Poistenie bytu a domácnosti - Allianz alebo Union
Dobry den, rada by som sa s Vami poradila 😊
Chcem si poistit byt aj domacnost. Kontaktovala som svoju Allianz agentku, ta mi urobila cenovu ponuku a tym to pre nu haslo. Ziadna ochota podrobne vysvetlit, upozornit, ani sa osobne stretnut…. Trochu ma to zamrzelo. Preto som sa rozhodla ist na vlastnu past a rada by som sa opytala, na co si pri takomto poisteni dat pozor. Co sa urcite oplati priplatit si, alebo naopak, co by podla Vas malo byt standardom. Pripadne co Vas (ne) prijemne prekvapilo.
Taktiez, ake podmienky musim ja, ako poistenec splnit, aby ma len tak lahko neodbili v pripade, ze si budem chciet nieco narokovat? (Samozrejme, zmluvne podmienky si vopred precitam)
Zvazujem Allianz, Union, pripadne Vase odporucania 😊 dakujem
@anonym_autor z mojich skusenosti ti odporucam allianz, podla mna najlepsia poistovna, kedze aj preplatia ked sa nieco stane
@anonym_autor to je problem tvojej agentky, nie poistovne, ze nevysvetlila.
Aj byt aj jedno auto je v Allianzi, zatial spokojnost, mam svoju poistovacku roky, vsteko vysvetli, zavola mi pravidelne, pyta sa, vzdy mi na rocnej baze upravi cenu.
Mame iniqu,vcera som akurat platila rocnu poistku.210eur za dom,ako rastie sice suma poistneho,tak nam rastie aj suma na plnenie.Domacnost je poistena na 23000 a dom uz na 300000.
Treba na to davat pozor,niektore poistovne len sumu zvysuju ale plnenia nechavaju rovnake celu dobu.
@anonym_1270bf a moze ziadat osobne stretnutie… ono nie kazdy ma chut a cas sa stretavat, mozno preto to nenavrhla. Mna moja vzala aj na kavu.
@anonym_autor Išla by som do nejakej inej pobočku Allianz a spýtala sa podrobne, prípadne do inej poisťovne.
Mame iniqu,vcera som akurat platila rocnu poistku.210eur za dom,ako rastie sice suma poistneho,tak nam rastie aj suma na plnenie.Domacnost je poistena na 23000 a dom uz na 300000.
Treba na to davat pozor,niektore poistovne len sumu zvysuju ale plnenia nechavaju rovnake celu dobu.
@anonym_c4a031 za mňa máte dosť vysoké krytie na domácnosti. štandardná domácnosť sa pohybuje v sume okolo 15 - 17 tisíc. Keď rátam chladnička, rúra, varná doska, umývačka riadu, televízor, práčka, sušička tak som z elektrospotrebičov na sume 8 tisíc ak beriem že každý spotrebič stojí tisícku (a to som ešte nadhodila sumu) zostáva už len nábytok a oblečenie a to sa v pohode zmestí do sumy 7 - 9 tisíc. Treba sa nad tým zamyslieť, rozobrať si to a poistné krytie si aj podľa toho nastaviť. Samozrejme, stále hovorím o štandardnej domácnosti. Neviem, aké máte nastavené štandardy vy.
@anonym_c4a031 za mňa máte dosť vysoké krytie na domácnosti. štandardná domácnosť sa pohybuje v sume okolo 15 - 17 tisíc. Keď rátam chladnička, rúra, varná doska, umývačka riadu, televízor, práčka, sušička tak som z elektrospotrebičov na sume 8 tisíc ak beriem že každý spotrebič stojí tisícku (a to som ešte nadhodila sumu) zostáva už len nábytok a oblečenie a to sa v pohode zmestí do sumy 7 - 9 tisíc. Treba sa nad tým zamyslieť, rozobrať si to a poistné krytie si aj podľa toho nastaviť. Samozrejme, stále hovorím o štandardnej domácnosti. Neviem, aké máte nastavené štandardy vy.
@anonym_363ef5 krytie ide hore aj zo sumou poistneho,automaticky to sami zvysuju tak je to dohodnute.A kedze kazdym rokom idu poistky hore ale sumy zostavaju rovnake tak toto je dobre nastavene.A mame dom,nie byt.
@anonym_autor vo všeobecnosti záleží, čo chceš mať poistené. Poväčšinou sú veci, ktoré môžu byť najviac a najrýchlejšie poškodené v tých najvyšších balíkoch. Allianz je jedna z top poisťovní. Tiež aj ČSOB alebo Uniqa. Do Unionu by som osobne nešla. Takéto "rychlokvasky" ja nemusím. Keď už mám za niečo zaplatiť, tak rozhodne u niekoho, kto má dlhú históriu a na trhu už niečo znamená.
