

earlgrey
17. nov 2024

@veronika151989 U nás to bolo tak, že sestra poslala kopu papierov, skoro 2kg zásielka, aj na pobočne v sociálnej poisťovni aj do Bratislavy na ústredie, dokonca aj na ministerstvo soc.vecí a aj tak zamietli 🤷‍♀️ Odvôvodnili to tým, že si má žiadať podporu v krajine, kde odvádzala dane a pracovala a následne si tú podporu môže preniesť na Slovensko.

veronika151989
17. nov 2024

@earlgrey a podarilo sa to preniesť aj po viacerých mesiacov? Pretože mne prišlo rozhodnutie o zamietnutí až minulý týždeň zajtra chcem poslať odvolanie

earlgrey
17. nov 2024

@veronika151989 Sestra neprenášala a ani nežiadala v krajine, kde pracovala, keďže tam musela fyzicky byť a tiež majú cca 30-60 dní na rozhodnutie...a to by musela platiť drahé ubytovanie minimálne na 2 mesiace, strava atď. tak sa na to vykašlala...

veronika151989
17. nov 2024

@mamina7070 že vraj som neukoncila dobu poistenia podľa slovenských právnych predpisov a ze som sa nezdrziavala na SK a tiež spomínané členské kluby, že som nenavstevovala. Zaujímavé, že kolega pracoval v rovnakej firme spolu sme nastúpili aj ukončili písal žiadosť rovnako ako aj ja. Jemu to schválili a mne nie. Nerozumiem tomu ci si v sociálnej poisťovni typuju ľudí ktorím to schvália. Skúsim doložiť aj potvrdenie od lekára pretože som bola aj na PN už som zúfalá z toho ako som čítala,že to už viacerým zamietli aj po odvolaní

veronika151989
17. nov 2024

@earlgrey to je hrozné môjmu kolegovi to schválili ešte minulý mesiac spolu sme nastúpilo firmy aj sme rovnako ukončili v žiadosti napísal to čo aj ja a jemu to schválili bez problému. Nerozumiem tomu rovnako sme chodili aj domov z Nemecka

earlgrey
17. nov 2024

@veronika151989 tak sa odvolaj na to, spomeň aj kolegu, že ako je možné, že jemu schválili a tebe nie...alebo možno on ukončil dobu poistenia podľa slovenských predpisov...

veronika151989
17. nov 2024

@earlgrey a podla akých predpisov ukončenia doby poistenia? Môžete mi to vysvetliť? Však automaticky, keď sme podali výpoveď sa nám doba poistenia ukončila. Spolu sme sa boli v ten deň aj zaevidovat.

earlgrey
17. nov 2024

@veronika151989 Netuším 🤷‍♀️ to vedia asi len oni, keď vám dali takýto dôvod...ja vážne netuším...pracovala ste tam 2 roky?

veronika151989
17. nov 2024

@earlgrey od roku 2020 som bola v DE ale len chvíľu potom v evidencii od roku 2022-2024 som pracovala mám v DE odpracované vyše 800 dní

earlgrey
17. nov 2024

@veronika151989 chápem, tak netuším, myslím, že si robia čo chcú, oni vlastne sestre povedali aj to, že na Slovensku nepracovala ani pomedzi to, ako bola v zahraničí, takže evidentne jej stred záujmov je zahraničie a nie Slovensko...🤷‍♀️ uvidíte, keď sa odvoláte...sestra čakala skoro 2 mesiace na rozhodnutie a to jej prišlo, keď už vycestovala znova do zahraničia 🤣lebo vyše mesiaca čakala na rozhodnutie to prvé...potom skoro 2 mesiace na rozhodnitie ohľadom odvolania...takže skoro 3 mesiace doma bez príjmu, rozhodla sa ísť znova do zahraničia a keď vycestovala, tak nasledujúci deň prišlo rozhodnutie, že sa stotožňujú s rozhodnutím pobočky sociálnej poisťovne, ktorá nárok zamietla...

veronika151989
17. nov 2024

@earlgrey ďakujem za informácie. Zrejme nikomu po odvolaní a dokladanych potvrdení neschválili ako som sa dočítala 😒

earlgrey
17. nov 2024

@veronika151989 Sestra skúšala aj pred 2 rokmi a zamietli a aj odvolanie bolo zamietnuté...išla na 2 roky do inej krajiny, prišla a zamietli zase...tak neviem...oni pozerali aj na to, ako dlho pracovala na Slovensku, ako dlho v zahraničí...aj roky dozadu...ešte pri podávaní žiadosti o podporu jej sociálna pracovníčka hneď povedala, že jej zamietnú...lebo že pozerá do systému a že stále pracovala v zahraničí...a keď aj nepracovala, bola na úrade práce, naposledy pracovala na Slovensku po strednej škole...potom bola 6 rokov v Grécku, potom 8 rokov v Anglicku, 2 roky v Írsku a teraz je v Nemecku 😄

beaihradska
18. nov 2024

@veronika151989 to isté môj syn jemubc
@earlgrey my sme teraz sa tak odvolali keďže kolegovi schválili a synovi nie, čakáme na odpoveď

earlgrey
18. nov 2024

@beaihradska Tak držím palce. Treba, ak jednemu dali a druhému nie, veď zákony sú pre každého rovnaké.

den666
30. nov 2024

Ahojte tiež to teraz riešime, podpora zamietnutá pre nedostatočne väzby na SK a orientovanie len na rakúsky pracovný trh. Samozrejme že máme na SK byt, hypotéku, platíme poistky, auto, lekárov atd. Všetko zdokladovane v odvolaní ale už nečakam zázrak. Zaujímavé je že švagor podával tiež, žije u rodičov nemá žiadnu nehnuteľnosť, nič odrobene na SK a podpora schválená. Pýtali sme sa ako to je možné s manzelom a vraj my už o podporu žiadame druhýkrát a pozerajú sa na nás už inak. Nemyslím si, ze je to v súlade so zákonom toto čo robia, rozmýšľam o najatí právnika.

veronika151989
30. nov 2024

@den666 zdravím ja som mala tiež ten istý problém vraj môj zámer bolo zahraničie. Zaujímavé, že kolegovi ktorý už raz čerpal dávku v nezamestnanosti z Nemecka mu po druhýkrát schválili bez problémov. Tiež tomu nerozumiem. Robia strašné rozdiely

den666
30. nov 2024

@veronika151989 nepáči sa mi to, keby mi dali aspoň iný dôvod ale nedostatočne väzby na sk odmietam. Na Slovensku sme cca 3, 4 mesiace v roku a ako som vyššie písala máme tu nehnuteľnosť hypotéku rodiny atd. Vy ste podávali odvolanie? Ako ste pochodili?

veronika151989
1. dec 2024

@den666 aj ja som pravidelne chodila domov s kolegom rovnako sme dali aj výpoveď. Jemu to schválili mne nie tiež kvôli tým väzbám. Písala som odvolanie už len čakám na odpoveď, ale neverím, že to budem mať schválené. Už som sa tu dočítala, že viacerým to zamietli aj po odvolaní. Som už z toho zúfalá aký sú nespravodlivý.

beaihradska
1. dec 2024

@den666 áno podali a neschválili, syn mal to isté ale to je nepostačuje pre nich

beaihradska
1. dec 2024

@veronika151989 presne aj my tak!!! Jednému áno druhému nie a v odpovedi znelo ze každý sa posudzuje individuálne a oni to nebudú riešiť prečo jeden áno a druhy nie, pre ochranu osobných údajov! Hrozné nespravodlivé

Strana
z2