Prečo exmanželka nesplácia exekúcie?
snubenec je uz niekolko rokov po rozvode.pocas prveho manzelstva si urobil dlhy, aby mohli prezit. v sucastnosti ma na krku exekutorov, cast exekucii splatil, cast este len platit bude...chcem sa spytat, preco exmanzelka je cista a vsetko plati moj druh..a dalsia otazka je, dopocula som sa od svokry, ze ona robi dalej dlhy a on ich musi splacat...da sa to? je to mozne?
@zvolsiinylogin povedali ti spravne,proste tvoj chlap neriesil a myslel si,ze ked bude"ticho ako vos pod chrastou",tak si ho nevsimnu.
Takato strategia bola dobra u partizanov v horach.Ale pri dlhoch to neplati.
P.S.trosku by som spozornela,ci toto nie je jeho crtova vlastnost-cakat,az problem vyhnije.
@anatalia77 a teraz hypoteticky, co by sa stalo,keby sa na tie exekucie z roku 2007 jednoducho vybodol....nech si to tam ona riesi...
@anatalia77 ani nie, ze bude ticho...on je taky poctivec, ze chce splatit vsetky, ale mne sa to nepaci...neviem, asi na to nemyslel, alebo neriesil.....a ked uz tak, tak pol na pol....ako vsade...inac, vcera sa ma spytal, a co je BSM? skoro som odpadla....
@zvolsiinylogin ale vsak on sa asi vybodol,ked to preslo na exekucny urad.
Ak to myslis teraz,tak ak ona nema prijem,budu obhanat jeho.Siahnu mu na plat,alebo mu zablokuju ucet...
@anatalia77 alebo o tom ani nevedel, on sa s nimi v spolocnej domacnosti uz nezdrziaval.....musim toho pravnika, lebo mi preskoci...
@zvolsiinylogin piseme stale o tom istom muzovi?
Vcera plakal,a nechcel sa bavit,dnes chce splatit vsetko..
Je to sice pekne,ale mala by tam byt spravodlivost.Mal by sa stretnut s ex a dohodnut sa na nejakom kompromise.Alebo poverit pravnika,abyjej napisal nejaky list,v ktoromju vyzve na spoluucast slacania dlhov...
@anatalia77 ano, on placxe, ze nic nema, ale chce vsetko platit, vsetky dlhy ktore ma, a vlastne nakoniec, ktore ma jeho ex s detmi....a bavit sa nechce, ale tou kozmetikou ho pritlacim, nech nie je taky slepy, ked som mu vecer dudrala, ze dlhy na pol, len sa prevratil a spal dalej...mna islo roztrhnut....isiel do poobednej, ale zajtra si ho uz asi podam, alebo pozajtra, ked este nieco vycuchnem blizsie....
@zvolsiinylogin ako nic nema?vsak ma teba.
A co sa tyka riesenia jeho dlhov,tak y som trvala na tom,aby som mala prehlad.Nie ste spolu mesiac,a chcete zalozit rodinu,takze v dobrom aj v zlom.
Inak mi on pripada ako chlap co ma vycitky svedomia.
@anatalia77 no, nie je to take idealne, lubim ho, aj on mna, ale na to, ze sme spolu pol roka, uz sme sa aj zoparkrat poriadne chytili.....neviem, ako to vobec skonci, lebo ona je svetica, nemaju co jest a ja neviem co vsetko a on ich chce zachranit....co vsetko som si uz vypocula.....uz minule sme sa tak chytili, ze uz sam povedal, ze sa asi pobali.....islo o to, ze na mna vyhrkol, ze preco chcem dieta, ze aj tak pride ponho socialka...a ked som mu povedala, ze jeho ex ma tri, a neprisla tam socialka, tak povedal, ze ona chuderka zije sama a ja mam tu doma brata a rodicov a ze to nemozem porovnavat.....inac ona ma este jedno, otca neznameho v rodnom liste, a zije so svojou rozvedenou mamou a jej priatelom....tak som mu v duchu nadavala a uz zas skoro lutujem, ze preco sa vlastne nepobalil....vsetko k niecomu nakoniec speje....mozno uz nebudem buduci tyzden zadana... 😠
@zvolsiinylogin nuz ako ti to korektne zabalit:
pozri sa,ked sa dvaja ludia daju dokopy,tak by si mali povedat vsetky zavazne informacie,ktore ovplyvnuju ich vztah.
