icon

Postup pri kúpe psíka

123andy123
28. aug 2020

ahojte idem si prvykrat kupit cistokrvneho psika. Je cipovany s pasom. Neviem presne ako to funguje. Predajca ma cas len v nedelu. Teda veterina bude zatvorena. Ako potom prepise meno na cipa a pase? Aby ma nejako neoklamal a potom nepovedal ze som psika ukradla 🤔 Povedal ze spiseme kupno predajnu zmluvu, ale aj tak...

Dakujem za normalne odpovede

Strana
z2
nyusika
28. aug 2020

@123andy123 joj, to nebolo myslené v zlom.

anitka_4
29. aug 2020

Úplne najdôležitejšie je pýtať sa,ci má psík Preukaz pôvodu. Kazdy jeden bez neho nie je čistokrvný pes. Zmluvu,ockovanie,petpas, čip,...mozu mat aj pouličné gulasiky. Len preukaz pôvodu je dôkazom toho,ze je pes čistokrvný,vies jeho rodicov,prarodicov. Psíky su geneticky testované, sú zdravé, nemajú ziadne poruchy a skryte choroby. Tak isto máš zaručene,ze aki su rodicia,ich doterajsie úspechy,ze nie su príbuzní. A v neposlednom rade oficialny chovateľ ma zaregistrocanu chovnu stanicu a ty si o nej vies co to zistiť. Každý chovateľ chce vediet,kam sa jeho pes dostane a tak isto si ty môžeš pozrieť,ako ziju jeho psíky,poradi ohladom starostlivosti. Takze sa pytat na preukaz pôvodu.

marienka1989
31. aug 2020

Určite to bude podvod. My sme si po nášho krásavca šli normálne cez chovnú stanicu, kde bola celá rodinka, otec, matka, súrodenci. Mala som vtedy 29 rokov, ale tešila som sa ako malé dieťa, cítila som sa ako v raji, tak tam bolo pekne 🙂 chovateľ nám presne ako píšu baby dal granule na prvé dni v novom domove, všetko vysvetlil, lúčil sa s tým naším drobcom, akoby to bol člen jeho rodiny. A práve takto má podľa môjho názoru vyzerať chovná stanica aj prístup správneho chovateľa.

karolanna
23. jan 2022

Prosím sim vás nemá nikto psika na predaj ? Bývam rakusko .alebo nech poradí kde kupim .len nie útulku ďakujem za každú odpoveď 🥰

Strana
z2