icon

Potrebujem poradiť ohľadom dlhodobej maródky

kvando
25. júl 2016

prosim o radu,ohladom pn. som pn od marca 2016 az do teraz. mam problemy s chrbticou a preto je ta pn taka dlha. moje problemy sa este neskoncili ale potrebovala by som pn-ku prerusit na par dni,pretoze sa mi vydava sestra a chcela by som odcestovat na svatbu. potom by som zase isla na pn-ku. moja otazka je ci sa mi doteraz vyplacana pn-ka nejako znizi a ak ano tak ako sa to asi pocita.dakujem za odpovede

lussyka
•
25. júl 2016

A si zamestnaná?

kvando
autor
•
25. júl 2016

ano som zamestnana 16 rokov v tej istej firme

lussyka
•
25. júl 2016

@kvando prerušenie PN nie je možné...
Máš dve možnosti... Buď ukoncit marodku, zájsť za zamestnávateľom a uprimne mu povedať o čo ide, s tým že si chceš vyčerpať na tento účel dovolenku a po svadbe sa vrátiť na marodku s tým, že lekár vypíše zas novú PN..
Alebo požiadat lekára či môžeš získať celodenné vychádzky.. len to je len pri nejakých diagnózach...

kvando
autor
•
25. júl 2016

tak som to myslela,ze zamestnavatel bude vediet na co potrebujem dovolenku a potom by so sla opat na pn...ale budem potom skodna? neznizi sa mi pn-ka? budem ju mat taku ako doteraz alebo sa mi po preruseni bude inak vypocitavat? toto neviem ...ci vobec mam si brat tu dovolenku...ci nepridem o vela.....kazde euro dobre,zvlast ked je clovek dlho pn a naklady na liecbu nie su male

lussyka
•
25. júl 2016

@kvando no PN sa stále ráta z hrubej mzdy...

liz_lemon
•
25. júl 2016

@kvando PN sa bude zase ratat ako na zaciatku, prve 3 dni 25%, a dalsie 55%

kvando
autor
•
25. júl 2016

ano to viem ale z akeho obdobia? z denneho vymeriavacieho zakladu poslednych mesiacov ?alebo z dvz minuleho roku?

lussyka
•
25. júl 2016

@kvando posledné mesiace...

evittam
•
25. júl 2016

@kvando Presne z toho istého DVZ ako si mala aj predchádzajúcu PN. VZ pre PN je vždy predchádzajúci kalendárny rok - teda ak je celý odpracovaný, čo u teba áno. 😉

kvando
autor
•
25. júl 2016

super....toto som potrebovala vediet,bala som sa totiz ci mi nebudu ratat denny vymeriavaci zaklad z mesiacov ,pocas ktorych som bola pn bo to by bolo dost biedne

kvando
autor
•
25. júl 2016

@kvando dakujem za radu 😀

evittam
•
25. júl 2016

@kvando No, dosť logické je, že denný VZ by ti ani nemohli počítať z mesiacov kedy si PN, nakoľko by nemali z čoho - z týchto dní sa totiž NP neplatí...... 😉 Čiže ak by ti aj mali počítať VZ z tohto roku, tak len z mesiacov kedy si pracovala. Ale platí to čo som už napísala.

kvando
autor
•
25. júl 2016

fajn.....no niekedy mi asi logika zlyhava 😀 😀 😀 asi ze som uz dlho doma 😕 😕 😕 doteraz som taketo problemy nikdy nemala a preto som to nemusela riesit....ale casy sa menia a my asi tiez musime prijat veci ,na ktore sme neboli pripravene 😉 😉 😉 ale este vzdy su ludia ,ktori su ochotni a to je super 😵 😵

lussyka
•
25. júl 2016

@kvando tiež som myslela mesiace kedy si pracovala 🙂