@anonym_363ef5 union je na trhu 30 rokov ty rychlokvasok 🤣
@anonym_autor ja mam v allianz zivotne poistenie aj poistenie domacnosti a dam si tam aj auto ked mi skonci vypovedna lehota v inej poistovni..Skus infolinku allianz, pripadne poskytnem kontakt na moju pani poistovacku
ja osobne som spokojna s generalli, maju tam ludi co vysvetlia, poistia, upozornia na rizika.. ako je to s vyplacanim neviem. Teraz som menila poistku z allianzu do generali na skladovu halu, pojdem aj dom riesit, pekne mali kopu papiereov s rizikami, vysvetlene, zafajkavali sme co chceme a v akej sume atd. Ani tam kde mam teraz dom, ani predtym allanz mi ani len nedal ziadne podklady co v tom mam zahrnute, ani nic... (predtym sa poistky rychlo podpisovali, kvoli uverom atd... viete ako, cize mna to nejak nenapadlo riesit). V dome na milion percent chcem riesit osi/srsne :DDD nastahovali sa nam pred rokom do steny a skoro ma slak trafil. Nikde som to nevidela ale.. neviem ci ma niekto skusenost s takym niecim 🙂
@anonym_1270bf a moze ziadat osobne stretnutie… ono nie kazdy ma chut a cas sa stretavat, mozno preto to nenavrhla. Mna moja vzala aj na kavu.
@simsalabim ale veď to je jasné, že nie každý sa chce osobne stretávať. Keď autorka preferuje osobné stretnutie, môže zmeniť agentku, nič na tom nie je zložité. Poprípade môže ísť do pobočky, vždy sa dá nájsť riešenie.
@anonym_1270bf zamestnanec je vizitka firmy. Raz som v Allianzi niečo rušila, ten chlap na pobočke bol totálne arogantný kktko ktorý mi tam nakoniec posmešne prehodil že čo si myslím, že niečo už nechcem tak to len tak zruším? Tak som mu povedala áno presne tak a podmienky mi to predsa umožňujú. A vďaka tejto skúsenosti už s nimi nechcem mať nič spoločné, málokde som sa stretla s takým primitivizmom.
@anonym_autor Jednoznacne allianz. Preplatia cokolvek,co mas v zmluve poistene bez zbytocnych prietahov. Nikdy sme s nimi nemali problem. Ak sa nieco chces opytat,tak kontaktuj poistovacku a popytaj sa. Daj si tam zahrnut aj zariadenie a hlavne v pripade poskodenia prepatim v sieti alebo pocas burky.
@anonym_1270bf zamestnanec je vizitka firmy. Raz som v Allianzi niečo rušila, ten chlap na pobočke bol totálne arogantný kktko ktorý mi tam nakoniec posmešne prehodil že čo si myslím, že niečo už nechcem tak to len tak zruším? Tak som mu povedala áno presne tak a podmienky mi to predsa umožňujú. A vďaka tejto skúsenosti už s nimi nechcem mať nič spoločné, málokde som sa stretla s takým primitivizmom.
@anonym_552da3 A? Ja som sa napríklad v živote nestretla s takým primitivizmom u agenta Allianz. To ako keby na mňa niekto nakričal v lidli v Hornej Marikovej a ja vyhlásim, že v živote nevkročím do žiadnej pobočky Lidlu na celom Slovensku. Veď si sa mala sťažovať tam jeho vedúcemu, tu ho nikto nepozná a tvoja zlá recenzia nikomu nepomôže. Keby si sa sťažovala na konkrétnej pobočke, mohol chlapec dávno robiť napríklad taxikára a nie machrovať niekde v poisťovni a mohla si pomôcť mnohým vo svojom meste.
@simsalabim ale veď to je jasné, že nie každý sa chce osobne stretávať. Keď autorka preferuje osobné stretnutie, môže zmeniť agentku, nič na tom nie je zložité. Poprípade môže ísť do pobočky, vždy sa dá nájsť riešenie.
@anonym_1270bf ved ja s tebou suhlasim 🤷♀️
@anonym_552da3 A? Ja som sa napríklad v živote nestretla s takým primitivizmom u agenta Allianz. To ako keby na mňa niekto nakričal v lidli v Hornej Marikovej a ja vyhlásim, že v živote nevkročím do žiadnej pobočky Lidlu na celom Slovensku. Veď si sa mala sťažovať tam jeho vedúcemu, tu ho nikto nepozná a tvoja zlá recenzia nikomu nepomôže. Keby si sa sťažovala na konkrétnej pobočke, mohol chlapec dávno robiť napríklad taxikára a nie machrovať niekde v poisťovni a mohla si pomôcť mnohým vo svojom meste.
