Potrebujem pre dieťa cestovný doklad pri ceste na Hrcavu?
Ahojte chcem sa opýtať plánujem ísť tento rok na hrcavu potrebujem tam doklad (občiansky)pre dieťa sme z Oščadnice
Hrčava Čr ? Buď op s fotkou alebo pas.
@anonym_autor a čo, že ste z Oščadnice? Keby ste z Čierneho alebo zo Skaliteho, mení to niečo na veci? Jasné, že potrebuješ doklad.
@anonym_autor Si robíš srandu? Keby si bola aj z Tramtárie, pokiaľ cestuješ do iného štátu, potrebuješ cestovný doklad. Je nepodstatné, koľko km od hraníc bývaš 🤦♀️.
To, že sa na hraniciach neprevádza kontrola dokladov, resp. iba náhodne, nemení situáciu a povinnosť cestovať s platným dokladom.
To fakt?
To je jedno že ste z Oščadnice, je to už druha krajina. Samozrjeme že potrebujete doklady. Aj ty aj deti. Pas, alebo občiansky.
Proste doklad s fotografiou
Ja nechápem ako sa niekto môže toto opytat. Fakt IQ húpacieho koňa
@anonym_00f668 a potom tu niektori budu vyplakavat, ze "ludia su utocni a hnusni"... ked niekedy je to tazko, no...
To si mi pripomenula ako sa raz jedna tetka s familiou chceli predbehnúť v Budiši na prameni a stále opakovala "viete, my sme z Humenného" 😅 to je asi tak platný argument ako ten tvoj s Oščadnicou
@anonym_autor Si robíš srandu? Keby si bola aj z Tramtárie, pokiaľ cestuješ do iného štátu, potrebuješ cestovný doklad. Je nepodstatné, koľko km od hraníc bývaš 🤦♀️.
To, že sa na hraniciach neprevádza kontrola dokladov, resp. iba náhodne, nemení situáciu a povinnosť cestovať s platným dokladom.
@anonym_32b75a mam pocit, ze to plati od r. 2012. Taktiez nechapem ako sa to moze niekto spytat...
@anonym_autor toto je vždy ten moment keď sa hanbím že som odtiaľ
Budova noha 🤦🙈 naše 10r decká veľmi dobre vedia, že pri prekrocení hranice potrebujú doklad s fotografiou 🤣
@anonym_00f668 a potom tu niektori budu vyplakavat, ze "ludia su utocni a hnusni"... ked niekedy je to tazko, no...
@anonym_f8aa97 presne, nevies ci zo zufalstva si ist hlavu obit o firštok, alebo len sa zasmiat
Pokiaľ ma pamäť neklame tak Oščadnica je SR a Hrčava pokiaľ google mapy neklamú patrí k ČR a pokiaľ sú v Oščadnici rovnaké zákony ako na zvyšku Slovenska tak do kazdej krajiny bez výnimky potrebuje mat každý občan či je to dieťa alebo dospelý vlastný cestovný doklad.
Budova noha 🤦🙈 naše 10r decká veľmi dobre vedia, že pri prekrocení hranice potrebujú doklad s fotografiou 🤣
@cacianka už aj moja 5ročná to vie. Keď jej prestal platiť OP, "nútila" ma rýchlo vybaviť nový, aby sme mohli ísť do Brna 😁😃
V rámci EÚ doklad nepotrebuješ. Ak ideš mimo EÚ (Anglicko, USA,...) tak ich potrebuješ. V rámci EÚ sú hranice otvorené, prechádza sa bez preukázania dokladov.
V rámci EÚ doklad nepotrebuješ. Ak ideš mimo EÚ (Anglicko, USA,...) tak ich potrebuješ. V rámci EÚ sú hranice otvorené, prechádza sa bez preukázania dokladov.
@evkatk to neje pravda ak ide mimo eú potrebuje pás dieťa aj dospelí.
Ak v rámci eú stačí op s fotkou .a viem to síce na hranici nekontrolovali ale v Čechách keď sme boli tak aj hoteli pýtali aj doklady malej z fotkou a tak isto v Chorvátsku
@evkatk odkedy
@evkatk ty zijes v nejakej inej dimenzii. To, ze nie su na hraniciach kontroly neznamena, ze pri cestovani do zahranicia nepotrebujes cestovny doklad s fotkou. V Schengenskom priestore (pozor, je to iny priestor ako EU, lebo v Schengene su aj staty, ktore v EU nie su) staci OP s fotkou, mimo Schengenu cestovny pas.
(to len aby si ty konkretne vedela a nabuduce nepisala bludy, lebo vdaka tvojej nepravdivej informacii sa niekto moze dostat do problemov)
@evkatk
pani dokonalá sa sekla? ale nieeee😵💫🤔
pravdaže potrebuješ doklad. aj deti.
@evkatk 😂 tak to ti držím palce ... Bežne na hraniciach kontrolujú doklady
@anonym_d7ac5b Nielen na hraniciach, kdekoľvek na území cudzieho štátu môže potrebovať doklad
@evkatk prosím ťa, neraď hlúposti
@evkatk ty zijes v nejakej inej dimenzii. To, ze nie su na hraniciach kontroly neznamena, ze pri cestovani do zahranicia nepotrebujes cestovny doklad s fotkou. V Schengenskom priestore (pozor, je to iny priestor ako EU, lebo v Schengene su aj staty, ktore v EU nie su) staci OP s fotkou, mimo Schengenu cestovny pas.
(to len aby si ty konkretne vedela a nabuduce nepisala bludy, lebo vdaka tvojej nepravdivej informacii sa niekto moze dostat do problemov)
@viestta ona v takej svojej. Co prispevok to perla. V kazdej jednej diskusii 😁
@viestta ona v takej svojej. Co prispevok to perla. V kazdej jednej diskusii 😁
@anonym_f73a33 hej, vsimla som si, ze niekde sa pozabudla, v case aj v prietore... Mozno ma pocit, ze este stale sme Ceskoslovensko a na Moravu sa chodilo kedy sa chcelo a ako sa chcelo...
@evkatk nuž hranice sú otvorené ani tá na nej nemusia skontrolovať, ale kľudne ťa môžu skontrolovať 5km od hraníc a ako sa preukážes kto si čo si. Či povieš že to si zo Slovenska tak to bude ok lebo Schengen?
Ludia z oščadnice nepotrebuju ziadne cestovne doklady - prechadzaju cez hranice a colnici a policajti su spokojni ked im poviete “my sme z oščadnice” - oni sa poklonia a nechaju Vas prejst, bez toho, že by potrebovali Vaše doklady
@anonym_f73a33 hej, vsimla som si, ze niekde sa pozabudla, v case aj v prietore... Mozno ma pocit, ze este stale sme Ceskoslovensko a na Moravu sa chodilo kedy sa chcelo a ako sa chcelo...
@viestta ju by som vazne chcela stretnut v realnom zivote 😂
Autorka: ak prekrocis hranice SR potrebujes doklad s foto. Ty, muz, babka, sused, dieta a teraz pozor -dokonca aj pes potrebuje mat platny cestovny doklad, tzv.petpas 😉

To je jedno že ste z Oščadnice, je to už druha krajina. Samozrjeme že potrebujete doklady. Aj ty aj deti. Pas, alebo občiansky.
Proste doklad s fotografiou
Ja nechápem ako sa niekto môže toto opytat. Fakt IQ húpacieho koňa