icon

Potrebujem si odbehnúť mimo vychádzkových hodín - kontrola zo sociálky

erika434
14. jún 2021

Ahojte, potrebovala by som si odbehnúť mimo vychadzkovych hodín PN (o 2 hodiny odísť skôr z domu ako mam vychádzky ), myslíte, že by stačilo, ak by som mala výter na Covid, že by som tam zbehla aby som mala papier, certifikát že som bola na antigenovych testoch? Pripadne by som zbehla do lekárne po lieky aby som mala bloček? Myslíte že to bude stačiť ako vydokladovanie ak by ma prišli skontrolovať? Ďakujem za odpovede.

nafka0483
15. jún 2021

@neznamaznama Nijak, pretoze SP nepovoluje vychadzky, to ma v kopetencii lekar. Cize darmo sa na SP "dohodnes" - im sa uz len oznamuje to, co urcil a dovolil lekar.

cinda555
15. jún 2021

@neznamaznama veď si to normálne zaznaci. Snáď sa predstavis a tak isto sa slušne opytas na jej meno s kým si hovorila. A väčšinou sú pacienti podľa ABC tak snáď ...

nafka0483
15. jún 2021

@cinda555
"Po konzultácii s lekárom alebo pracovníkom sociálnej poisťovni."

Nie, NIE je to pravda - nestaci konzultacia u lekara a uz vobec si nemozes vybrat ci lekar alebo pracovnik SP. Nefunguje to takto.
Lekara mozes poprosit, vysvetlit situaciu, ale posledne slovo ma on - ak rozhodne, ze nie, tak nie. Ak mimoriadnu vychadzku povoli, tak ju riadne zaeviduje a to je potrene nasledne oznamit na SP.
S pracovnikom SP si darmo budes konzultovat, nemoze ti povolit vychadzku.

cinda555
15. jún 2021

@petulda333 ja som nič o jej nákupoch pre podprsenku nepísala. V úvodnom príspevku píše že chce opustít bydlisko nepísala konkrétne prečo

cinda555
15. jún 2021

@nafka0483 no mne povolili

neznamaznama
15. jún 2021

@cinda555 a ja budem mať kde istotu, že si to pani zaznačí?

cinda555
15. jún 2021

@nafka0483 musíš sa ešte veľa učiť v živote.

cinda555
15. jún 2021

@neznamaznama tuto otázku poloz jej. Ja ti nedokážem na to odpovedať. A keď neveríš tak to nerieš.

nafka0483
15. jún 2021

@cinda555 Nemaju pravomoc povolit... ako mozes na zaklade toho tvrdit, ze to takto funguje? Ty sa mas este co ucit, najma si vediet priznat chybu, ked ju urobis.

neznamaznama
15. jún 2021

@cinda555 ale tak ty píšeš, že to takto ide, tak sa len pýtam, ako to funguje. Lebo mne to príde úplne nelogické, a keďže ty máš skúsenosti, hľadám u teba odpovede.

cinda555
15. jún 2021

@nafka0483 hmmm tak nemajú v tvojom prípade. No ja som to šťastie mala a preto píšem svoje skúsenosti.

cinda555
15. jún 2021

@neznamaznama ale vidíš že inde to nefunguje.

cinda555
15. jún 2021

@nafka0483 akú chybu? Po konzultácii s pracovníkom sociálnej poisťovni som urobila chybu? Akú?

neznamaznama
15. jún 2021

@cinda555 nechápem, čo nefunguje? Veď hovoríš, že to ide. Už som zmätená.

petulda333
15. jún 2021

@cinda555 to, ze tebe to pani dovolila cez tel je fajn, len ci by to uznali, keby si kontrolu mala. Co pochybujem. Kedze aj tie mimoriadne vychadzky maju nejaky postup. Ako ti vyssie pisali, mozes poziadat dr o potvrdenie ale musi byt dorucene na sp. A nie ze zavolas a vybavene, tak sa to nerobi. Ano, tebe to povolili ale pochybujem, zeby to kontrolou bolo uznane.

