Podpora v nezamestnanosti po reťazovom pôrode
Ahojte, v roku 2022 som nastúpila na materskú, následne na rodičovský príspevok. V roku 2025 som nastúpila po rodičovskej dovolenke znova na materskú (reťazový pôrod) s dvojičkami. Táto materská mi končí 28.4. 2026. Manžel potom od mája pôjde na materskú. Ja samozrejme ostávam tiež doma, chcela by som toto obdobie vykryť podporou v nezamestnanosti tým, že dám výpoveď v práci. Chcem sa spýtať, keď si vyčerpám napr dva dni dovolenky (zvyšok si dám preplatiť) po tom ako skončí materská a následne sa zaevidujem na úrad práce, či si týmto viem získať najvyššiu podporu? Máte s tým skúsenosť? Prípadne by som poprosila rady ako si pomôcť. Či môžem potom po manželovej materskej nastúpiť na rodičovský príspevok do 3 rokov dvojičiek?
@natalka375 vycerpajte si 2 dní dovolenky, následne výpoveď a keď ste nemali žiadny iný príjem počas tohto obdobia, teda za posledné 2 roky pred evidenciou na UP, podpora sa bude počítať z tých 2 dní, ktoré budete mat dovolenku, čiže Vám vyjde max. podpora.
Ale mysli na to,že plnú výšku dostaneš už len tri mesiace. Ďalšie sa už krátia. Potom to už je len 40,30 a 20%
A potom založ tému, kde nájdeš prácu s 3 malými deťmi.
Dat vypoved s tromi detmi je fakt odvaha. Cakam este mnoho tvojich diskusii...
Ale mysli na to,že plnú výšku dostaneš už len tri mesiace. Ďalšie sa už krátia. Potom to už je len 40,30 a 20%
@domka222 chvalabohu sa to bude kratit
Dat vypoved s tromi detmi je fakt odvaha. Cakam este mnoho tvojich diskusii...
@anonym_afc584 čakaj 🤷 viem prečo tú výpoveď dám, práca v tej firme žiaľ nebude pre mňa naďalej možná, dôvody si nechám pre seba. A vy, ak neviete poradiť, tak nekomentujte.
@anonym_afc584 čakaj 🤷 viem prečo tú výpoveď dám, práca v tej firme žiaľ nebude pre mňa naďalej možná, dôvody si nechám pre seba. A vy, ak neviete poradiť, tak nekomentujte.
@natalka375 a ty ked nevies poradit tak preco komentujes? 🤷
@natalka375 a ty ked nevies poradit tak preco komentujes? 🤷
@anonym_afc584 ten príspevok som napísala ja, preto som si dovolila odpovedať na tvoj komentár
@domka222 chvalabohu. Takýmto spekulantkam by som dala 0.
A ako tu píšu ostatné, to potom bude kydania na zamestnávateľov, ze nechcu zobrať do prace matku s 3 malými deťmi. Ani ja by som nevzala.