icon

Prečo uprednostnili ukrajinskú žiadateľku o byt?

12. jan 2024

Dievcence chcem sa troska vyžalovat. Dávali sme si žiadost na 2 izbovy byt u nás na meste. Schválili nám ho a napisali aby sme doložili prijem,že sa bude rozhodovat či nám ho zadelia. Isla som na zasadnutie aby sme vedeli či to bude,pretoze paní veduca nám povedla,že to je už iste,že nás určite uprednostnia kedze som ZTP. Lenze zavolali dnu nás a Ukrajinku s dietatom na rukách. Malá na sebe značkové věci, v ruke najnovsi iPhone. Pytali sa jej odkial je atd. a ona,že dávala žiadost na 1 izbovy být. A komisia, že ano vedia len teda, že prijem má slabší. Následne na to tam spustila srdcervuci pláč , samozrejme aj dieta,že ona nemá kde bývat atd. Potom odisla a pozerala na naší žiadost a už to šlo. Že však prijem máme super. Dokopy máme 1100 a že preco nepoziadame o hypotéku. Samozřejmě som vysvětlila, že banka nedá Lebo já mám zmluvu na dobu určitu a muž má už Vela rokov. A tým,že som ZTP tak chodím po doktoroch a Von moc nemozem chodit. A aj lieky nieco stoja.Samozrejme žiadost zamietli a dali byt Ukrajinke. Ok to by som Este brala Lenze ona isla pred námi a videli sme ako nastupuje do najnovsieho bmw. Prislo mi to luto kedze nám to bolo prislubene. Máme garzonku 26m2 v ktorej sa tlačime 3. Ona dostane byt o rozloze 55m2 a budu tam len 2.
Som z toho dost sklamana. Byt máme Este na 1rok a potom zrejme skončíme na ulici. 😕

autor
12. jan 2024

@domak2 tiez mi to bolo divné. Oni nás zavolali oboch dnů. Najskor riesili Ukrajinku tu potom poslali prec.Potom riesili nás a kedze to hned zamietli volali ju napsat a odklepli jej to

anjelicek26
12. jan 2024

Autorka ano zamestnaju sa aj taki ludia,ked chcu. Nemas 67 a on tiez nie. Ked chcete. Ano budete hladat dlhsie,ale praca sa najde. Ty vytrvalo cakas na to,ze TI niekto byt prideli. Roky. Kazdy mame v hlave iny koncept,ako chceme zit. Ale ona za to nemoze.

bluka2
12. jan 2024

chápem tvoje sklamanie, ale tiež by som dala prednosť samej matke ktorá ušla pred vojnou

autor
12. jan 2024

@anjelicek26 a ju nikto nevyzdvihol ona sama nastoupila a odfrcala na aute

bublinka1426
12. jan 2024

@queen_mary tak tie auta na ktorych jazdia, to su atrapy? a Ukrajinky s kacacimi perami a silikonmi asi tiez. OK slovensko beru ako prechodnu stanicu. a teda urcite vzdy lepsie ako Ukrajina za sucasnych podmienok

azzflo
12. jan 2024

Urcite jej ten byt nedali len z lutosti preto, lebo sa tam rozplakala. Ja skor vidim problem v tom, ze ste si urobili dieta do podmienok, v ktorych si nedokaze zabezpecit byvanie a za svoje zle rozhodnutia vinite cudzich ludi. Ukrajinci nemozu za vase zivoty

zuzanazu85
12. jan 2024

@bublinka1426 závidíš kačací pysk Ukrajinke? Možno jej to kúpil jej muž, ktorý možno už teraz nežije.

bublinka1426
12. jan 2024

@zuzanazu85 urcite nie ;)

ukulela
12. jan 2024

v ktorom meste ste, prosim? ziadali ste najomny, ci socialny byt?

autor
12. jan 2024

@anjelicek26 prosím ta zobud sa! Ty si myslíš,že sme seděli ZO zlozenimi rukami a cakali? Bolí sme vo vsetkych bankách, šetřili sme kolko sa dalo...ale mna operovali, narodilo sa nám narocne dieta atd. Banky nám zamietli ziadosti pretoze sme rizikový. Nie sme dostatečně bonitny. Tebe sa to lahko hovori, muž zrejme skončí na ID. A kto si vezme ,,kripla" do práce. Nepoznáš nás tak prosím Ta nevypravaj,že sedíme a cakame. Já mám problémy z chrbticou a nemozem ist do práce na plný uvazok

petamich
12. jan 2024

ano zivot vie byt pekne nespravodlivy
na druhej strane, niekto sa rovnako moze pozerat na teba a tvojho manzela, preco by ste mali dostat najomny byt, ked mate kde byvat, aj prijem mate 🤷‍♀️

nevyjadrim sa k BMW (lebo ak by sa cosi take stalo nam, tiez asi nejdem zhanat staru skodovku pred tym ako zbalim dieta a utekam), model iPhone nerozoznam ani, ked ho drzim v ruke a nie ked vidim, ze ho niekto iny drzi v ruke

