Pokuta a odobratie vodičského preukazu za rýchlosť
Ahojte. Máte skúsenosť s prekročením rýchlosti cca o 48km/h mimo obce na rýchlostnej ....či mám čakať pozdrav s odobratím a na akú dobu? Alebo pokutu a cca výšku pokuty? Okrem toho v akej dobe mi pošlú rozhodnutie?
@lensii a v akom intervale ti prišla? Ako dlho mám panikáriť. A hlavne či príde pokuta alebo odobratie podľa coho to určia.
@lensii resp. kedy sa ti to stalo či je to info na tento rok? Predsa len sa menia z roka na rok aj sumy aj pravidlá. Je napr. Pravda že ak zaplatíš promptne vrátia si 1/3 sumy?
@katuska129 bolo to začiatkom januára tento rok . Papier prišiel do 2 týždňov. Mala som 14 dní na uhradenie. Pokiaľ by som neuhradila do 14 dní musela by som odovzdať VP na 2 mesiace a zaplatiť zároveň aj pokutu . 1/3 platí iba keď ťa zastavia! A nie nevrátia iba ti môžu znížiť pokutu 😉 napríklad na 100e
@lensii rozumiem. Ďakujem. Verím teda že to ostane len pri peňažnej pokute. A neodoberú na nejakú dobu vodičák.
@katuska129 ja sa chcem spytat a nie je to rypanie, ale vazne ma zaujima. Co ludi vedie k tomu o tolko prekracovat rychlost? Soferujem denne a este sa nestalo ani raz, zeby kazdy respektoval zakon, ci sa to tyka maximalky, nebezpecneho predbiehania, ignoracia plnej ciary....vzdy vzdy sa najde niekto.
Teraz som kukla stránku a mala by byt pokuta do 320 EUR ak tá niekde namerali
@ajdika tiez ma to zaujima... prekrocenie rychlosti tak do 10km chapem, ale 40? To sa mi zda privela na to, aby bol clovek iba zamysleny...
@simsalabim inak rozpravala som sa s jednym policajtom, ktory je na dost vysokom mieste a vravel, ze sa konecne pripravuje bodovy system. Tak snad to bude aj realita, lebo otras, co poniektori si dokazuju na cestach.
No ja by som vodičak už v takomto prípade každému zobrala. Nie zo srandy sú max. rýchlosti, treba ich dodržať a bodka.
@ajdika tak to by zaujimalo aj mna. Z tyzdna minimalne 2x stretnem borca na ceste, co mi v obci blika zbesilo za zadkom, napriek tomu ze idem 48-50.
@ajdika nestalo sa to mne, ale viem o jedno mieste kde je také prekročenie reálne.
Nechcem hovoriť konkrétne ale na jednej hlavnej je kvôli jednej bočnej uličke znížená rýchlosť na 70 lebo KEDYSI tam bol výjazd vozidiel stavby. To už neplatí 4 roky ale stále je tam tá 70tka - teraz už úplne zbytočne lebo sa tá cesta prakticky nepoužíva..čiže ak človek ide klasický 100-110 lebo veď mimo obce, slnko, sucho, rovina, tak na tom kúsku "zbstocnej" 70tky má za týchto okolností hneď o 40km/h prekročenie a "ani nevie ako" 😃
@petracandle no vidis a mimo obce je 90, nie 100-110 😃. Pribrzdit z 90 na 70 nie je problem. Tiez poznam miesta, kde bola vzdy 70 v obci, usek ma tak cca pol kilometra na dlzku, su tam 3 domy,kde nikto nebyva a zrazu bum,je tam 50-tka...a tiez frflem, ale o tom to je, co som chcela vediet, ze mnohi si idu svoje a casto bezohladne.
@ajdika ach bože presne toto som čakala 😃😃 lebo každý jazdí na novej rovnej ceste za svetla a sucha poctivo 90, vlastne ideálne pod 90 lebo mi napíšeš, že to je maximálna rýchlosť 😃😃
treba rozmýšľať aj hlavou!..sú úseky kde je 90 ale zas naopak sa nedá ísť viac ako 70 lebo sú zákruty, rozbitá cesta...alebo zle počasie čiže prispôsobiť rýchlosť kľudne aj na 40..
