Pokuta bez dôkazu
Môže policajt pokutovať za rýchlosť pokiaľ nemá dôkaz?
Namerali auto predomnou zastavili ho a hned na to zastavili mňa a však foto ako dôkaz nemali. Mali právo bez dôkazu pokutovať?
Ak si zaplatila, znamena to, ze si suhlasila a chybu si priznala. Cize teraz je uz jedno ci mali cin emali dokaz. Ak si si bola vedoma, ze si chybu neurobila, nemala si platit na mieste. Mala si to nechat na spravne konanie, kde by ti museli vinu dokazat.
@martinaju jasne chápem, už je neskoro len mi to vŕta v hlave že som som si nepýtala dôkaz a zaujímalo ma či by som bola vlastne v práve keby to tak spravím.. Nechcela som veľmi vyskakovať pokiaľ si nie som istá
A prekrocila si?
@gov 65 km/h vychádzala som z dediny tak som pridala pred tabuľou, dostala som za 30€
Ty si si žiadny dôkaz nepýtala? Takže nevieš, či ho mali, ale už sa tu konšpiruje.
@ibrunova ja sa pýtam už len zo zvedavosti či by som bola v práve keby si pýtam dôkaz
Tak potom co riesis? Ved si sla rychlejsie
Zasnem...tak vies,ze si sla rychlejsie a este dokaz by si chcela? 🤔🫣
@259stanka1999 určite dôkaz mali.
samozrejme, že si môžeš pýtať dôkaz
@petulda333 to nemusí nikoho zaujímať. Pokiaľ jej napália pokutu, dôkazné bremeno je na polícii.
Ak nemajú dokaz tak nemaju právo.
@petulda333 ...alebo ty by si bez pindov zaplatila nedoplatok za elektrinu bez vyúčtovania???
@tiezjedna ved v pohode,ale mne pride od nej az chore,ze vie,ze prekrocila rychlost ale este sa chce hadat o dokaze. Chore
@tiezjedna ale to je trochu ine,nie? Nedoplatok a rychlost. Sak hadam vidis akou rychlostou ides. Ak rychlost prekrocim a zastavia ma,tak pokutu zaplatim a nebudem sa dotahovat
@259stanka1999 nad blbcami vzdy
@ibrunova iba si mohli domyslieť že som išla rýchlejšie keďže som išla za autom ktoré namerali ale dôkaz ze som naozaj toľko isla nemajú
@259stanka1999 jasné, kľudne
@259stanka1999 ako vies,ze nemaju? 🤦🤦
@259stanka1999 keby si si otvorila ústa a pýtala dôkaz tak ešte len vtedy by si videla tu prehliadku auta 🙂 Kamošovi aj dezén merali keď sa ozval proti.
@petulda333 toto napíše človek čo nema vodičak a nikdy žiadnu pokutu nedostal
@janai1 ved práve že s nimi sa neoplatí hadat
@259stanka1999 vodicak mam 19r a nie,pokutu som este nedostala. Aj ked mi tiez obcas ujde noha,ale keby ma zastavia,tak platim
Ďakujem za normálne odpovede na otázku ktorú som položila. 🙂
@petulda333 v čom je to iné? Je to úplne ten istý prípad. Ani polícia nemôže len tak niekoho zastaviť a tvrdiť, že porušil predpisy. Ak chcú sankcionovať, musia mať dôvod a musia ho vedieť doložiť. Ona sa pýtala, či si môže pýtať dôkaz - samozrejme, že môže.
@tiezjedna sak moze pytat,ja pisem o inom...a dokaz isto mali.

@259stanka1999 tym ze si pokutu zaplatila si suhlasila s tym ze si prekrovila rychlost. Ak nemali fotodokaz tak sa dalo odmietnut pokutu na mieste a potom by bolo na nich dokazat ze si rychlost prekrocila. A ono sa to da ale trva to dlho a malo ktoremu policajtovi sa to chce vyslovene riesit. No ale tym ze si ju zaplatila je uz bezpredmetne sa pytat