icon

Potrebujem pre dieťa cestovný doklad pri ceste na Hrcavu?

16. apr 2026

Ahojte chcem sa opýtať plánujem ísť tento rok na hrcavu potrebujem tam doklad (občiansky)pre dieťa sme z Oščadnice

Strana
z2
anonym_00f668
16. apr 2026

To je jedno že ste z Oščadnice, je to už druha krajina. Samozrjeme že potrebujete doklady. Aj ty aj deti. Pas, alebo občiansky.
Proste doklad s fotografiou

Ja nechápem ako sa niekto môže toto opytat. Fakt IQ húpacieho koňa

anonym_b619a2
16. apr 2026

Hrčava Čr ? Buď op s fotkou alebo pas.

anonym_298fbc
16. apr 2026

@anonym_autor a čo, že ste z Oščadnice? Keby ste z Čierneho alebo zo Skaliteho, mení to niečo na veci? Jasné, že potrebuješ doklad.

anonym_32b75a
16. apr 2026

@anonym_autor Si robíš srandu? Keby si bola aj z Tramtárie, pokiaľ cestuješ do iného štátu, potrebuješ cestovný doklad. Je nepodstatné, koľko km od hraníc bývaš 🤦‍♀️.
To, že sa na hraniciach neprevádza kontrola dokladov, resp. iba náhodne, nemení situáciu a povinnosť cestovať s platným dokladom.

iwesska
16. apr 2026

Nie,Oscadnica bola vynata zo zakona,vas sa to netyka.😂

anonym_0aede9
16. apr 2026

To fakt?

anonym_f8aa97
16. apr 2026
@anonym_00f668

To je jedno že ste z Oščadnice, je to už druha krajina. Samozrjeme že potrebujete doklady. Aj ty aj deti. Pas, alebo občiansky.
Proste doklad s fotografiou

Ja nechápem ako sa niekto môže toto opytat. Fakt IQ húpacieho koňa

@anonym_00f668 a potom tu niektori budu vyplakavat, ze "ludia su utocni a hnusni"... ked niekedy je to tazko, no...

anonym_cbd94b
16. apr 2026

To si mi pripomenula ako sa raz jedna tetka s familiou chceli predbehnúť v Budiši na prameni a stále opakovala "viete, my sme z Humenného" 😅 to je asi tak platný argument ako ten tvoj s Oščadnicou

guiseppinka
16. apr 2026
@anonym_32b75a

@anonym_autor Si robíš srandu? Keby si bola aj z Tramtárie, pokiaľ cestuješ do iného štátu, potrebuješ cestovný doklad. Je nepodstatné, koľko km od hraníc bývaš 🤦‍♀️.
To, že sa na hraniciach neprevádza kontrola dokladov, resp. iba náhodne, nemení situáciu a povinnosť cestovať s platným dokladom.

@anonym_32b75a mam pocit, ze to plati od r. 2012. Taktiez nechapem ako sa to moze niekto spytat...

anonym_d7ac5b
16. apr 2026

@anonym_autor toto je vždy ten moment keď sa hanbím že som odtiaľ

cacianka
16. apr 2026

Budova noha 🤦🙈 naše 10r decká veľmi dobre vedia, že pri prekrocení hranice potrebujú doklad s fotografiou 🤣

viestta
16. apr 2026
@anonym_f8aa97

@anonym_00f668 a potom tu niektori budu vyplakavat, ze "ludia su utocni a hnusni"... ked niekedy je to tazko, no...

@anonym_f8aa97 presne, nevies ci zo zufalstva si ist hlavu obit o firštok, alebo len sa zasmiat

anonym_6dc9d7
16. apr 2026

Pokiaľ ma pamäť neklame tak Oščadnica je SR a Hrčava pokiaľ google mapy neklamú patrí k ČR a pokiaľ sú v Oščadnici rovnaké zákony ako na zvyšku Slovenska tak do kazdej krajiny bez výnimky potrebuje mat každý občan či je to dieťa alebo dospelý vlastný cestovný doklad.

anonym_d39327
16. apr 2026
@cacianka

Budova noha 🤦🙈 naše 10r decká veľmi dobre vedia, že pri prekrocení hranice potrebujú doklad s fotografiou 🤣

@cacianka už aj moja 5ročná to vie. Keď jej prestal platiť OP, "nútila" ma rýchlo vybaviť nový, aby sme mohli ísť do Brna 😁😃

evkatk
16. apr 2026

V rámci EÚ doklad nepotrebuješ. Ak ideš mimo EÚ (Anglicko, USA,...) tak ich potrebuješ. V rámci EÚ sú hranice otvorené, prechádza sa bez preukázania dokladov.

dory11
16. apr 2026
@evkatk

V rámci EÚ doklad nepotrebuješ. Ak ideš mimo EÚ (Anglicko, USA,...) tak ich potrebuješ. V rámci EÚ sú hranice otvorené, prechádza sa bez preukázania dokladov.

