icon

Pokuty počas obmedzenia pohybu

janinamojka
24. okt 2020

Tak je zakaz pohybu atd.. Ale do prace sa chodit moze, zásobovať obchody tiež, pokuty sa nemaju davat... Tak ako je možné ze ten moj cestou do prace rano schytal pokutu?? 🤨

katka2602
24. okt 2020

@janinamojka určite dostal pokutový bloček a tam by mal byť paragraf za čo dostal pokutu. Tak si to skúste pozrieť. Ak sa pokuty dávať nemajú tak ho nemali čo pokutovať. No pokiaľ to bol vychcany policajt a bude tam napr paragraf za rýchlosť tak smola. Ale toto je už potom hyenizmus najvyššieho zrna. Akože aj môj je policajt, ale sám nadáva akých má niektorých kolegov rozdavali by pokutu aj za "dýchanie" keby mohli.

mogaa
24. okt 2020

@janinamojka a nebude to tým že sa presúval tam kde je testovanie? lebo tam už ak išiel do práce musí mať aj negatívny test

lanvinka
Odpoveď bola odstránená
kacusik69
24. okt 2020

@janinamojka ale je to hovadina... ak ju aj dostal nemal ju platit a bodka... ja chodim do prace cez 7 okresov, priatel ma TP v okrese A a teda aj SPZ, byvame v okrese B a pracuje v okrese C... mal jednak smolu na kontrolu (aj ked ako som pisala, ja som dnes nestretla ziadnu kontrolu pocas celej cesty, nemam ani PZ pri sebe) a ak pokutu dostal a zaplatil, nevedomost/neznalost neospravedlnuje 🤷🏻‍♀️

mogaa
24. okt 2020

@lanvinka len je rozdiel ak prechádzal do okresu kde sa už testuje - tam ak je v práci už potrebuje negatívny test......

kacusik69
24. okt 2020

@janinamojka udaje v OP a praca/sidlo nesedi 3/4 obyvatelstva..... nemusel vysvetlovat, stacilo nezaplatit... ten pragraf by ma teda naozaj zaujimal

katka2602
24. okt 2020

TP môžem mať na jednej adrese a bývať na inej. Na OP mám TP a bývam na prechodnom o ktorom človek nemá doklad. Kopec ľudí z východu čo pracujú v BA nemá zmenené TP. To by potom nemohli vyjsť ani z bytu. Ako píšem, pozrela by som si paragraf.

zuzanockamt
24. okt 2020

@janinamojka blbosť...známy je na Orave, býva v MT, bol tam na teste a pohoda...policajt sa ho ešte pýtal, či býva na Orave, keď je na teste...povedal, že nie a policajt, že dobre

jajka257
24. okt 2020

No my bývame tiež inde ako adresa trvalého pobytu. Byt, kde bývame je nas. Vlastníme ho už 7 rokov. Ale pobyt sme si neprehlasovali. Ako človek môže mať aj viac nehnuteľnosti, TP len v jednej. A ako mi zákazu bývať v niektorej z nich?

janinamojka
autor
24. okt 2020

@jajka257 no podla zakona sa maju ludia zdržiavať na adrese trvaleho pobytu.

jajka257
24. okt 2020

@janinamojka no a teraz všetkých z BA, ktorí majú pobyt na východe a tu bývajú v prenájme vystahujrme? Zákazeme im chodiť do práce? Ved tu polovica ľudí žije v prenajmoch. A napr. mam trvalý pobyt cca 300 m od bytu, kde žijem.

kacusik69
24. okt 2020

@janinamojka podla akeho zakona?

jajka257
24. okt 2020

@janinamojka a este aký zákon mi zakazuje využívať nehnuteľnosť, ktoru vlastním?

mondolina
24. okt 2020

@janinamojka
Takže...stále máte možnosť podať sťažnosť na podozrenie zo zneužitia právomoci verejného činiteľa. Podľa čísla blokovej pokuty sa zistí policajt a hotovo.
V čom je problém?