@anonym_1270bf B
Allianz absolútne nie, ani nehnutelnosti ani osoby, aj keby bola neviem ochotná hocijaká agentka, fungujú na princípe najprv do vlastnej kapsy a potom sa vám možno ujde. Vedie vám toho nerozprávat kadečo, ale v reále keď si to prevediete na konkrétne prípady preplatenie škôd, tak je to katastrofa. Tieto agentky funguju na princpe z kazdej poistky vytrieskat co najviac pre seba a klient vyjde veľmi zle z toho. Je to skoda, kedysi takyto neboli, mala som u nich dobre poistky kym ich nezrusili. Najlepšie sa mi osvedčila teraz CSOB, spravia viacej variant, v klude vysvetlia, nechaju čas na premyslenie a porovnanie si. Riešila som to aj so svojim finančným poradcom a tiez si chválil že majú v poslednej dobe najlepší prístup aj možnosti, dokonca keď okolo mojich poistiek pofrflal že tam majú to a hento, tak mi ich spravili ešte výhodnejšie 😂
@anonym_552da3 podobná skúsenosť. Chcela som zrušiť poistku na svokra byt po dedicskom. A toľko obštrukcií, čo robili. Dávali protichodné informácie, arogantní boli. Okrem toho, neplatia PU. Allianz je najdrahšia, za to najhoršia poisťovňa. Nikdy viac.
@anonym_363ef5 union je na trhu 30 rokov ty rychlokvasok 🤣
@anonym_22395f union je na trhu 30 rokov ako zdravotná poisťovňa v prvom rade. nehnuteľnosti poisťujú koľko? 14 rokov? takže áno, za mňa je poisťovanie nehnuteľnosti pridružený produkt a nejde im o nič iné ako vytrieskať z toho čo najviac. Ja osobne by som to takto neriešila. Každá jedna poisťovňa ma kopec pre a proti. Ale keď už by som sa mala rozhodovať, tak určite pre takú, ktorá je na trhu čo najdlhšie. Samozrejme je rozhodnutie každého vec.
@anonym_363ef5 krytie ide hore aj zo sumou poistneho,automaticky to sami zvysuju tak je to dohodnute.A kedze kazdym rokom idu poistky hore ale sumy zostavaju rovnake tak toto je dobre nastavene.A mame dom,nie byt.
@anonym_c4a031 takto. čo sa týka nehnuteľnosti, nemusíš mať krytie také, aké ti dáva poisťovňa. záleží od lokality nehnuteľnosti, z čoho je postavená, či sa jedná o dom alebo byt... vždy je tam určité rozmedzie, v akom by si mal mať nehnuteľnosť poistenú aby nedošlo k podpoisteniu alebo prepoisteniu. to čo ti oni posielajú dva mesiace pred výročným dňom je ich návrh. ak podpíšeš zmluvu, súhlasíš s tým. a čo sa týka domácnosti, je to tak ako som písala. určite čím sú veci staršie, tak nemajú väčšiu hodnotu. domácnosť, opakujem, pokiaľ nie je nadštandartne vybavená stačí mať krytú sumou 15 - 17 tisíc. Veď si skús sadnúť a prepočítať si vybavenie - spotrebiče, elektronika, nábytok, oblečenie. A uvidíš. Čo sa týka domácnosti, toto je voľba vyslovene na tebe koľko si určíš.
@anonym_22395f union je na trhu 30 rokov ako zdravotná poisťovňa v prvom rade. nehnuteľnosti poisťujú koľko? 14 rokov? takže áno, za mňa je poisťovanie nehnuteľnosti pridružený produkt a nejde im o nič iné ako vytrieskať z toho čo najviac. Ja osobne by som to takto neriešila. Každá jedna poisťovňa ma kopec pre a proti. Ale keď už by som sa mala rozhodovať, tak určite pre takú, ktorá je na trhu čo najdlhšie. Samozrejme je rozhodnutie každého vec.
@anonym_363ef5 Union poistovna vznikla skor ako Union zdravotna poistovna. Za ten cas Union kupil Aegon, Groupamu a Postovu poistovnu. Znie ti to ako rychlokvasena zalezitost? Ja nepromujem ale reagujem na z paty vytiahnute informacie ktore sa tu prezentuju ako absolutna pravda. Osobne mam tiez vsetko poistene v Alianz ale netrepem tu ciganstva aspon do fora. Dakujem za pozornost.

@anonym_autor vo všeobecnosti záleží, čo chceš mať poistené. Poväčšinou sú veci, ktoré môžu byť najviac a najrýchlejšie poškodené v tých najvyšších balíkoch. Allianz je jedna z top poisťovní. Tiež aj ČSOB alebo Uniqa. Do Unionu by som osobne nešla. Takéto "rychlokvasky" ja nemusím. Keď už mám za niečo zaplatiť, tak rozhodne u niekoho, kto má dlhú históriu a na trhu už niečo znamená.