@evkatk to neje pravda ak ide mimo eú potrebuje pás dieťa aj dospelí.
Ak v rámci eú stačí op s fotkou .a viem to síce na hranici nekontrolovali ale v Čechách keď sme boli tak aj hoteli pýtali aj doklady malej z fotkou a tak isto v Chorvátsku

anonym_c74ecb
16. apr 2026
@evkatk

@evkatk odkedy

viestta
16. apr 2026
@evkatk

@evkatk ty zijes v nejakej inej dimenzii. To, ze nie su na hraniciach kontroly neznamena, ze pri cestovani do zahranicia nepotrebujes cestovny doklad s fotkou. V Schengenskom priestore (pozor, je to iny priestor ako EU, lebo v Schengene su aj staty, ktore v EU nie su) staci OP s fotkou, mimo Schengenu cestovny pas.
(to len aby si ty konkretne vedela a nabuduce nepisala bludy, lebo vdaka tvojej nepravdivej informacii sa niekto moze dostat do problemov)

anonym_47caf4
16. apr 2026
@evkatk

@evkatk
pani dokonalá sa sekla? ale nieeee😵‍💫🤔
pravdaže potrebuješ doklad. aj deti.

anonym_d7ac5b
16. apr 2026
@evkatk

@evkatk 😂 tak to ti držím palce ... Bežne na hraniciach kontrolujú doklady

anonym_c81cc1
16. apr 2026
@evkatk

@anonym_d7ac5b Nielen na hraniciach, kdekoľvek na území cudzieho štátu môže potrebovať doklad

@evkatk prosím ťa, neraď hlúposti

viestta
16. apr 2026

@evkatk napriklad v metre v Prahe doklada cestovnym dokladom narok na bezplatnu dopravu, v hoteli tiez predklada pri ubytovani. Nedajboze sa nieco stane a treba navstivit lekara, nemocnicu, tiez potrebujes doklad totoznosti pre dieta @anonym_c81cc1 ma pravdu

anonym_f73a33
16. apr 2026
@viestta

@evkatk ty zijes v nejakej inej dimenzii. To, ze nie su na hraniciach kontroly neznamena, ze pri cestovani do zahranicia nepotrebujes cestovny doklad s fotkou. V Schengenskom priestore (pozor, je to iny priestor ako EU, lebo v Schengene su aj staty, ktore v EU nie su) staci OP s fotkou, mimo Schengenu cestovny pas.
(to len aby si ty konkretne vedela a nabuduce nepisala bludy, lebo vdaka tvojej nepravdivej informacii sa niekto moze dostat do problemov)

@viestta ona v takej svojej. Co prispevok to perla. V kazdej jednej diskusii 😁

viestta
16. apr 2026
@anonym_f73a33

@viestta ona v takej svojej. Co prispevok to perla. V kazdej jednej diskusii 😁

@anonym_f73a33 hej, vsimla som si, ze niekde sa pozabudla, v case aj v prietore... Mozno ma pocit, ze este stale sme Ceskoslovensko a na Moravu sa chodilo kedy sa chcelo a ako sa chcelo...

sense
16. apr 2026
@evkatk

@evkatk nuž hranice sú otvorené ani tá na nej nemusia skontrolovať, ale kľudne ťa môžu skontrolovať 5km od hraníc a ako sa preukážes kto si čo si. Či povieš že to si zo Slovenska tak to bude ok lebo Schengen?

anonym_34db87
16. apr 2026

Ludia z oščadnice nepotrebuju ziadne cestovne doklady - prechadzaju cez hranice a colnici a policajti su spokojni ked im poviete “my sme z oščadnice” - oni sa poklonia a nechaju Vas prejst, bez toho, že by potrebovali Vaše doklady

viestta
16. apr 2026
@sense

@evkatk nuž hranice sú otvorené ani tá na nej nemusia skontrolovať, ale kľudne ťa môžu skontrolovať 5km od hraníc a ako sa preukážes kto si čo si. Či povieš že to si zo Slovenska tak to bude ok lebo Schengen?

@sense ona povie, ze je z Oscadnice

anonym_f73a33
16. apr 2026
@viestta

@anonym_f73a33 hej, vsimla som si, ze niekde sa pozabudla, v case aj v prietore... Mozno ma pocit, ze este stale sme Ceskoslovensko a na Moravu sa chodilo kedy sa chcelo a ako sa chcelo...

@viestta ju by som vazne chcela stretnut v realnom zivote 😂

Autorka: ak prekrocis hranice SR potrebujes doklad s foto. Ty, muz, babka, sused, dieta a teraz pozor -dokonca aj pes potrebuje mat platny cestovny doklad, tzv.petpas 😉

sense
16. apr 2026
@viestta

@sense ona povie, ze je z Oscadnice

@viestta no tam majú možno výnimku 🫣

sense
16. apr 2026
@anonym_f73a33

@viestta ju by som vazne chcela stretnut v realnom zivote 😂

Autorka: ak prekrocis hranice SR potrebujes doklad s foto. Ty, muz, babka, sused, dieta a teraz pozor -dokonca aj pes potrebuje mat platny cestovny doklad, tzv.petpas 😉

@anonym_f73a33 a nielen pes ale aj mačka

Strana
z2