Keby si ti bola onko pacient,a nebodaj este v liecbe...ak by ste sa o tom bavili,lebo by ti chcel pomoct,tak by si ho uviedla do obrazu.A bolo by uz na nom,ci by si ta "zobral"aj s tymito tazkostami,alebo by priznal,ze sa na to neciti.
Ty si ta,co podavas ruku,a on akurat do nej uroni slzu,a nasledne ti porozprava,ako je jeho byvala chudera...
Tvoj posledny prispevok si precitaj niekolko krat.Je v nom dost faktov,preco s nim nebyt.
@anatalia77 dnes sme zas zacali sa o tom bavit,teraz uz vie vsetko, ze som volala exekutorovi, ze cakam, ze to bude riesit systemom pol na pol....som zvedava.....sam mi doobeda povedal, ze to je z vychodu,a ze nechce mi o tom povedat....som zas rozculena, vcera som zas nespala a aj vecer som vracala....ale vyriesit sa to musi.... 😠
@zvolsiinylogin nuz,kvitujem tvoj postoj.Uvidis ako sa to casom vyriesi.
Radsej sa pohadat teraz po pol roku,ako za nejake 4 roky,potom uz tam bude lutost a hnev nad stratenym casom.
Zaregistrovala som ta hlavne v dismusii-rozpocet pre dvoch-,a preto som mozno trochu tvrdsia voci jeho postoju.Zas tak mlada nie si,aby si v partnerstve robila taketo kompromisy.Zasluzis si dostojny zivot,a k tomu patri aj pocit financnej slobody.Tvoj partner ti bohuzial hodil na krk slucku v ocakavani,ze pod tarchou zamilovanosti si ju nielen nevsimnes,ale ju aj omastis,aby sa lepsie klzala...
Nerozmyslaj , ako pomoct priatelovi, aj tak to nema zmysel. Iba co zbytocne stracas cas. zacni rozmyslat, ako pomoct sebe a odputat sa od chlapa, ktory je pre teba nestastim. Chlap, ktory ma vyzivovaciu poinnost voci trom detom a k tomu kopec exekucii a ide to riesit tym, ze si ide zalozit novu rodinu, A ty chces mat dieta, svoje byvanie, ale to sa ti s tymto chlapom nikdy nepodari.Pretoze stale bude platit vyzivne, exekucie a ty budes nestastna, budete sa hadat,A nikdy nevies aka je naozaj jeho byvala, pokial ju osobne nepoznas, nech ti uz o nej hovori cokolvek. Ja som sa s ex mojho priatela zoznamila a este len potom som sa dozvedela zauijmave veci. Takze moja rada, vrat sa z kratsej cesty.
@jasminka548 nechcem ho obhajovat, spolocne byvanie som uz asi fakt poslala do haja....tak nakoniec, on s nou dlhe roky nebyva, okrem ineho su rozvedeni, a on je tam, predstav si, uvedeny ako odberatel plynu, a plynarne nezaujima, kto spotrebuje plyn ale kto je zapisany ako odberatel...boze, bud je taky naivny alebo sprosty.....tieto pozdlznosti, su teda od nevidim do nevidim...o svojej ex mi nerozprava, rozpravju za nu fakty z jej zivota, a moj nazor na takyto typ zien, no nic, je to jej problem....ale tolko, co mi povedal, v jeho vyjadreniach je chuderka, co nema co jest, jeho deti hladuju atd.....no strach hroza...ja sa na tych dlhoch normalne zacinam bavit.....su jednoducho nesplatitelne.....za tie roky, je 2014....boze, fakt naivny, nivny a dovercivy......
@zvolsiinylogin nenasadzuj jeho byvalke psiu hlavu,urcite mala aj dobre vlastnosti,nebola mu pridelena na tombole...
