Pokuty počas obmedzenia pohybu
Tak je zakaz pohybu atd.. Ale do prace sa chodit moze, zásobovať obchody tiež, pokuty sa nemaju davat... Tak ako je možné ze ten moj cestou do prace rano schytal pokutu?? 🤨
@janinamojka a nebude to tým že sa presúval tam kde je testovanie? lebo tam už ak išiel do práce musí mať aj negatívny test
@janinamojka ale je to hovadina... ak ju aj dostal nemal ju platit a bodka... ja chodim do prace cez 7 okresov, priatel ma TP v okrese A a teda aj SPZ, byvame v okrese B a pracuje v okrese C... mal jednak smolu na kontrolu (aj ked ako som pisala, ja som dnes nestretla ziadnu kontrolu pocas celej cesty, nemam ani PZ pri sebe) a ak pokutu dostal a zaplatil, nevedomost/neznalost neospravedlnuje 🤷🏻♀️
@janinamojka udaje v OP a praca/sidlo nesedi 3/4 obyvatelstva..... nemusel vysvetlovat, stacilo nezaplatit... ten pragraf by ma teda naozaj zaujimal
TP môžem mať na jednej adrese a bývať na inej. Na OP mám TP a bývam na prechodnom o ktorom človek nemá doklad. Kopec ľudí z východu čo pracujú v BA nemá zmenené TP. To by potom nemohli vyjsť ani z bytu. Ako píšem, pozrela by som si paragraf.
@janinamojka blbosť...známy je na Orave, býva v MT, bol tam na teste a pohoda...policajt sa ho ešte pýtal, či býva na Orave, keď je na teste...povedal, že nie a policajt, že dobre
No my bývame tiež inde ako adresa trvalého pobytu. Byt, kde bývame je nas. Vlastníme ho už 7 rokov. Ale pobyt sme si neprehlasovali. Ako človek môže mať aj viac nehnuteľnosti, TP len v jednej. A ako mi zákazu bývať v niektorej z nich?
@jajka257 no podla zakona sa maju ludia zdržiavať na adrese trvaleho pobytu.
@janinamojka no a teraz všetkých z BA, ktorí majú pobyt na východe a tu bývajú v prenájme vystahujrme? Zákazeme im chodiť do práce? Ved tu polovica ľudí žije v prenajmoch. A napr. mam trvalý pobyt cca 300 m od bytu, kde žijem.
@janinamojka podla akeho zakona?
@janinamojka a este aký zákon mi zakazuje využívať nehnuteľnosť, ktoru vlastním?
@janinamojka
Takže...stále máte možnosť podať sťažnosť na podozrenie zo zneužitia právomoci verejného činiteľa. Podľa čísla blokovej pokuty sa zistí policajt a hotovo.
V čom je problém?
@janinamojka hej a vsetci sa budeme presuvat tam kde mame trvaly pobyt to co pises za blbosti... proste mu dali pokutu lebo si ju nechal dat.. ked si budem tvrdit svoje ze idem do roboty nemaju mi dat preco pokutu nic neporusujem a byvam inde tak tie peniaze odomna nedostanu ak keby co... policajt si chcel zarobit na cloveku co nevie ake su opatrenia a videl ze sa da oklamat... ked ju zaplatil tym potvrdil ze si je vedomy ze je opravnena... co uz vasa smola
@jajka257 pri lockdowne by sa mal kazdy zdržiavať doma na adrese pobytu.. Ani na chatu ktorá je mimo sa nema ist.. To som si nevycucala, to je tak dane..
@janinamojka a preto Matovic vyzýval ľudí, ktorí bývajú inde ako na adrese TP, aby sa nepresuvali. Ach, jaj.
@janinamojka
Na chatu nie do práce hej.
Rozlisuj práca a iné.
No, vychcalkovia budu skusat nevedomost alebo lahostajnost ludi. Mnohi tu dvacku radsej daju, lebo chcu mat pokoj a ist dalej. A vychcalek ma do vacku 😉 pokial naozaj dostal pokutu za prechod okresom, tak na 100% bez blocku, lebo to mu nemaju ako zapisat. A to uz je na kazdom cloveku, ci zaplati, alebo si bude stat za svojim. Zalezi, ci su mu drahsie tie peniaze, alebo cas straveny odporovanim. Moj by taku pokutu nezaplatil. Uz len zo zvedavosti, co by s tym urobili 😄 a co sa tyka trvaleho pobytu, urcite sa nemusia vsetci hromadne presuvat na adresu TP. Vsak to by sa stahovalo minimalne stvrt republiky. Kazdy druhy, koho poznam, zije mimo TP, zvacsa v podnajme v inom meste, takze take stahovanie by bolo maximalne kontraproduktivne a sposobilo by presne to, co sa snazia zakazat. Ale rada sa pozriem, v akom zakone je to napisane 🙂
@janinamojka na adrese pobytu tam kde byva a nie tam kde ma napisany trvaly pobyt v OP ! Asi ked byvam 200km od domu tak nepojdem k rodicom byvat ked mam tam stale trvaly pobyt aby som sa tam zdrzovala lebo matovic povedal ... zas si len svoje domyslite
@thoughtfulweirdo
V žiadnom, lebo je to blud.
Ja som tiež policajt a neviem si predstaviť, že by toto nejakí môj kolega spravil.
Tomu neverim skor dostal za nieco ine a mozno sa "bal" ti povedat
@janinamojka ešte raz: o aké okresy sa jedná????

@janinamojka určite dostal pokutový bloček a tam by mal byť paragraf za čo dostal pokutu. Tak si to skúste pozrieť. Ak sa pokuty dávať nemajú tak ho nemali čo pokutovať. No pokiaľ to bol vychcany policajt a bude tam napr paragraf za rýchlosť tak smola. Ale toto je už potom hyenizmus najvyššieho zrna. Akože aj môj je policajt, ale sám nadáva akých má niektorých kolegov rozdavali by pokutu aj za "dýchanie" keby mohli.