nina255
24. okt 2020

@janinamojka hej a vsetci sa budeme presuvat tam kde mame trvaly pobyt to co pises za blbosti... proste mu dali pokutu lebo si ju nechal dat.. ked si budem tvrdit svoje ze idem do roboty nemaju mi dat preco pokutu nic neporusujem a byvam inde tak tie peniaze odomna nedostanu ak keby co... policajt si chcel zarobit na cloveku co nevie ake su opatrenia a videl ze sa da oklamat... ked ju zaplatil tym potvrdil ze si je vedomy ze je opravnena... co uz vasa smola

janinamojka
autor
24. okt 2020

@jajka257 pri lockdowne by sa mal kazdy zdržiavať doma na adrese pobytu.. Ani na chatu ktorá je mimo sa nema ist.. To som si nevycucala, to je tak dane..

jajka257
24. okt 2020

@janinamojka a preto Matovic vyzýval ľudí, ktorí bývajú inde ako na adrese TP, aby sa nepresuvali. Ach, jaj.

mondolina
24. okt 2020

@janinamojka
Na chatu nie do práce hej.
Rozlisuj práca a iné.

thoughtfulweirdo
24. okt 2020

No, vychcalkovia budu skusat nevedomost alebo lahostajnost ludi. Mnohi tu dvacku radsej daju, lebo chcu mat pokoj a ist dalej. A vychcalek ma do vacku 😉 pokial naozaj dostal pokutu za prechod okresom, tak na 100% bez blocku, lebo to mu nemaju ako zapisat. A to uz je na kazdom cloveku, ci zaplati, alebo si bude stat za svojim. Zalezi, ci su mu drahsie tie peniaze, alebo cas straveny odporovanim. Moj by taku pokutu nezaplatil. Uz len zo zvedavosti, co by s tym urobili 😄 a co sa tyka trvaleho pobytu, urcite sa nemusia vsetci hromadne presuvat na adresu TP. Vsak to by sa stahovalo minimalne stvrt republiky. Kazdy druhy, koho poznam, zije mimo TP, zvacsa v podnajme v inom meste, takze take stahovanie by bolo maximalne kontraproduktivne a sposobilo by presne to, co sa snazia zakazat. Ale rada sa pozriem, v akom zakone je to napisane 🙂

mondolina
24. okt 2020

@jajka257
Pracovne sa môžeš presúvať koľko chceš.
Čítať s porozumením, počúvať s porozumením.
Ach jo.

nina255
24. okt 2020

@janinamojka na adrese pobytu tam kde byva a nie tam kde ma napisany trvaly pobyt v OP ! Asi ked byvam 200km od domu tak nepojdem k rodicom byvat ked mam tam stale trvaly pobyt aby som sa tam zdrzovala lebo matovic povedal ... zas si len svoje domyslite

mondolina
24. okt 2020

@thoughtfulweirdo
V žiadnom, lebo je to blud.
Ja som tiež policajt a neviem si predstaviť, že by toto nejakí môj kolega spravil.

jajka257
24. okt 2020

@mondolina asi toto nebolo mne. 🤔Ja som pokutu nedostala 🤣

jajka257
24. okt 2020

@mondolina tak teda. Prosím uveď veci na pravú mieru. Bývam inde ako na adrese TP, nehnuteľnosť je moja. Môžem aj počas LD bývať v tejto nehnuteľnosti a ísť do práce, obchodu atď?,ci mam okamžite baliť a ťahať na adresu TP?

marlent
24. okt 2020

Tomu neverim skor dostal za nieco ine a mozno sa "bal" ti povedat

mimkao
24. okt 2020

@jajka257 nie, nemusiš na adresu TP.
To sa na tlačovke povedalo jasne.

jajka257
24. okt 2020

@mimkao ja chapem. Len nech to.tu je pre všetkých.

mondolina
24. okt 2020

@jajka257
Jajka ja si myslím, že všade je to uvedené jasne, kto chce pochopí kto nie nepochopí.

jajka257
24. okt 2020

@mondolina ja chapem.

jankapepe
24. okt 2020

@janinamojka ešte raz: o aké okresy sa jedná????