cinda555
15. jún 2021

@petulda333 nauč sa jednu vec. Keď ťa vyhodia dverami vráť sa oknom. O čom ty pochybujes není podstatné. Pochybuj ďalej.

cinda555
15. jún 2021

@neznamaznama napíšem ti ss.

petulda333
15. jún 2021

@neznamaznama lebo pise zmatene a blbosti. Ak potrebujes ist na pohreb ci svadbu (ja som kvoli svojej svadbe musela pn ukoncit) treba ist za dr, kt ti da potvrdenie, ze mozes ist a to odnesies na sp. Ziadne zavolanie ti uznane byt nemusi. Aj ked pani povie, ze fajn ale kontrola ti to uznat nemusi. Mas vychadzky, chod pocas nich. Mimo nich lekar ci lekaren v nutnom pripade. Ak zijes sama a nemas nikoho smies ist aj na nakup potravin ale ziadne behacky po nakupoch

petulda333
15. jún 2021

@cinda555 boze. Dufam, ze ak by niektorej kt si poradila, prerusili pn ci ziadali spat peniaze, tak jej ich posles, kedze radis hluposti. Pekny den

cinda555
15. jún 2021

@petulda333 aj taký ľudia chodia autobusom ako ty

petulda333
15. jún 2021

@neznamaznama radsej si zavolaj na socialku a nedavaj na rady tu pani, aby si na ne nedoplatila

petulda333
15. jún 2021

@cinda555 nechodim 😁 pekny den

nafka0483
15. jún 2021

@cinda555 Nie v mojom pripade. Ty si fakt mimo, ci preco to robis?

Tvrdis nieco co nie je pravda. Tvrdis to nie na zaklade platnej vyhlasky, predpisov, zakonov, ale na zaklade toho, ze nejaky pracovnik SP prekroci v tvojej konkretnej situacii svoje pravomoci a akoze povoli nieco, co vobec nie je v jeho kompetencii. Ty na zaklade toho tvrdis, ze to takto funguje.
Tvrdis ze to treba konzultovat s lekarom alebo pracovnikom SP - to zas nie je pravda. Takze stale si neurobila chybu?

To vazne nechapes?

evkao
15. jún 2021

@neznamaznama myslim, ze pani je zmatena sama zo seba 😁

cinda555
15. jún 2021

@evkao hlavne že ty si ok.

cinda555
15. jún 2021

@nafka0483 chybu som spravila keď som začala stebou túto nezmyselnú komunikaciu. Ale drž sa tvojich predpisov a zákonov a tvojich vyhlášok.

nafka0483
15. jún 2021

@cinda555 Spravila si chybu:
1. ked si mimoriadnu vychadzku neriesila s lekarom ale "konzultovala" so SP
2. ked si tu vo viacerych prispevkoch napisala nespravne a zavadzajuce informacie
3. ked si kvoli svojmu egu alebo nedostatocnej mentalnej kapacite nedokazes alebo nechces pripustit, ze si chybu urobila a budes si to tu tvrdosijne obhajovat a este osocovat ostatne diskutujuce, ktore davaju veci na pravu mieru

Chybu som spravila ja, ze este stale vediem tuto debatu. Ale radsej na to miniem cas a energiu aby sa niekto nahodou neriadil tvojimi radami a nedoplatil na to. lebo viest debatu s blbcom a vyhrat s nim hadku sa neda.

evkao
15. jún 2021

@cinda555 ja ano, a hlavne netvrdim nieco, co nemam podlozene uradne/pisomne - darmo mi niekto nieco potvrdi ustne, kym to nie je na papieri, je to nic, nie nadarmo sa hovori "co je psano, to je dano"

cinda555
15. jún 2021

@nafka0483 na rozdiel od teba som sa neznížila k osočovaniu a nalepkovaniu. Drž sa svojich zákonov. Je dôležité že tvoja kapacita je veľká. Začni chodiť autobusom tam sa dozviete veci ktoré možno aj ty pochopíš.

cinda555
15. jún 2021

@evkao áno nie nadarmo sa hovorí.