icon

Potrebujeme občiansky preukaz pre 4-mesačné dieťa do Maďarska?

lorika6988
4. aug 2022

Potrebujeme OP pre 4.mesacne do Madarska?

janetinka27
4. aug 2022

@sissy27 no jasne... potom treba zrusit celeho kona, nie? ved vsetko si clovek moze najst a zistit, naco sa pytat na koni.
nemyslim,ze som z tych, co si nevedia najst info na oficialnej stranke. ale preco by som sa nemohla opytat a pokecat o tom sp zenami, ktore su ochotne?
nikde som netvrdila, ze takto sa to robilo pred 25 rokmi a musi sa aj dnes, prave naopak. ale ked sa v tom chces dookola valat a omielat to, aby si ma ponizovala,tak si posluz, dobru chut

kingstonka
4. aug 2022

Možno by ľudia ani nereagovali tak podráždene na otázku pasu pri cestovaní do zahranicia, keby sa ta otázka neopakovala denne, dnes dokonca už 2x a ešte je to aj zakaždým otázka na cestovanie do Maďarska, čiže vyhľadať vo fóre predtým ako založím novú temu by naozaj nemal byt problém.

sissy27
4. aug 2022

@janetinka27 vieš, pokecať si môžeš o móde, receptoch, počasí, čo má Anča nové, že tá Zuza zas pribrala a Mara sa bude asi rozvádzať, či Kim Kardashian je alebo nie je tehotná, alebo kľudne aj o politickej situácii v Burkina Faso alebo o štiepení jadra atómu... Ale o cestovných dokladoch nie je preboha čo obkecávať, tam sú pravidlá jasné dané, žiadne kľučky, triky, tipy... dokonca majú aj jednotnú formu, takže nebudeš mať iný pas ako suseda. Fakt nie je o čom pokecať na túto tému.

janetinka27
4. aug 2022

@sissy27 prepac, ale ak mas potrebu navrhovat ludom o com maju kecat, tak vyhladaj pomoc. tu zeny pokecali o pasoch svojich psov a to bolo asi v pohode...

janetinka27
4. aug 2022

@sissy27 mozno si myslis, ze si svojimi reakciami zaujimava, ale v podstate, je to asi len vybijanie frustracie. nic o mne nevies, som tiez clovek ako ty, tak setri sily a neobtazuj ma posmievanim hodnym strednej skoly

nikaeli
4. aug 2022

@janetinka27 ja som napr. mala svoj pas aj ako dieťa.. bola som zapísaná v pase rodičov a mala som aj vlastný..

Odkedy chodíme s deťmi hoc aj po Slovensku, v hoteloch vždy dokladujeme aj deti. Dcéra má iné priezvisko ako ja a kým nemala svoj preukaz, nosila som kópiu RL, lebo sa mi stalo aj na pohotovosti, že sa pýtali čie je to dieťa (ale hovorím o Slovensku)

janetinka27
4. aug 2022

@nikaeli ahoj dakujem za odpoved,ale ja som sa na to nepytala

nikaeli
4. aug 2022

@janetinka27 áno viem, ale ty si spomínala, že si kedysi pas nemala 😉

janetinka27
4. aug 2022

@nikaeli ano napisala a z toho vznikla tato nekonciaca sa diskusia. nechcela som tym vsak riesit, ako to bolo vtedy.
ale aj tak dakujem, ze si slusna

nikaeli
4. aug 2022

@janetinka27 nevidím dôvod byť agresívna 😉 to nie je môj štýl 🥰

sissy27
4. aug 2022

@janetinka27 no a ty vieš o mne čo, že si dovolíš napísať, že ja si tu potrebujem ventilovať frustráciu a nedajbože byť zaujímavá? Ani jedno z toho mi netreba, ďakujem pekne, ja som so svojim životom spokojná. Debatovať sa dá skutočne o čomkoľvek, ale jednoducho nie o tom, či potrebujem alebo nepotrebujem pre dieťa pas, tam nie je o čom. Pomoc potrebujú skôr tie, ktoré naozaj neovládajú základné info, nevedia si ho ani vygoogliť a aby nebolo málo, tak si ho nevedia ani na tejto modrej stránke dohľadať (že sa tu opakuje každoročne niekoľkokrát denne je asi málo).
A áno, baby pokecali o pasoch pre psov, s nadsázkou a humorom, ale to je predpokladám mimo tvoj záber.
Ja sa nikomu neposmievam, netreba byť precitlivelá...

gagik
4. aug 2022

Cestovny doklad treba pre dieta, ale je pravdepodobnost asi 1:1000,ze ho niekde v EU budu kontrolovat

h2
4. aug 2022

@janetinka27 Keby si mala dieťa a mala by si s ním vycestovať za hranice, určite by si vedela, čo ti na to treba. Lebo by si si to zistila. A nie na koníku, ale na oficiálnej stránke s platnými a aktuálnymi informáciami. Či keď tu niekto napíše: "netreba, stačí rodný list" a potom ťa nepustia cez hranice, povieš, že "ale veď na Modrom koníku písali..."?
Navyše, táto otázka je tu pomaly každý druhý deň. A v rôznych nepochopiteľných obmenách typu: A keď idem len na jeden deň? A keď má dieťa len 2 mesiace? A keď ideme len tesne za hranice do najbližšej dediny? atď. 🤦🏻‍♀️

janetinka27
4. aug 2022

@sissy27 prepac, ale po tvojich bezdovodnych litaniach na moj ucet sa mozem ozvat aj ja a napisat, ze si zrejme vybijas frustraciu. preco inak by si kvoli takej malickosti mi vypisovala tolke "zaujimavosti"?
a navyse, ked ja som sa v konecnom dosledku ani nepytala, ci pas pre dieta potrebujem?
nechapem, preco si sa na mna zamerala, ked ja som tebe nic nepisala.