Ak si pamatam,tak si nechal na seba napisat aj jej prve dieta co nebolo jeho,taakze ju urcite lubil.
A podla mna ju stale lubi,inak by ju pred tebou nebranil.
Prastan sa hrat na jeho matku alebo zandara.Pockaj napr.do konca roka na jeho riesenie a podla toho sa zariad.
Nie je hlupy ani sprosty.Je to len ojedinely exemplar muza,co aj po rozvode zostava"clovekom".Viem,ze sa ti to nepaci,ale nie si povinna mu pomahat s jeho krizom.Mozte sa rozist a kazdy zit tak,ako chcete,alebo mozete.
@anatalia77 chces vediet nieco? aj ja si to myslim, ze este stale ju lubi....moj nazor, inac by ju tak nebranil, a ked sa spomenie ten jeho vztah, place....aj ja som taka bola, ked som dostala kopacky, od toho, ktoreho som milovala a zboznovala, a trvalo to niekolko rokov, len plac.....takze asi tak.... moj mi.sam povedal, ze bol pri nej stastnejsi, ze teraz je to horsie ako vtedy s nou...atd....som mu povedala, ze ho neviazem, ked chce , nech ide...a nesiel, ostal so mnou....pytala som sa ho, ze ci k nej nieco este citi, ci na nej visi, alebo ju lutuje.....neodpovedal, len smrkal.....takze tak....davam tomu volny priebeh, nie sme zobrati, nemame spolu zavezky....ak sa rozhodne, pojde.....a ci to bude jeho byvala, alebo dalsia, to ma zaujimat nebude...my sme si hned na zaciatku vztahu ozrejmili, ze ked do toho pride dalsia, jednoducho bude automaticky rozchod, neviem, ci si na to este pameta po tolkych rokoch, ale ja som v takychto chvilach bez milosti....moj byvaly si nasiel inu kocku, ja som sa z toho psychicky zrutila, isla az k psychosovi...poriadne som padla na hubu, a uz nikdy viac!!!! o takeho chlapa, co si najde dalsiu nebudem ani bojovat, zbali sa a pojde....nikdy nikoho som viac nemilovala ako byvaleho, a ani nebudem.....in sa ozenil, a ja som nikdy nezabudla, ale nechcem ho uz, aj keby on chcel, vybral si vtedy inu....je mi asi do placu.. 😖
@anatalia77 podla mna by si to mal vybavit, bude to aj dokaz, ze ju bere tak ako ma....cloveka, s ktorym zil, ktory ho nezaujima ako dopadne, pretoze som tu uz ja...asi tak.....on si v podstate mysli, ze ja ziarlim, ale podla neho nemam na co.....ja som iba povedala na to, ze mam na nu svoj nazor.....vlastne neviem, ci k nej nieco citi, ona mu dala kopacky, on dlho este chodil za nou, prosil, aby sa vratila, prenajal si byt, aby bol nablizku, ona nechcela....aj slubovala, ze sa vrati, ale nie....neskor mu povedala, ze uz ani nevie, preco sa rozvadzaju, ale on sa uz chcel rozviest....trochu sa bojim, ak ju este lubi, ale vlastne budeme teda spolu kvit.....spolu zabudame na byvalych 😠 a lubime sa, aspon ja jeho, nie tak bezhlavo ako byvaleho, je to taka inaksia laska, kde aj ja mam poziadavky na neho, ktore musi splnit, nedavam, ale aj berem, je to take dospelejsie a zrelsie....
@zvolsiinylogin tak z tohto vsetkeho mi vychadza,ze ste obidvaja urobili z nudze cnost.
Na tomto vztah nepostavite.
@anatalia77 😀 😀 nakoniec, z toho vykluckujeme...moj je ochotny to nakoniec riesit co s tou ex 😀
@zvolsiinylogin je ochotny to riesit aby mal od teba pokoj,alebo to CHCE riesit,lebo to tak citi?