kazdopadne, chapem, ze si sklamana, aj ma to ludsky mrzi ale aj ja by som zrejme uprednostnila niekoho kto je vo vacsej nudzi a ty nemas ziadne relevatne dokazy ani argumenty, lebo drahe auto a iPhone to zial nie su

a teda ja by som nechcela riesit, to co oni a to co riesia moje kolegyne z Ukrajiny (ktore sme tiez najali, ked sem prisli a snazili sa ich naucit aspon zaklady software testingu atd. tiez im moze niekto zavidiet), rovnako akoby som nechcela byt moj mlady sikovny kolega, ktory prave zvazuje, ze ujde z krajiny, lebo sa chysta velka mobilizacia - takze ruku na srdce, je im co zavidiet

autor
12. jan 2024

@ukulela sú to sociálne byty ale na zmluve je najomny.

victoriab
12. jan 2024

Prisla si sa sem vyplakat a ponadavat si a polutovat sa, lebo to je to najjednoduvsie, co existuje - cokolvek ti sem zeny napisu, nevezmes to, leb0 nie si tak nastavena a nie si schopna to prijimat. (Nechces) dam ti priklad rodiny co poznam _ baba na ztp silne depresie chronicke zdravotne probleny niekolkokrat operovany karpalny tunel nikto jej nevie pomoct a vies co robi ona? Vysiva kosielky pre novorodeniatka, maluje obrqzy, robi hand made tvorbu, kazdy jej vytvor je dielpm potu krvi a veru aj slz, ale nevzdala to, ide aj cez bolest, pretoze zamestnant sa je v jej pripade nerealne. Tiez cakali na najomny byt, nedostali, zariadili sa inak, ale to riesenie je vzdy. Vy mate spolu 1100e, co mnohi ini nemaju a nikam ste sa za tie roky nwposunuli, ale za to nemoze ukrajinka, ani nikto iny, iba vy samy. A iba vy to mozete zmenit. Hranie na martyra ako skoncis na ulici a sebalutost ale riesenim nie su. Takze dajte hlavy dokopy a hladajte riesenie.

autor
12. jan 2024

@petamich pozri poviem ti tak. Já nie som proti nim. Mám kamaratku Ukrajinku,super baba atd. Ale štve má to, že je vidět,že nudzou netrpí to viděl aj slepý. Muž robí z ukrajincami ktory utiekli len přesto, že sa Bali o majetky. Bolí k němu arogantní,vyvrsovali sa a Ked viděl na akych autach chodia k nim Bolo mu z toho do placu

anjelicek26
12. jan 2024

Autorka vam to zamietli s objektivnych dovodov. Dajte sa nejako dokopi a zvyste svoje prijem a postavte sa konecne znova (alebo prvy krat) na vlastne nohy. Nepotrebujes hypoteku,potrebujes vacsi byt kludne v podnajme. Si mlada, takto rezignovat ;(

aurora33
12. jan 2024

Ty vidis len dve veci: že oni majú najnovšie auta a najnovšie telefóny a vy máte len problémy (tvoj chrbát, mužov vek a noha a choré dieťa). Nič viac nevidis. To je škoda.

777januska777
12. jan 2024

@bublinka1426 ešte, že Slováci to nerobia, žiadna reťazová materská, žiadne pnky zbytočne, žiadne peniaze na ruku, žiadne príspevky od štátu, atd. Ci Slováci môžu? Toto ja nepochopím, keca sa tu na Ukrajincov ako zneužívajú systém a to ze Slováci zneužívajú systém doma ci v zahraničí je v poriadku? Nie je to pokrytecke? Ci iba Slovak môže a iné národnosti už nie?

petamich
12. jan 2024

bali sa o majetky? cize zobrali ten byt/rodinny dom/vilu/haciendu, cokolvek tam mali a prisli s tym sem ano? 🙂 ci v case vojnoveho konfliktu predali a az potom prisli?

prepac nechcem sa ta dotknut ale argumenty davas presne take ako kazdy clovek, co ma pocit, ze ma v zivote smolu a vobec si to nezasluzi a cely svet mu krivdi a ti ostatni isto prisli k majetkom podvodom a nezasluzene

a teda arogantni kreteni to snad s krajinou povodu nema nic spolocne, zopar som ich uz v zivote stretla a dost vela z nich bolo Slovakov, takze ano aj taki Ukrajinci isto su, rovnako ako Poliaci, Nemci, Americania

ukulela
12. jan 2024

@petamich tiez nepoznam iPhone vobec 🙂 a uz vobec nie, ktory je najnovsi ... a za moderne BMW ja povazujem aj to x1kove 🙂
a presne - ked utekali, vzali z domu lepsie/vacsie auto. no kedze nedorazili na ziguliakoch so starymi tlacitkovymi nokiami, tak si nic nezasluzia ....

