icon

Prečo mi nebol schválený opatrovateľský príspevok?

inuska1155
24. feb 2026

Dobrý deň prosím vás chcem sa spýtať, nemáte skúsenosť niekto mi poradiť, neschválili mi opatrovateľský príspevok, či sa mám odvolať. Syn má strednú retardacia pertheas, a pomočovanie.

Strana
z2
sara07
24. feb 2026
@bosorkabb

@anonym_7cdc3b toto už dávno neplatí. Dieťa môže byť v škole celý deň aj do družiny môže chodiť.

@bosorkabb ano, len nepoznam jedine dieta ktore do tej družiny aj realne chodi

henka123123
24. feb 2026

Určite podať odvolanie.popisat co všetko dieťa nezvlada a s čím všetkým mu treba pomáhať...a nemá to nič spoločné co školou.kludne môže chodiť do školy aj do družiny a ty brat opatrovateľský..

anonym_7cdc3b
24. feb 2026
@sara07

@anonym_7cdc3b a vieš o nejakej praci kde ju zoberu na 4 hod a môže popri tom behat k mudr na rozlične kontroly ?
prečo by mala robit na 4 hod , mysliš že sa z toho da vyžit ?
dobre tak nech matka ide do prace na 8 hod a ten zvyšok nech sa postara štát , lenže tieto deti v družinach nechcu, ani lyžiarskych, vyletoch nikde... takže je dieta doma

@sara07 Si myslíš že ja to nepoznám? Však píšem vlastná skúsenosť.
Ak máš opatrovateĺský, tak môžeš odrobiť max. pár hodín do mesiaca a nesmieš presiahnuť určitú sumu. Čo poznám ženy tak väčšinou chodia upratovať . Poznám ženy čo sedia doma s VŠ. čo majú robiť?
Ale bolo info že sa to má zmeniť a od júna? môžu aj matky s opatrovateľským do práce. Asi preto sa už opatrovateľské nerozdávajú tak ako po minulé roky.

sara07
24. feb 2026
@anonym_7cdc3b

@sara07 Si myslíš že ja to nepoznám? Však píšem vlastná skúsenosť.
Ak máš opatrovateĺský, tak môžeš odrobiť max. pár hodín do mesiaca a nesmieš presiahnuť určitú sumu. Čo poznám ženy tak väčšinou chodia upratovať . Poznám ženy čo sedia doma s VŠ. čo majú robiť?
Ale bolo info že sa to má zmeniť a od júna? môžu aj matky s opatrovateľským do práce. Asi preto sa už opatrovateľské nerozdávajú tak ako po minulé roky.

@anonym_7cdc3b ja to chápem , poznám
niekedy je baba tak vyčerpana že ani nedava pracu, kto ma s tým problém tak si také dieta môže zobrat na par hodin,dni a potom pokecame
neviem ako je to že môže pracovat popri opatrovateslkom bez presiahnutie nejak 680e sa mi zda, mne sa zda že to zase posunuli nie ? a mohla pracovat nejak 38 hod tyždenne mx
nehovoriac že pre štát je lacnejšie, omnho lacnejšie pohodit matke opatrovak ako stacionar alebo ustav nejaky

anonym_a664d9
24. feb 2026
@anonym_7cdc3b

@anonym_a664d9 Tak potom má každé mesto iné podmienky. U nás to je presne takto. Osobná skúsenosť.
Načo by bol autorke opatrovateľský keď dieťa chodí normálne denne do školy na viac ako 4 hod.? čo by robila doma? Začo by brala eurá? O dieťa je postarané v škole, ona kľudne môže do práce. Takých by bol veľa čo by aj doma sedeli a peniaze brali a dieťa by poslali do školy na celý deň hoc aj do špec. triedy alebo školy.

@anonym_7cdc3b OP sa neprideluje na diagnózy ako predĺžený RP, akoze na sopliky a dieta pri tom chodi na cely deň do skolky a matka si pekne robí full time. V rámci OP musíš byť k dispozícii, keby niečo a dojst si po dieta. Pre matku je to jediná príležitosť, ako si trosku "vydychnut". Závidieť nejakej matke opatrovateľský príspevok je fakt ubohe. Pokojne si to s nou môžeš vymeniť. Dokonca teraz postavili celý zákon tak, že úplne ignorujú diagnózy pas. Tieto matky sú s takýmito deťmi teda doma zadarmo.
A ešte, zákon platí pre všetkých ľudí rovnako, to, ze niekto si vykladá zákon tak, iný onak, je jeho problém. Treba sa odvolať a keď nepomoze, tak smer súd. Žiaľ

bosorkabb
24. feb 2026
@sara07

@bosorkabb ano, len nepoznam jedine dieta ktore do tej družiny aj realne chodi

@sara07 teda poznám veľa napríklad autistov a niektorý chodia aj do družiny. Pravda je že nie denne.
Čo sa práce týka zákon presne neurčuje hodiny ako také len príjem ktorý nesmie mesačne presiahnuť čo je 2,5 násobok životného minima v čistom. A práca musí byť taká ktorá nebráni opatrovaniu.
To sa mení od januára 2027. Tam už ten ktorý bude opatrovať nebude podliehať týmto kontrolám. Môže robiť čo chce,kedy chce a za koľko chce.

