icon

Potrebujem nový pas do augusta?

21. feb 2024

Platnosť cestovného pasu mam do Júna ale na dovolenku cestujeme v auguste viem si teraz vybavit cestovný pas ? Nakolko od 1.4 pas nebude stáť 33 ale 50€ Dakujem

guudy
•
21. feb 2024

Isteze si vies teraz vybavit novy pas. Stary nezabudni odovzdat, lebo ak mas dva platne pasy, druhy sa vydava na kratsiu dobu.

andaluzia12
•
21. feb 2024

mnoho krajín má podmienku, že pas musíš mať platný ešte 6 mesiacov po návrate z danej krajiny, čiže musíš si vybaviť nový pas čo najskôr!

ibrunova
•
21. feb 2024

@andaluzia12 nemusí si čo najskôr, kým pôjdu, má čas. Starý už aj tak nebude platný.
autorka- samozrejme, môžeš si už vybaviť nový.

tilly
•
21. feb 2024

Jasne. Ja vždy riešim minimálne pol roka pred koncom platnosti z horeuvedeného dôvodu.
A vždy mám dva pasy.
Akurát včera mi došla sms, že mám nový hotový a môžem si prísť pre neho.

ibrunova
•
21. feb 2024

Platnosť pol roka po návrate neznamená, že ak idem na dovolenku v auguste, už musím ho mať pol roka vopred, ale znamená to, že ak idem na dovolenku v auguste, musí byť pas platný aspoň do februára ďalšieho roka (6 mesiacov po návrate). Kľudne môže byť vydaný v júli.

jaroe
•
21. feb 2024

@tilly ten nový pas ti ale bude platiť už od teraz, nie až o pol roka, či? Toho pol roka máš potom akoby 2x zaplatené...ale o je to inak? Ja by som tiež radšej uz vybavila teraz za nižší poplatok, ale aby platil až od júla napr. to sa dá?

cukorfalat
•
Odpoveď bola odstránená
•
cukorfalat
•
Odpoveď bola odstránená
•
tilly
•
21. feb 2024

@jaroe veď ten starý pas odovzdáš

kvietok2012
•
21. feb 2024

@jaroe nie nedá

ibrunova
•
21. feb 2024

@cukorfalat to mi je jasné, ja som reagovala na komentáre, že aby si šla rýchlo vybaviť, aby stihla ten polrok.

jaroe
•
21. feb 2024

@cukorfalat ide o deti, tie majú kratšiu platnost. Alee vlastne tam to tiež nie je nejaká veľká suma, lebo deti platia podstatne menej.

jaroe
•
21. feb 2024

@tilly a ten starý sa odovzdáva pri podaní žiadosti o nový alebo až pri vyzdvihnutí? Už si to vôbec nepamätám🤦 a nechcem, aby boli deti cca ten mesiac bez pasu ...

ibrunova
•
21. feb 2024

@jaroe ak je platný, tak až pri odovzdaní nového.

tilly
•
21. feb 2024

@jaroe neplatný pri žiadosti.