A ja hovorím o úseku, ktorý človek pozná! A nie všeobecne, že sa na 70tke nemá ísť 70 🤦♀️
@petracandle Bohuzial nie, nejazdi, ale keby ano, vyhli by sme sa tak vela problemom a vela nehodam. Nie vsetkym, ale vela.
@akrobrab nechaj si to moralizovanie prosím ťa 🤦♀️ ty môžeš ísť aj 70tkou nebezpečnejšie ako skúsený šofér 100kou (a nemyslím tým konkrétne teba ale všeobecne)
@petracandle uplny suhlas. Plus u nas su take useky priamo na "pokutovanie" aj postavene ( ked chyba v mestskej pokladnici, hned sa tam postavia a maju prislusny obnos zaisteny na dany den)🫣🫣🫣🤐
@vevesh ja napríklad v obci idem vždy maximálne 50, celkovo v obývaných oblastiach extrémne dodržujem rýchlosť. Ale aby človek na rovnej suchej prázdnej ceste mal ísť 80? 😃
@petracandle Nam v autoskole raz povedal instruktor velmi dobru vec - niekedy vie byt aj 20 rychlo a zabit, niekedy je aj 120 malo.. Ja Ti rozumiem, nejdem sa s Tebou hadat, nejdem moralizovat. Plus sa dnesna doba tak zrychlila, ze sa vacsina ludi uz vsade ponahla. Ale fakty su fakty. Byvam v severnej casti Slovenska, blizko Strecna (ak Ti to nieco hovori), nedodrziavanie rychlosti tu zabija velmi vela ludi.
Nikto z tych, co nezvladol jazdu si asi nehovoril "juuu, dnes sa idem zabit alebo zabijem niekoho ineho", kazdy si myslel, ze to zvlada, ze ta cesta je sucha, ze ta zatacka nie je taka ostra a keby dodrzal rychlost - mozno by to veru aj zvladol.
Neber moj prispevok ako utok na svoju osobu, mne je uplne jedno ako a preco jazdis Ty, nic v zlom. Ja som reagovala na Tvoje konstatovanie o tom, ze kazdy urcite jazdi.. no zial nie, ale keby ano, bolo by nehod ovela menej. Nic viac, nic menej.
Tiež som názoru že takéto prekročenie rýchlosti by malo byť na zohratie vodičského. Hneď by si ľudia rozmysleli čo budú robiť na ceste.
@akrobrab záleží kde, málokde si to (zvlášť na slovenských cestách) môže šofer "dovoliť". Zrovna pod Strečnom za plnej premávky a nebodaj horšieho počasia je aj tá 90tka veľa.
@petracandle dakujem za vysvetlenie, ako sa kde da jazdit 🙈. Mne je uplne jedno,ci ides 100 na 70, ci a ako ides na rozbitych cestach, pokym tym nikoho neohrozis. Neviem, co ta tak strasne rozculilo... ale obhajovat sa tymto a potom plakat a dufat, ze nezoberu vodicak je smiesne. Raz ked porusim zakon, tak s vedomim, ze mozno ano, uz viac soferovat nemusim. Ja tiez nie som 100% soferka, ktora by dodrzovala vsetko tip top. Ale s vedomim, ze to moze mat dosledky. Jazdim denne a to mesto i mimomesto. A debilov na cestach je viac nez dost. Dnes zial neni frajer, kto je zodpovednejsi a ohladuplny, ale ten, co je agresivny a bezohladny. Ale najvacsou chybou je si o sebe mysliet, ze som super sofer. Lebo nikto neni bezchybny. Nikto.
@ajdika ale veď to nie je moja téma 😃😃 ani som nikde nenapísala, že JA jazdím na 70tke 110 😃
Len rozlišujem medzitým ísť 80tkou v strede dediny verzus 110 na prázdnej rovnej ceste
Ak Vás policajti nezastavia na mieste, odobratie VP nehrozí. Držiteľovi vozidla však môže prísť rozhodnutie o pokute.
Keby bolo podľa mňa,tak pokuta aj vodičák súčasne 🤬 48km je trochu veľa. To nieje, že zamyslela som sa a prišlapla pedál.

@katuska129 ja som prekročila o 43km/h . Pokuta 130€ , pokiaľ by som nezaplatila vzali by mi vodičský