Poplatky za komunálny odpad a nárok na zľavu
Pracujem v zahranici...doma som len 5 mesiacov..byvam u rodicov a mam tu aj trvali pobyt. V inom meste som si kupila byt...je v rekonstrukcii a neobyvatelny...V mieste mojho bydliska na obecnom urade ma bez mojho vedomia odhlasili od platenia odpadu...a mam platit v meste kde mam zakupeny byt....aj ked sa tam nezdrziavam..a mozno tam ani nikdy byvat nebudem...chcela by som vediet ci to tak mozu...???.a ci mam narok na nejaku zlavu z poplatku...kedze som viac ako 90 dni z roka mimo
Nerozumiem ako ta mohli ptehlasit bez tvojho vedomia. Urcite mas narok na ulavu, moj muz robi mimo bydliska a vacsiu cast roka je tam,takze si stale uplatnuje ulavu. Nikdy s tym nebol problem.
keď som pracovala v zahraničí, mala som úľavu na smeti-neplatila som 20e ale iba 10.bývala som u mamy. keď som si kúpila byt v inom meste a mala tam trvalý pobyt tak som platila tam za smeti 20e/rok. Keď máš trvalý tam kde si si kúpila byt tak po správnosti by si mala platiť za smeti tam a keďže si v zahraničí a ak máš o tom doklad mala by si mať úľavu. to je všetko. je jedno, že si u rodičov 5mesiacov z roku, to oni neevidujú, nehlásiš sa im každý mesiac kde si...
@xxxkatka to je kravina, nemôžeš platiť za smeti 2x, moja švagriná má nehnuteľnosť úplne na opačnom konci slovenska kde aj žije, býva, pracuje.... a platí smeti iba mame ktorá býva úplne inde lebo má stále u nej trvalý pobyt z obdobia keď ešte nebola vydatá je to 22 eúr cca...
@xxxkatka a môjho muža otec žije XYZ rokov v zahraničí a stále platí za smeti tu na slovensku. a pritom má nehnuteľnosť v zahraničí. stále je slovák, neprijal iné občianstvo. čiže tam kde máš trvalý pobyt platíš za smeti.
@bale1rinka no ved mne sa to tiez nezda. Potom clovek co ma viac nehnutolnosti, plati na tach ostatnych poplatky za objekt?
@emka530 ja mám dva byty v jednom meste a platím za smeti iba v tom v ktorom bývam.
@emka530 trvalý mám v tom byte kde bývam a druhý byt užíva moja mama tam smeti platí iba ona za seba. a ako som písala vyššie švagriná býva úplne v inom meste a tam smeti neplatí lebo TP má u mamy, takže platí smeti tam.
Za odpad platis v mieste trvalého pobytu,ktorý máš nahlaseny. Úľavu musíš zdokladovat a teda prihlásiť sa na prechodný pobyt,kde sa zdrziavas,aby si mala doklad a to znamena platit na dvoch miestach.(neplatí pre internaty)
@katarinapekna to patrilo mne?

@rozkaj Treba doniesť potvrdenie aspoň o prechodnom pobyte v zahraničí a mozno nebudeš platiť vôbec nič.