@anatalia77 no, pravdu povediac, je mi to suma fuk, co citi, hlavne, nech sa to vyriesi, keby islo o 2000,3000 eur, nemihnem okom a poviem, dobre, tak to dajako splatime....lenze co ma platit, celkovo, je nehorazna suma, cca mozno okolo 50 000 eur....chcem, aby sme sa z toho vyhrabali a co najskor... 😠
@zvolsiinylogin tak z tejto sumy sa budete hrabat pekne dlho.
Ona vedela,preco sa s nim nechcela dat do kopy naspat..financne "suchoty"..keby zostali spolu,tak trpia spolu,ale takto to znasa sam.
Teda s tebou.
@anatalia77 co som citala v rozvodom liste, ako ona uviedla v navrhu, boli to len skriepky, nemohli sa dohodnut na vychove deti a financne suchoty.....sam povedal, ze keby nezili oddelene tak dlho, ani ich nerozvedu...vlastne nic...a rozvod bol v zaujme deti
@zvolsiinylogin a este,budete spolu dajme tomu 10 rokov,a budete splacat.
Ludia po takej sume a takom case si povedia:uuff,do prd...,uz sme tych prisernych 50 tacov doplatili,sme majitelia bytiku,tak dnes vecer usporiadame party...sampanske bude tiect potokom..
A co si povies TY??
hmmm...
@anatalia77 ide mi aj o to, ze nechcem zostat slobodnou mamickou a zit vedla neho...pripadne aby dieta malo po nom priezvisko a ja za slobodna.....vsetko sa vlastne toci aj o majetku....ako som uz bola informovana na majetok co mam pred svadbou mi exekutori siahnut nemozu, a ani na moj zdedeny majetok....avsak, ja chcem, aby sme sa raz zariadili, mali spolocnu domacnost, svoj domcek a zahradku....a tu je ten problem, po vsetkom pojdu exekutori, dokonca nebudeme moct mat ani spolocny ucet...teraz mame spolocny, takze ked ma brigadu, dava si peniaze posielat tam...a potom, hm?je to komplikovane....a nezda sa mi spravne, ze exka z toho bude vonku...ono to povodne neboli az take vysoke sumy, ale ako sa toho chytili exekutori....nedoplatok za energie, plyn, vodarne....pozicka z nebankovky, auto na lizing, pozickazo sporitelne...atd....viem, ze oni predali bytik a kupili domcek na vychode, ktory si zariadili nabytkom, spotrebicmi atd....on tvrdi, ze im ho zobrali, ale uprimne, pochybujem....v tej istej dedinke mala jej mama frajera, dajakeho 80 rocneho, ktory jej nechal chalupku...v tej chalupke teraz byva ex s priatelovymi detmi,,jej matka s novym priatelom na ktoreho je prepisana polovica chalupky, najej matku druha polovica...podla mojho tam jeho ex nema nic....aj ked to vypada na moje komplikovane myslenie, moja domienka je, zatial nepotvrdena, ze chalupka, v ktorej byva ex s detmi, a matkou a jej frajerom, je vlastne nehnutelnost, ktoru nadobudol priatel s ex...teda co kupili po predaji bytu...neviem...on necce o tom rozpravat...jeho verzia, aj svokrina je, ze exkina mama ten dom zdedila po 80 tnikovi....hm...
@zvolsiinylogin vy mate spolu dieta?
@anatalia77 mam za sebou zopar potratov, ano, boli jeho, len raz to vypadalo nadejne a dotiahla som to do 9tt....
@anatalia77 boli to len biochemicke.... 😠
@zvolsiinylogin snazim sa ti otvorit oci,ale mam taky dojem,ze ti uz trham mihalnice..

@zvolsiinylogin rozvedeny su od 2009,dovtedy boli manzelia,takze dlhy sa delia.To ze sa nezdrziaval v spolocnej domacnosti mu asi velmi nepomoze.A zrejme nema anivlastnu sebeuctu,ci pud sebazachovy,ked dovolil,aby si ona vyrobila dlhy na jeho triko(kozmetika).Ten plyn a strecha-toho sa nezbavi,to vypada na normalne investovanie.
Kozmetika,tak tam by som sa ohradila.