Autorke: ak nebolo dodrzane VZN o pridelovani socialnych ci najomnych bytov, vies sa stazovat. odvolat. na tie byty su podmianky, prijem od - do. nesmies klesnut, ani presiahnut. musite hladat riesenie, nie sa len stazovat. a teda telefon a novsie auto (pochybujem, ze to bolo x5kove BMV za 120 000) neznamena, ze ma k dispo dosť peňazí.

zuzanazu85
12. jan 2024

Nemáš žiadnu kamarátku Ukrajinku,lebo takto by si nenapísala. Ukrajinky sa vedia podržať,aj keď sú ďaleko,aj keď sa nepoznajú, čiže nie je to tvoja kamarátka.

viera27
12. jan 2024

Aha,takze mame dobre auta,iphony.Ale ked nedajboh bude vojna,tak utekat budeme na bicykli,s tlacidlovym telefonom a v handrach asi. Sa uvedom,co to mali doma nechat? Je mi luto,ze ti byt nevysiel. Ale zavist ti k novemu nepomoze.

sense
12. jan 2024

A vieš čo ja ta chápem ze ti je to ľúto aj mne by bolo. A áno vidím aj u nás tých chudobných Ukrajincov. Žiaľ ti chudobní ostali tam. Zas nerobme so všetkých Ukrajincov chudáka aj to aká je vojna, ved sa ne bojovalo a nebojuje na celom území. Kolegyni a mama mala možnosť sem prísť a neprišla, lebo ze situácia je síce napätá ze sa nebojuje všade. U nás vedľa tiež bývajú jedny na drahom BMW a tiež ako výprava Li ako sa pomáha len ženám s deťmi hlavne ze vídať chlapov 30-40r. Aj v novinách sa jeden sťažoval ze musi predať svoju teslu keďže im okresali sociálku lebo začali kontrolovať ci majú alebo nemajú majetok a ako majú vyžiť z 1200 e traja, pritom byt zaplatený, zdravotné poistenie zaplatené. A nevyziju z 1200e traja. A akoby on zobral hocijakú prácu ale chce len prácu vo svojom obore. Tak si trochu protirečí.

zuzanazu85
12. jan 2024

A niektorí Ukrajinci utekajú, pretože je to vojna,nie každý je tak odvážny,nie každá matka pošle na smrť svojho syna,radšej ho pošle do cudziny. Nie každý mladý chlap, ktorý vyrastal v MIERI a LEN na počítačovej hre chce ísť zabíjať a byť zabitý.

autor
12. jan 2024

@anjelicek26 pocuvaj má prepac teraz budem hnusná. Ty mám 4 decka, dalšie na ceste. Žiješ v Německu kde sú úplne ine platy! Predpokladam,že ta momentálně živí muž ale ty si uvedom kde žiješ ty a kde my. Neporovnavaj Slovensko s Nemeckom. Ked si taká strašně mudra tak mi ukaž ako? Mozeme Robit Iba na poloviny uvazok, dieta mám ustavičně doma pretoze je stále chore tým padom kupujeme lieky. Zamestnavatel mi vychadza ako tak v ústrety. Ty by si zaměstnala choru ženu která je ustavičně na OCR Lebo má permanentne chore dieta??? Ako si mám zvýšit prijem Ked nevladzem Robit???? Muž ma robotu a odisla mu noha,teraz ho čáka operacia a je otazne či Vobec sa vrátí do roboty. Co mu ju maju odrezat? Alebo si myslíš,že jediného dna vyskočí z postele,že Moze Robit???
A co Bolo podla teba objektivně?že sme sa konečně po 6 rokoch dočkali na radu a bum přišla slečna s dietatom stačilo zaplakat a dostala být? Keby nepřišla malý by sme konečne být. A do akeho podnájmu? Platíme najom 200€ zvlášť elektriku, jedlo atd. Ano bolí sme rozhodnutý aj Inde ist ale s dietatom nás odmietli a najom bol tak vysoký,že sme si to nemohli dovolit.

zmrzlinka2021
12. jan 2024

@zuzanazu85 to nerob, horko by plskali

queen_mary
12. jan 2024

@bublinka1426 prepac, ale mat audi alebo bmw nie je v dnesnej dobe ziadny luxus. 8rocne auto vyzera ako nove ak sa on clovek stara, a kupis ho lacnejsie ako nejaku skodu.

kamatopo
12. jan 2024

@zuzanazu85 a nie je to vlastizrada? Veď oni tie matky majú brániť keď už sme pri tom.

tilly
12. jan 2024

Vymyslený príbeh na vyvolanie vášní na piatkový večer 🤷‍♀️.

zmrzlinka2021
12. jan 2024

Autorka, vnímam, že budeš to mať náročné v živote s takýmto prístupom. Nepoznáš, ale sudis a tváris sa ako nadclovek, lebo si sa narodila na Slovensku, žiješ v eú. Nie, nezáleží či si ukrajinka, či romka, či slovenka, či vychodniarka.... Národnosť neurčuje tvoje potreby

zmrzlinka2021
12. jan 2024

@tilly ale to sa tak bežne robí