anonym_7cdc3b
24. feb 2026
@bosorkabb

@sara07 teda poznám veľa napríklad autistov a niektorý chodia aj do družiny. Pravda je že nie denne.
Čo sa práce týka zákon presne neurčuje hodiny ako také len príjem ktorý nesmie mesačne presiahnuť čo je 2,5 násobok životného minima v čistom. A práca musí byť taká ktorá nebráni opatrovaniu.
To sa mení od januára 2027. Tam už ten ktorý bude opatrovať nebude podliehať týmto kontrolám. Môže robiť čo chce,kedy chce a za koľko chce.

@bosorkabb až od januára? som myslela že od júna 26.

anonym_7cdc3b
24. feb 2026
@anonym_a664d9

@anonym_7cdc3b OP sa neprideluje na diagnózy ako predĺžený RP, akoze na sopliky a dieta pri tom chodi na cely deň do skolky a matka si pekne robí full time. V rámci OP musíš byť k dispozícii, keby niečo a dojst si po dieta. Pre matku je to jediná príležitosť, ako si trosku "vydychnut". Závidieť nejakej matke opatrovateľský príspevok je fakt ubohe. Pokojne si to s nou môžeš vymeniť. Dokonca teraz postavili celý zákon tak, že úplne ignorujú diagnózy pas. Tieto matky sú s takýmito deťmi teda doma zadarmo.
A ešte, zákon platí pre všetkých ľudí rovnako, to, ze niekto si vykladá zákon tak, iný onak, je jeho problém. Treba sa odvolať a keď nepomoze, tak smer súd. Žiaľ

@anonym_a664d9 čo to vypisuješ že ja závidím opatrovateĺský?
Však sedím doma na opatrovateĺskom viem čo to je tak ako môžem závidieť.
To je trest Boží pre matku. A pre vzdelanú matku dupľom.
Sa zobuď a poriadne čítaj čo píšem.

anonym_a664d9
24. feb 2026
@anonym_7cdc3b

@anonym_a664d9 čo to vypisuješ že ja závidím opatrovateĺský?
Však sedím doma na opatrovateĺskom viem čo to je tak ako môžem závidieť.
To je trest Boží pre matku. A pre vzdelanú matku dupľom.
Sa zobuď a poriadne čítaj čo píšem.

@anonym_7cdc3b keď na ňom doma sedíš, tak tu potom nevypisuj hovadiny. Dieta môže v pohode chodiť do školy cely den

anonym_7cdc3b
24. feb 2026
@anonym_a664d9

@anonym_7cdc3b keď na ňom doma sedíš, tak tu potom nevypisuj hovadiny. Dieta môže v pohode chodiť do školy cely den

@anonym_a664d9 Nemôže. U nás nechodia.

anonym_9ebf93
24. feb 2026
@anonym_7cdc3b

@inuska1155 ako je dlho? 4 hod? ak dlhšie tak ti opatrovateľský nedajú.
aby si dostala opatr. dieťa nesmie byť v škole dlhšie ako 4 hod.

@anonym_7cdc3b blbost jak mraky. Mam 8r dieta v spec. skole v rannej aj poobednej druzine, a op mam.

anonym_a664d9
24. feb 2026
@anonym_7cdc3b

@anonym_a664d9 Nemôže. U nás nechodia.

@anonym_7cdc3b zákon platí pre všetkých rovnako v Sobranciach, Poprade, Čadci, Košiciach, Trnave aj Bratislave. Keď raz môžeš mať dieta podľa zákona v škole cely deň, nejaká úradníčka o tom nebude rozhodovať. Ano, oni to radi robia.

bosorkabb
24. feb 2026
@anonym_7cdc3b

@bosorkabb až od januára? som myslela že od júna 26.

@anonym_7cdc3b áno od januára 2027. Zákon má viac častí a účinok nabieha postupne.

anonym_c9b66a
24. feb 2026

@inuska1155 Halooo OU sa neuverniju takto!

sara07
25. feb 2026
@anonym_a664d9

@anonym_7cdc3b zákon platí pre všetkých rovnako v Sobranciach, Poprade, Čadci, Košiciach, Trnave aj Bratislave. Keď raz môžeš mať dieta podľa zákona v škole cely deň, nejaká úradníčka o tom nebude rozhodovať. Ano, oni to radi robia.

@anonym_a664d9 presne každy urad ma ešte svoje zvlaštne zakony ktore nik nevidel ale ide sa podla nich

Strana
z2