Ponechanie si priezviska po svadbe
Ahojte, ponechali ste si niektorá svoje priezvisko po svadbe? Ako na to reagovali partneri? Poprípade je tu žena ktorej muž si zobral jej priezvisko? Ešte som sa o tom so snúbencom nerozprávala celkom by ma zaujímali skúsenosti. No ja si jeho priezvisko zobrať nechcem mám 2 krstné mená zahraničného pôvodu a on má typické slovenské priezvisko, myslím že by to nevyznelo dobre a nevedela by som sa s tým stotožniť. Chcem mu teda navrhnúť nech si zoberie moje ak by nechcel tak by sme si ponechali každý svoje.
Ja som si ponechala 🙂 Nevidela som dôvod, prečo by som si ho mala meniť 🙂 Ja som to manželovi len oznámila, veď ide o moje meno. Povedala som, že ak chce, môže si zmeniť on na moje, ale nechcel. Keď on nechce zmeniť na moje, prečo by som si mala ja meniť na jeho? 🙂 A ja som mala aj veľa publikácií, nechcela som si meniť priezvisko. Rozmýšľam, že v budúcnosti možno pridám jeho priezvisko v neprechýlenom tvare k svojmu, ale uvidím.
Nechala som si pri oboch manželstvách a v pohode iba sim oznámila ,decko ma tiež mije.Mozte si dať uplne iné nové priezvisko ako rodina
Rieš či najskôr ,nech to chlap vie,nie každý je s tým v pohode ,lebo to tak treba,aby si nebola nemilo prekvapená
No urcite bude kazdy chlap nadseny, aby si bral zenino priezvisko. Tak s tym absolutne nepocitaj. Ja poznam len 2 pripady, ked si muz zobral priezvisko zeny v jednom pripade islo to, ze to bolo priezvisko kvazi hanlive a pre neho to tiez bola "vyhra", ze mal zrazu bezne a nemusel to vysvetlovat a neviem co. Druhy priprad bol muz s priezviskom znamym z roznych politickych kauz, bola to zhoda mien nic ine, ale tiez ho nebavilo vsade vysvetlovat tak si zobral zenine. V oboch pripadoch to tak chceli samotni ti chlapi, dokonca to sami navrhli pred sobasom. Nikde vsak o tom nehovorili a vedel to len velmi, velmi uzky okruh ludi.
Ja ak by som sa vydavala, nechala by som si svoje priezvisko urcite. Z nostalgie, lebo nikto iny take nema. A plus by som si asi pridala meno manzela. Zaviselo by ale od toho, aj ako by sa volal. Ano, je to povrchne, ale nebudem napriklad zit s nejakym hanlivym, smiesnym alebo mne neprijemnym priezviskom do konca zivota.
Poznám oba jeden par , kde si muž dal meno po manželke a to z dovodu , že mal priezvisko po otcovi , ktorého videl naposledy keď mal tri roky a otec sa odvtedy o neho vôbec nezaujímal . Inak pochybujem , že by si muž bezproblemov dal priezvisko po manželke . U vás je pravdepodobnejšie , že každý si necha to svoje . Ale mužovi by som to čo najskôr povedala .
Ja poznam vela pripadov, kde si muz zobral zenine priezvisko z roznych dovodov a nepoznam nikoho okrem seba kto si vzal manzelove priezvisko. Ale ja zijem v zahranici, kde si muzi nepotrebuju honit ego priezviskom, pretoze maju na viac a chapu implikacie zmeny meny 🙂 Cize v skratke, ak si ides vziat normalneho chlapa, tak Ta nebude nutit si brat jeho priezvisko, preco by to robil?

Ponehanie 😄