icon

Prechod cez okresy v čase od 1.00 - 5.00 hodiny

22. mar 2021

Ahojte, viem, idem obchádzať opatrenia, ale skúšal niekto ísť vo vyhradenom čase bezdôvodne do iného okresu? Proste, chceli by sme ísť za rodinou...

jaron
Autor odpoveď zmazal
gelifil
22. mar 2021

@jaron a kde to akoze plati?niekto nevie citat?

sendy1977
22. mar 2021

@jaron veď to, keď bol prvý krát zákaz vychádzania, tak od 1-5 h neplatil. Hovorili na tlačovke, že nemôže byť 24 h zákaz vychádzania, ten vraj môže byť, keby bola vojna.

gelifil
22. mar 2021

mozete ist, jasne

gelifil
22. mar 2021

@sendy1977 dalsia....

hviera81
22. mar 2021

my sme isli cez vikend, nie v noci, normalne cez den, sobota doobeda tam, nedela poobede spat, a nikto nas nekontroloval. cely cas ale po dialnici sme sli, pri vychode z dialnice takmer hned miesto urcenia....

tyrkysova_kobyla
22. mar 2021

"Od 20. marca 2021 v čase od 05:00 hod. do 01:00 hod. nasledujúcej noci platí zákaz vychádzania", teda od 1:00 do 5:00 NEPLATI

jaron
22. mar 2021

@tyrkysova_kobyla kurník 🙂
som to zle pochopil, takže vlastne v čase 01.00 - 05.00 neplatí.
ospravedlňujem sa.

jaron
22. mar 2021

Čiže pokiaľ zákaz v čase 01.00 - 05.00 neplatí, nemala by si mať s cestovaním akýkoľvek problém.
A keď už sme pri tom, celkom mi nie je jasné toto:

"Môžem navštíviť inú domácnosť, rodinu, kamarátov?
Nie. Ostáva doterajší stav, že klasické návštevy iných domácnosti nie sú medzi výnimkami, teda sú zakázané. (Výnimkou je len starostlivosť o blízku osobu alebo príbuzného, ktorý je na takú starostlivosť odkázaný.)"

Myslí sa, že to nie je medzi výnimkami zo zákazu vychádzania? Ak áno, tak potom by ale v tom čase 01.00 – 05.00 nemal platiť ani zákaz návštev, pretože vtedy neplatí zákaz vychádzania. Alebo je niekde ešte uvedený zákaz návštev ako taký bez súvislosti so zákazom vychádzania?

ivetka_kamo
22. mar 2021

Čiže v tom čase môžem ísť kamkoľvek v rámci sr , nie len v rámci okresu?

jaron
22. mar 2021

@gelifil vidíš to, splietol som sa. 🙂

tanapeta
22. mar 2021

@ivetka_kamo v tom čase neplatí zákaz vychádzania

dibarbora
22. mar 2021

Neries.
Da sa prechadzat aj cez den. Po dialnici nie je problem z vychodu na zapad a naopak. A cez nocnu hodinu uz vobec nie.

sissy27
22. mar 2021

Neviem, som jediná, ktorá vidí rozdiel v “zákaz vychádzania” a “zákaz ísť do iného okresu” ?
Lebo teda mne to vychádza tak, že síce medzi 1-5 nie je zákaz vychádzania, teda môžeš sa špacírovať po meste bez špeciálneho dôvodu, ale nie mimo svoj okres - zákaz mimo okres platí nonstop.

tanapeta
22. mar 2021

@sissy27 od 1.00. do 5.00 neplatí zákaz vychádzania. Čiže v tom čase robíš všetko to, čo cca pred 2 rokmi. Nie je vtedy žiadne obmedzenie. Okrem toho zákaz mimo okres nie je žiadny. Iba do prírody nesmieš mimo okres.

ivetka_kamo
22. mar 2021

@sissy27 aj ja som tak pochopila, preto som sa pýtala

dibarbora
22. mar 2021

@sissy27 ja nemam ziadny zakaz vychadzania. Idem ked chcem

vlasulka
22. mar 2021

Ja som bola minuly tyzden za rodicmi v inom okrese. Isla som z domu o 01.05h , naspat o 03.30h. Mimo dialnice nesli ziadne auta, po dialnici ma za 20 min obehli 3 dodavky a 1 osobne. 😄 hrozne toto ze aj k vlastnym rodicom sa clovek musi doslova zakradat. 😡

sissy27
22. mar 2021

@dibarbora jasné, pre teba nič neplatí, žiadne obmedzenia, žiadne nariadenia, ani zákony, ani ten gravitačný 🙄🙄🙄 že sa vôbec zapájaš do diskusie, ktorá sa ťa nijako netýka 🙄
@tanapeta čiže môžem si ísť do lekárne alebo do obchodu do iného okresu? 🤔

dibarbora
22. mar 2021

@sissy27 kde je napisane,ze sa nemozem zapojit do diskusie?
Aj tu su nejake obmedzenia?

viera77
22. mar 2021

Tiež tak cestujeme k rodičom vyše 100 km od nás. A áno, doslova ako zakrádanie sa k vlastnej rodine, natajnáša, človek sa cíti ako pri krádeži....len nech nás nikto nečapne. Čoho sme sa to dožili, moje nervy.

sissy27
22. mar 2021

@dibarbora si sa zle vyspala či prečo si vzťahovačná ? 🙄 ale veď keď sa potrebuješ ventilovať a nemáš ako inak a kde inde, tak kľudne aj tu 🤷‍♀️😂

tanapeta
22. mar 2021

@sissy27 lekáreň potraviny najbližšie od bydliska. Všetko ostatné už nie je písané, že kam. Okrem prírody. Tá jediná je obmedzená okresom. Čiže do eshopu aj na druhý koniec republiky

autor
22. mar 2021

Presne aj mne to príde ako zakradanie. Cestovať v noci alebo si vymýšľať prijateľné dôvody. Ale som rada, že v tom nie sme sami, čo už nevládzeme sedieť len doma.

dibarbora
22. mar 2021

@sissy27 niee. Ja som uplne v pohodke.
Len vravim,ze obmedzovat sa nemienim..ich obmedzeniami.

autor
22. mar 2021

@dibarbora ja tiež nie, ale na tie ich pokuty nemám 😭 ja som dosť strachopud, čo ak... 🤦

dibarbora
22. mar 2021

Vies co..nad tymto sa vobec nezamyslam.
Zatial sa mi to v zivote vzdy osvedcilo.Ak na to nemyslim,nezamyslam sa nad tym,ze co moze byt.
Lebo inak,asi by som bola ako ty 😀

k_a_j_k_a
22. mar 2021

My chodievame (keď nie sme moc unavení) v noci medzi 1:00-5:00 na chalupu do iného okresu - v sobotu nadránom tam, v nedeľu nadránom späť. Je to na hlavu, ale inak sa nedá. Skontrolovať chalupu musíme, treba sa starať aj o záhradu. Hlavne, že sme zodpovední, ale ohroziť rodinu šoférovaním v noci, keď sme unavení, je OK 🤦‍♀️ Inak, stretávame po ceste dosť aút, takže nie sme sami 😁

krasnysen
22. mar 2021

tak kamarat ma priatelku cez dva okresy, uz sa nevideli dlho, tak sa vybral pred cca 3tyzdnami o druhej v noci k nej a hned ho pri prechode cez okres stopli policajti a otocka domov 😅