Pokuty počas obmedzenia pohybu
Tak je zakaz pohybu atd.. Ale do prace sa chodit moze, zásobovať obchody tiež, pokuty sa nemaju davat... Tak ako je možné ze ten moj cestou do prace rano schytal pokutu?? 🤨
Nechápem ako mu mohli dať pokutu, syn išiel ráno do BA do práce a v pohode vlakom 100 na stanici pekne pozdravil policajtov oni jeho a všetko ok.
@janinamojka tak to je teda fakt nefér,ak si to nedali vysvetliť, nejakí moc nažhavení boli tí policajti...:/
@janinamojka no, toto si skor privyrobili na nevedomosti.
Kazdopadne byt nim sa tam vratim zo zmluvou (ak tam este budu) a minimalne si odfotim spz auta, ak by sa mi odmietli identifikovat.
A dala by som staznost za neopravnene udelenie pokuty, uvedenie do omylu verejnym cinitelom, ze ma nespravne, chybne informovali o ich prave na ulozenie takej pokuty, a preto som ju uhradila (aj s udajmi kto konkretne to bol, kto mal na tom mieste sluzbu) a ziadala peniaze spat.
Lebo udelovat to nemozu.
treba napisat do noveho casu nech maju policajti hanbu ....ved to nikde nebolo spominane, ze sa nemoze chodit cez okresy a do prace sa podla vsetkych nariadeni ist moze😕
@marci77 ved prave preto som to sem pridala.. Ze aj napriek tomu ako to bolo odprezentovane, to všade tak nefunguje. Bohužiaľ.
Nám zamestnávateľ každému rozposlal do e-mailu potvrdenie o tom, kde pracujeme, tak ho mám vždy so sebou.
@jarmila2010 toto kopírujem z jednej diskusie:
Lebo Slovensko:
Včera 20:30
"Polícia nebude vyžadovať napríklad pri ceste do práce pracovnú zmluvu alebo podobné potvrdenie, aj keď bude platiť zákaz vychádzania. Minister vnútra Mikulec hovorí, že nechce ľudí strašiť príliš veľkými reštrikciami."
https://e.dennikn.sk/minuta/21...
Dnes:
"Ministerstvo zdravotníctva odpovedá jednoznačne áno. Podľa ministerstva vnútra, ktorého zložky budú uznesenie vlády v praxi kontrolovať, by bolo vhodné, „ak by mali nejaký preukaz alebo pracovnú zmluvu”."
https://e.dennikn.sk/2104051/n...
@baumka bez diskusii.. Vysvetlil ze zije dlhodobo tu, pracuje tam, ukazal papier z prace, mohli si preveriť moje bydlisko, nie. Nesedia udaje v Op s pracou a bodka.
@janinamojka pokutu za čo??
@janinamojka až skončí v robote ísť na oddelenie si to vybaviť.Ale ak už zaplatil na mieste asi nič nevyrieši,ale aspoň si to na oddelení vysvetlia ako to vlastne PZ berie.Moj musí cestovať každý deň hodinu a pol ráno aj večer,pre istotu nosí kópie papierov so sebou,ale tiež verí tomu,že nebudú kontrolovať
@janinamojka videla si tu pokutu??
Neverím tomu, Op nemá nič s pracovnou zmluvou ani s miestom kde sa vykonáva.
@mondolina trvaly pobyt ma v OP neplatny, zije na inej adrese
@jankapepe áno videla.. Navyše nie sme male deti kde by si mal vymýšľať ze kde a za co zaplatil, kolko minul.. Ma svoju prácu, peniaze.. Takto to u nas nefunguje 🙂
@november1111 osobne dôvody, kvôli dedičstvu atd.. 🙂
@janinamojka
Takto....má prehlásený trvalý pobyt inde ako má uvedené v op? Nemá teda zmenené údaje v op? Tým pádom je op neplatný.
Do 30 dní je povinný zmeniť údaje, aby boli platné.
celé je to nejaké divné.... švagor teraz ráno šiel z Košíc do Liptovského Mikuláša na prac. cestu, policajti ho zastavili, spýtali sa kam ide, povedal, že za prácou, dali mu fúkať a mohol pokračovať ďalej v ceste. Ničím sa preukazovať nemusel.
Takže buď je to tak trošku vymyslené, alebo policajti zarobili na tom, že sa tvoj muž nevie ozvať.
@mimkao ano vymyslene.. Ach zeny, dala som to sem, ze áno, aj toto sa deje.. Vidim ze mnohe pochopili. Pekny den. 🙂
@janinamojka
Neboli sme pri tom, ani ty, mohol dostať pokutu za to, že nemá platný op.
@janinamojka neurážaj sa, ale je to divné. Lebo neverím, že by sa chlap neozval a zaplatil im len tak. Odomňa by tie prachy v živote nevideli.
Ak to teda nie je vymyslené, tak potom to vychádza asi už len tak, ako písala @mandolina.
Že mal neplatné údaje zapísané v OP.
@janinamojka aký okres?
@mimkao neurazam, len viem ako to bolo a ako to je.. OP ma platny, písala som v niekolkych prispevkoch ako to cele bolo.. Nezije na adrese,, trvalého pobytu,, pretože ho nema zmeneny. Kvôli inym osobnym veciam.. Polícia si nedala vysvetliť, neoverila.. Večer pojdeme napríklad zasobovat predajňu, cez x okresov.. To záleží od toho s akym policajtom sa stretneme, na akeho človeka natrafíme. To je cele
@janinamojka môj muž má tiež trvalý pobyt inde, ako býva a doteraz s tým problém nemal. Takže tomu rozumiem.
Potom asi treba vytlačiť https://www1.pluska.sk/rady-a-tipy/20-otazok-od...
a hodiť to policajtovi do ksichtu.
@janinamojka Toto mi príde ako nečestnosť policajta, asi chcel pokutu do vrecka, že človek sa zlakne, kedže pokuta je až 1600 či 1700 eur a dá mu úplatok. jednoducho nemal zaplatiť na mieste pokutu ak nesúhlasil a odvolať sa. Určite toto nie je na pokutu.
@mimkao toto bolo asi o,, človeku,,.. Chcem a dam pokutu a hotovo..
@janinamojka a ešte čo je napísané ako dôvod pokuty? Lebo mne fakt toto príde ako pokuta za mierne porušenie rýchlosti, ved vraveli, že ked budú aj pokuty tak stovky eur, nie 20... či náhodou sa ti nebojí povedať, že je to z vlastnej blbosti kvôli niečomu inému.

@kacusik69 nie su senzácie, ale fakty. Napisala som ze dostal pokutu za prejazd okresom, tak ju dostal.