laurita285
4. aug 2022

Nie, stačí ti vlastnoručne podpísaný pergamen z Marsu, tym dostatočne zdokladuješ, že to dieťa je tvoje lebo ty si tiež prišla včera z marsu

zuzuliennka1
4. aug 2022

@lorika6988 nemusis vyvolavat, su to 3 sekundy googlenia 🤦🏼‍♀️

zuzuliennka1
4. aug 2022

@lorika6988 este takto. Doklad/pas potrebuje kazdy obcan.

janetinka27
4. aug 2022

@h2 ano, ja by som si to zrejme zistila a mozno by som sa opytala pribuznych alebo kolegyn, ktore s detmi cestuju.
no tu by mozno nejake diskutujuce napisali mylnu informaciu a tie skusene by ich opravili.cize by to bol len bonus aj pre ne. na tom nevidim nic zle.
ved rovnako mylne by im mozno odpovedala suseda a nemal by ich kto opravit.
existuje mnozstvo oblasti, na ktore sa ludia pytaju na koniku. a je zakladna ludska slusnost bavit sa s ludmi dostojne. ja na konik chodim casto, ale je pravda ze diskusiu o pase som nepostrehla. ale keby aj, dava mi to pravo zhadzovat autorku prispevku? ak vidim diskusiu o pase 3x za den tak ju preskocim a zabudnem na to a zivot ide dalej. ale ak mam potrebu ten prispevok otvorit a napisat nieco nedostojne, lebo proste musim, tak zrejme nie je nieco v poriadku so mnou.
admini by mali zasiahnut, pretoze nie je dovod ani slusne na ludi utocit, poucat ich a rozhodovat, o com sa mozu jedni rozpravat (aj ked mimo temu) a druhi uz nie (k teme)

h2
4. aug 2022

@janetinka27 Ja som veľakrát na koníku videla mylnú informáciu. A bola podaná slušne a s dobrým úmyslom pomôcť, len proste to nebola správna, či aktuálna informácia. Preto by som sa tu na niečo takéto nepýtala. Navyše, naozaj je tu táto otázka často, bola už 100x zodpovedaná. Napriek tomu sa nájdu ženy, ktoré vedia, že ten pas potrebujú a aj tak sa opýtajú, či by sa predsa len nedalo bez neho, keď je to "len"... (niektorá z možností, ktoré som menovala v predošlom príspevku).

jana_eyre_2
4. aug 2022

Ono celkom fajn na nete je to, že sa na ňom dajú hľadať info.. dokonca aj pred založením témy odporúčajú preklikat pár iných tém či už taká nie je.. fakt nie je niekedy na skodu skúsiť najprv pozrieť staré témy, alebo napísať do Google túto istú otázku a fakt sa človek tak dozvie odpoveď..

Teda ešte je tu možnosť že toto sú témy na podráždenie žien na MK a každu hodinu pribudne nová téma s menším a menším vekom.. o 4rej to bude už 3m či môže ísť do Hu a o 5tej či môže ísť 2m 😅😅 ak je to tak hej je to vtipné.. ako keď sa niekto každý mesiac pýta na rodicak či už pipol na ucet..

misinka0611
4. aug 2022

Aj pre týždňové.

prasiatko30
4. aug 2022

@jana_eyre_2 a kazdy den ocikane palicky a nova tema ci su tehotne 😅

h2
4. aug 2022

@jana_eyre_2 Alebo či vidíme čiarku na tehotenskom teste. 🤪

janetinka27
4. aug 2022

@h2 chapem, tiez som tu videla mylne info. ale tym sa nevyhneme ani v zivote.tu je moznost zasiahnut a opravit.ano su tu prispevky, ktore by nemuseli alebo sa opakuju.ale ked sa objavia, kto ma pravo utocit. nenapisem nic alebo poradim alebo poviem,aby si autorka vyhladala starsie temy.
bez otazok by bola tato stranka chudobna. je tu priestor na rady. no viac priestoru tu zaberaju ponizujuce odpovede, na ktore si diskutujuce najdu cas. lebo aj ked jednu autorku zvozia, nezabrania tomu,aby sa otazky neopakovali. cize aky vyznam ma utocenie, ziadny. je to len pokus robit tu nevyziadaneho spravcu "poriadku".

h2
4. aug 2022

@prasiatko30 Tuším máme rovnaké myšlienky.

prasiatko30
4. aug 2022

@h2 yeah perfect timing 😂😂😂

janetinka27
4. aug 2022

@h2 no napriklad na tie ocikane testy reagujem. ale slusne, najma ak je tam naznak druhej ciarky.mne nevadia. ja cakam na 2 ciarky 5 rokov,takze im rozumiem.

misinka0611
4. aug 2022

@alenah31 Keby len pes, aj pre mačku sme museli mať pas 😀 Ešte ju aj kontrolovali 😀

martinaju
4. aug 2022

@majusqwa na rodnom liste je fotka? Ci ako dokazes ze ten rodny list je toho dietata? 🤦🏽‍♀️

h2
4. aug 2022

@janetinka27 Sama si písala, že ak by si videla diskusiu o pase 3x denne, preskočila by si ju a nereagovala na ňu. Predstav si, že by si to povedala každá žena. Každá okrem takej, ktorá sa vybrala do zahraničia s rodným listom a mala šťastie, že ich nikto nekontroloval. Takže by tam bola len jedna odpoveď, že netreba nič, stačí rodný list.
Áno, je fajn, že sa tu diskutuje, že tu ženy píšu svoje názory na rôzne témy. Ale toto je otázka na fakty, nie na názory. Na toto treba hľadať odpoveď inde.