Potrebujeme občiansky preukaz pre 4-mesačné dieťa do Maďarska?
Potrebujeme OP pre 4.mesacne do Madarska?
@lorika6988 áno potrebuješ OP s fotkou alebo pas
Toto je za posledné 2 dni už minimálne 4 téma o tom či treba doklad pre dieťa do Maďarska 🤔 to fakt nikto neuvažuje alebo čo?
@lorika6988 opytam sa ta takto - ked vas budu kontrolovat, ako preukazes, ze to dieta je tvoje??
https://www.modrykonik.sk/forum/paragrafy/potrebuje-11-mesacne-dieta-pas-na-cestu-do-madarska/ 2dnove, 11mesacne, 100 ročne.... všetci potrebujú cestovný doklad....
Neveriiiim že niekto je tak blby a nechápe že bez dokladu cestovať nemôže, ani decko, ani dospelý a ani pes
@pribinak ved nikto nekontroluje.... 😀
@veronikaszabova predsa rodným listom 🤦
@majusqwa ved to 😂😂
ja dieta nemam, ale keby som mala dieta a mala by som vycestovat za hranice, tiez by som nevedela co potrebujem. ako deti sme s rodicmi isli napr. na vylet autobusom do rakuska a nemali sme op ani pas a neboli sme ani v EU a ani v schengene. tiez by som sa opytala.
@janetinka27 to určite nie, ved na hraniciach kontrovali kým sme neboli v EU ešte aj do Poľska aj do Maďarska pas, alebo bolo dieťa zapísané v pase rodičov
Ešte sme v Uhorsku či ako?
@janetinka27 boli ste zapisani v pase tvojich rodicov. To sa zrusilo pred niekolkymi rokmi a dieta musi mat vlastny cestovny/identifikacny doklad. Konecne na sk zjednodusili tym ze mozu mat deti OP a tym padom mozes ho nosit kludne v penazenke a nezavadzia
@kingstonka však raz aby nezažili prekvapenie a potom nebol hysak jak z učebnice psychiatrie
@kristinaanna ja som pas ani op do 15 rokov nemala a normalne sme boli na zajazde autobusom v rakusku. na hraniciach nas riadne a dlho kontrolovali, spocitali dospelych, vzali pasy a cakali sme, kym ich skontroluju.
tym nechcem povedat, ze to tak bolo spravne, to neviem, bolo to nejak pred 25 rokmi, ale na zaklade toho by som nevedela, ako je to teraz. a preto by som sa normalne opytala a cakala by som normalnu odpoved,pripadne ziadnu.
@lorika6988 ty by si šla do zahraničia bez CP alebo OP?
@janetinka27 určite si bola zapísaná v pase rodiča. Onak by si cez hranice neprešla na 200%
@janetinka27 citaj, ci ti pisu.
@janetinka27 presne ako píše @sasa1310 kedysi ti ako dieťaťu do 15 rokov doklad kvôli vycestovaniu nebolo treba nakoľko si bola zapísaná v pase rodiča. Toto už dávno neplatí.
@prasiatko30 je to mozne a zrejme to tak aj bolo a vidis, teraz je to inak. a preto by som sa opytala (neviem - opytam sa na zenskom fore, no a co ze budem za blbu, nie kazdy vie vsetko).
určite treba pás, hrozí, ak vás zastavia PO, a nebudete vedieť dokázať, že dieťa je Vaše / pás, rodný list, OP/ hrozí, že skončíte na SK ambasáde v Budapešti
@sasa1310 ale ved pointa mojho prispevku je ina, nezalezi na tom, ako to bolo vtedy. pointa je ta, ze je normalne sa opytat a dostat slusnu odpoved a nie byt zdrbany
@veronikaszabova citaj, co som ja napisala....
@alenah31 boze, uz dost, zrazu tolko odpovedi na co sa nikto nepytal
@janetinka27 ale boli ste zapísaný v pase rodiča
@janetinka27 tak som bola aj ja pred 25 r lenže v tom čase som bola zapísaná do CP rodiča. Časy a zákony sa menia, dnes je to inak
Baby, a neviete, či aj mesačnému treba? ;)
Pomoooooc! Skutočne denne a dookola takéto otázky? A naozaj niekomu v takýchto veciach stačí odpoveď anonymov z fóra? Nie je lepšie urobiť jeden klik na stránke oficiálnych inštitúcií a mať relevantnú odpoveď priamo zo zdroja?

@lorika6988 buď občiansky alebo pas