Potrebujem si odbehnúť mimo vychádzkových hodín - kontrola zo sociálky
Ahojte, potrebovala by som si odbehnúť mimo vychadzkovych hodín PN (o 2 hodiny odísť skôr z domu ako mam vychádzky ), myslíte, že by stačilo, ak by som mala výter na Covid, že by som tam zbehla aby som mala papier, certifikát že som bola na antigenovych testoch? Pripadne by som zbehla do lekárne po lieky aby som mala bloček? Myslíte že to bude stačiť ako vydokladovanie ak by ma prišli skontrolovať? Ďakujem za odpovede.
Tak chod a neries... pravdepodobnost kontroly je pre mna velmi nizka, aby som sedela doma ak potrebujem raz za Pnku odbehnut. Vezmem nieco cestou z lekarne "pre istotu" ak nahodou budem mat taku strasnu smolu, ze prave ten den musia prist kontrolovat... poviem, ze som bohuzial musela ist mimo vychadzok, lebo este nebolo tak teplo, nemala som odvoz a sama neviem ist, lebo mi je zle atd... ale som bola doma a nepocula som ako zvonia :D spala som, lebo mi bolo zle v noci :D
Tu fakt nevyriesis na MK takuto vec... za 8mesiacov PNky sme mali kontrolu 1 (!!!), aka je pravdepodbnost, ze prave ten jeden krat by prisli v ten jeden den co som na nakupe? V meste ked som byvala, tak tiez mala polovicka dlhu pnku, cca 1,5m a kontorla prisla 2x, dva dni za sebou, a to sme boli o ulicu dalej od SP...ty si to porataj, ci sa ti to oplati, alebo sa ti oplati to objednat online, alebo nejak inak riesit.
@simca06022011 To, ze sama nemoze ist neobstoji, lebo ak ju mal kto odviezt, tak jej vedel ja vybrat like z lekarne.
A k tej pravdepodobnosti - sused bol na PN asi 9 mesiacov kvoli chrbtici, cely cas doma, najpv nemal ani vychadzky, az neskor mu lekar dal, vysiel akurat tak na balkon. Byval na prvom poschodi a jeden den potreboval nieco z pivnice - vybehol doslova na 5 minut - teda vybehol ako mu chrbtica umoznovala, zist dole vytahom z toho jedneho poschodia, nech je to cim skor, otvorit pivnicu a vziat co potreboval - v tom zacul az dole ze zvoni zvoncek u neho v byte... utekal z tej pivnicnej kobky a celej pivnice ani nie do bytu ale rovno ku vchodu otvorit - nestihol. Na ulici plno ludi, myslim ze aj krical, ze ci je tu niekto z kontroly, ze nestihol otvorit, ale nic. Otvoril schranku - listok o kontrole, ze nebol doma. V tom momente volal na SP a vysvetlil situaciu - bohuzial, neotvaral, v ten mesiac nedostal nemocensku. Zivitel rodiny, cele mesiace poctivo doma, tiez si povedal, ze ved 5 minut, odbehne do pivnice, ani neopustil svoju adresu... takze ano, 1000 ludi ma stastie a ten 1001. na to doplati.
@nafka0483 jasne ze "nic neobstoji" :D je to na kazdom ako sa rozhodne, tu je odjakziva kopa roznych nazorov na vychadzky pocas PN, diskusii uz je tu milion... jasne ze clovek infekcny ma lezat doma a nevyliezat, ale ak nie som infekcna a potrebujem, tak idem... mne by to za to stalo, za 20 rokov co pracujem a mam ludi na pnkach, ci zamestnancov, ci seba alebo polovicku, sa nam toto nikdy nestalo, ze by kontrola bola a neboli sme doma, ak to nebol clovek co cele dni naozaj nebol doma, a neviem o tom, ze by niekto nedostal kvoli tomu davku :D a to som fakt raz situaciu zachranovala, ale vyslovene islo o kontrolorky dorobene, lebo chlap bol doma...
A k tej pivnici, moj chlap takmer "skakal" cez plot ked mu prisla kontrola domov (to bola druha, predtym ani nevedeli kde najst dom, volali mu ze idu na kontrolu :D) .... a kyval im na ulici ked odchadzali, a nepovedali ani n, odkontrolovali a vybavene.. a detto ak by sa stalo to co tvojmu znamemu, tak si to nenecham pacit, lebo ja nemusim do sekundy im otvorit a on s chrbtom urcite tiez nemusel stihat doletiet k zvonceku. To je uz potom aj o ludoch,ako si to vedia "vydiskutovat". A ja detto nemusim byt pri vchodovych dverach cely den doma, mozem samozrejem ist do pivnice, na balkon, kupat sa, na zachod... a ak by mi tvrdili nieco ine zo socialky, tak proste sa odvolam a riesim to s nimi, lebo nikde nie je napisane, ze si mam nohy dolamat kvoli kontrolorke, ktora zazvoni na zvoncek a ona nevezme do uvahy,ze proste aj ine nieco ako "cakat" na nu musim robit.
Ale to je naozaj vsetko o tom, aky risk kto podstupi, ja osobne aknahodou som pn, byvam doma,a le ked mi treba ist niekam, tak idem...
@simca06022011 No on asi nepocul zvonenie hned od zaciatku - cize oni mozno naozaj zvonili dlhsie a cakali, ale kym to v pivnici zacul tak uz nestihol. Skusal vysvetlovat, dohadovat sa, no neuspesne.
@erika434 ja čo som čítala tak keď si PN a nemáš osobu ktorá by ti skočila napr.do obchodu...tak môžeš ísť či smer obchod musíš mať blok, alebo vybrať si lieky do lekárne tiež blok aby vedeli porovnať čas 🙂... komenty som necitala všetky ale toto som si kvôli svojej PN radšej študovala 🙂
@nikk3y tak si nastuduj este raz. Ak nemas vychadzky, si osamela a nemas nikoho, tak v bevyhnutnom pripade smies ist. Ak vychadzky mas, tak mas chodit pocas nich

Jeden clovek tu zacal ako prvy osocovat a nalepkovat... trafena hus zagagala.