Pozitívny spolužiak - opatrenia
Ahojte, prosím vás, máme určené stretávanie s dcérou. Teraz by mala byť u nás. V piatok prišla od jej mami s tým, že v triede majú pozitívneho, a má byť dva týždne doma , dištancna výučba. Žiadne že karantena.
Jej mama ju pustila s tým, že teraz má byť u nás.
Ako je to? Už som z toho jeleň.
Nemá byť doma v karanténe? Kým nebude mať pcr negatívny, alebo po 15 dňoch bez príznakov?
A čo ostatní v rodine? S ktorými byva?
Zajtra si ide do kostola, poobede na kone jazdiť.
Niečo mi ušlo? Sú nejaké nové pravidl
@bets nie je očkovaná, ani nikto z jej strany, myslím v jednej domácnosti. Môj muž je očkovany oboma davkami, ja jednou zatiaľ. Máme malinké deti. Mňa šľak trafí, keď mi tu prinesie nejaku pliagu.
Ináč, ani riaditeľ školy sám nevie, či majú byť v karanténe, či nie. Napísal im odkaz že..."milí rodičia, v triede po samotestovani máme jedného pozitívneho, PRAVDEPODOBNE sa budeme dva týždne učiť dištančne.
Nič viac. To bolo v piatok večer. Doteraz nič nevedia a deti si behajú po vonku. 🧐
Žiadne pravdepodobne nesmie byt, buď je pozitívny a trieda je zavretá a musí byt papier z hygieny. Rodičia musia mat možnosť OČR na základe vyhlásenia hygienika.
@kristiii ak kupis balenia tak to nie je take drahe zasa, podla nas je naj ten treti z hora v-check https://www.covid2019.sk/antigenovy-rychlotest-... ... je to ako lizatko co sa vlozi do ust, pre deti super, v rakusku sa hojne pouziva ... je to sice cele balenie, ale jeden vychadza na necelych 7eur
@jitkakuruc84 vďaka za tip, o takých testoch som ešte veru ani nepočula. Poukazovala som hlavne na ten rozdiel, ako jednotlivé krajiny vychádzajú v takýchto veciach ľuďom v ústrety.
@kristiii tu je aj video, ozaj jednoduche
https://www.youtube.com/watch?v=5w-3JXo5TKgPodľa mojich info po samotestovani nemajú spolužiaci karanténu, ten čo vyšiel pozitívny po samoteste ide na pcr a až keď tam vyjde pozitívny je naozaj pozitívny a spolužiaci sú v karanténe, ti ktorí sú očkovaní v karanténe nie sú vôbec, ak nemajú príznaky, rodičia nie sú kým dieťa nie je pozitívne.
@anjelicek26 kde u vas v nemecku? Sestra zije v nemecku, ale deti jej netestuju ani ju a to pracuje v DSS
@majulino to je podla incidentnosti a nie plosne, my mame momentalne 105, tak testuju do radu 🤐
@ajka0207 tak aj bolo. On zostal doma, išiel na pcr a bol negatívny, tak všetci išli do školy. 🤷
Tie opatrenia sú celkom na hlavu, ale tak čo už narobíme. Ja som si ich pár nechala aj vysvetliť od hygieny ale nejak na pochopenie moja inteligencia nestačila.
@ajka0207 mne, však, nejde do hlavy...že kým je akože pozitívny...tak kým nevedia na stopercent tak ostatní sa prechádzajú, stretávajú...veď nikto im nič nenariadil. A keď sa potvrdí, už je neskoro podľa mňa. Veď to trvá aj tri štyri dni kým pôjde na pcr test.
Aby sme zase nemali deti doma a ešte aj doma nenosili rúška. Lebo už sa ani nevie, čo kto robí, čo má robiť.
Ja to beriem tak, že ak niekto v okolí s kým som bola v kontakte, je pozitívny, automaticky som v karanténe kým nemám výsledky.
Žiadne, že "asi"...
chcem sa opytat,kde sa mam obratit ,ked ag samostesty ,co sa rozdavali v skole nemaju navod ani informacie o teste v slovencine.to kde sme,,pre stat zakon neplati?pomali od ludi chcu navod aj na toaletak v slovencine,no na ag test co si mame pchat do nosa,bohvie,co to je.tam ani slovo po slovensky.to je co za stat.je to bordel.kde sa da na to ,,stazovat,,
@bobacik88 no asi na nuvz
chcem sa poradit,ti co ste mali deti v karantene doma,lebo bol pozitivny spoluziak,pokial dieta nemalo priznaky,ako ste fungovali prve dni? bolo samo v izbicke akoze v karantene,ci ste fungovali normalne? Samozrejme,ze pustat ho vonku mimo dom nikde neplanujem....
@vivincek akurát syn je doma od utorka mali spolužiaka pozitívneho.Fungujeme normálne len s tým ,že syn nevychádza z bytu je vyslovene doma.Pokial má školu tak ten čas sedí pri počítači na distancnom.Dcera chodí normálne do školy muž do práce.Ja nám teraz voľno a to sa syn s tým spolužiakom ani nestretol.Syn bol minulý týždeň od stredy doma bol chorý.Pondelok nastúpil do školy ale už spolužiak bol doma.Od utorka sú na distancnom do budúceho stvrtku
Tak jasné, ak sú spolu v triede a teraz ešte aj po novom sa nenosia v triedach rúška, tak každý jeden spolužiak sa považuje za blízky kontakt

A je očkovaná? Ak nie, musí byť v karantene.
Ak je očkovaná, tak ma výnimku z karantény. Očkovaní nie sú v karantene ani keď boli v úzkom kontakte, ani keď blízky kontakt je pozitívny. Toto je najnovšie na korona.gov.sk