icon

Predbežné výpočty dôchodku: Ste spokojní alebo sklamaní?

11. máj 2026

Ahojte, dobrý deň, dostali ste už niektoré predbežný výpočet dôchodku. Boli ste spokojné či skôr sklamané? Viem, že sú to orientačné sumy, ale zaujíma ma ako ste to vnímali. Ďakujem

lucik194
Včera o 10:54

nechcem nikomu brat iluzie, ale uz za 10-15 rokov, nebude sa vyplacat ziaden dochodok, lebo nebude z coho. SR bude zadlzena , v bankrote s mld. minusom na konte.....

ziaden I. a ani II. dochodok. proste nebude......

mandzula
Včera o 11:06

Odporucam kazdemu stiahnut si aplikaciu, aj ja som zistila, ze tam mam kopu dier. Objednala som sa do pobocky a mam to uz vybavene, stacilo priniest doklady. Plus v aplikacii vidim aj tu prognozu, ani mi ju nemuseli posielat. Kto ma zriadeny elektonicku schranku, nemusi cakat ani na ten papier.

anonym_ae4a31
Včera o 11:12

Na tento paskvil poukazal aj Alex. Stefuca, kazdy to meno pozna z eteru desiatky rokov a SP mu poslala vypis z odprac. 15.? rokmi, keby si dali bacha aspon pri znamych osobach, ktore ich jasneze pravom rozmaznu na sockach🤣 trapaci smeracky, fiasko ako energopomoc a vypovedna hodnota ako uctovnictvo Marty Simeckovej...

anonym_5192d0
Včera o 11:12

@anonym_autor orientacne sumy??? Ti je čistá utopia!!! Si snáď myslíš, že 25 rokov ti dá niekto 2000€ dôchodok keď teraz majú na 10 dochodkov, zvyšok si poziciavame. Bude jednotna renta 200€ a môžeš sa ísť pásť.

anonym_ae4a31
Včera o 11:14
@mandzula

Odporucam kazdemu stiahnut si aplikaciu, aj ja som zistila, ze tam mam kopu dier. Objednala som sa do pobocky a mam to uz vybavene, stacilo priniest doklady. Plus v aplikacii vidim aj tu prognozu, ani mi ju nemuseli posielat. Kto ma zriadeny elektonicku schranku, nemusi cakat ani na ten papier.

@mandzula a myslis, ze to je garantovane, napr. Niekomu poslali 800 €, ze ich dostane o par rokov, bez ohladu, ci to bude aspon na jeden nakup...

mandzula
Včera o 11:15
@anonym_ae4a31

@mandzula a myslis, ze to je garantovane, napr. Niekomu poslali 800 €, ze ich dostane o par rokov, bez ohladu, ci to bude aspon na jeden nakup...

@anonym_ae4a31 Jasne, ze to nie je garantovane, je to informativny vypocet.

papaya308
Včera o 11:15

Mne tiež chyba štúdium a asi 10r zamestnaní, pôjdem tam.osobne s papiermi, gól je,že cca 12r nazad som tam.vsetko dokladovala po návrate zo zahraničia a teraz sa tvária,že tam nič nie je

anonym_ae4a31
Včera o 11:16

Neslubovali to ludom nad 50.rokov?lebo sa ozyvaju aj 30.tnici, ze im doslo zo vselijakymi zmatkami...

mandzula
Včera o 11:18
@anonym_ae4a31

Neslubovali to ludom nad 50.rokov?lebo sa ozyvaju aj 30.tnici, ze im doslo zo vselijakymi zmatkami...

@anonym_ae4a31 Ide to vsetkym, ktori boli pred 1.1.26 aspon jeden den dochodkovo poisteni po 18. roku veku.

anonym_468b51
Včera o 11:19

@anonym_autor čo ti ja viem. Na dnešnú dobu ok ale keď si vezmem že idem do dôchodku až o 30 rokov tak nič moc. Veľká bieda.

nikha2809
Včera o 11:24

Neverím tomu, ze za 33 rokov a 4 mesiace nejaky dôchodok bude 😂

anonym_9b7ca0
Včera o 11:51
@anonym_5192d0

@anonym_autor orientacne sumy??? Ti je čistá utopia!!! Si snáď myslíš, že 25 rokov ti dá niekto 2000€ dôchodok keď teraz majú na 10 dochodkov, zvyšok si poziciavame. Bude jednotna renta 200€ a môžeš sa ísť pásť.

@anonym_5192d0 tiez sa obavam ze vsetci dostaneme hovno

extempore
Včera o 11:59

Celá dôchodková prognóza ma uistila len v jednom, čo som si už dávno aj myslela. Netreba tomuto štátu zlodejskému platiť nič navyše.. ako podnikateľka si vo svojej firme dávam len minimálnu mzdu aby sa aj odvody platili z minima. A treba všetky ostatné peniaze "uliať" bokom a investovať. Nehodlám sa spoliehať na to, že sa tento štát o mňa v starobe postará..

anonym_9b7ca0
Včera o 12:19
@extempore

Celá dôchodková prognóza ma uistila len v jednom, čo som si už dávno aj myslela. Netreba tomuto štátu zlodejskému platiť nič navyše.. ako podnikateľka si vo svojej firme dávam len minimálnu mzdu aby sa aj odvody platili z minima. A treba všetky ostatné peniaze "uliať" bokom a investovať. Nehodlám sa spoliehať na to, že sa tento štát o mňa v starobe postará..

@extempore verim, ze nemas na mysli tu akoze odmenu 60 euro, lebo to sa do dochodku ani nepocita.

anonym_5192d0
Včera o 12:58
@anonym_9b7ca0

@anonym_5192d0 tiez sa obavam ze vsetci dostaneme hovno

@anonym_9b7ca0 mne sa najviac paci to ako terajší dôchodcovia vykrikuju ze oni si predsa zaslúžia lebo platili dlhé roky odvody. A my vari neplatime? A budeme mat tak akurát veľké guľové. Druha vec je ze kopec z nich už dávno je dôchodku viac, ako vôbec reálne odpracovali. Toto je tiež v poriadku? My budeme robiť oproti nim aj o 10.rokov viac a dostaneme oveľa menej, ak vôbec niečo. Poisťovňa má aktuálne na vyplatu 10 dôchodkov ale ideme sa tu byt do pŕs.

anonym_5192d0
Včera o 13:00
@extempore

@extempore a práve takí podnikatelia ako ty teraz vykrikuju ze z čoho majú chudaci teraz žiť. Lebo cely život platili to minimum a teraz im mame doplácať?

simca06022011
Včera o 13:07

Ako.. budem sa opakovat, zbytocna panika zase vsade. VZDY chybali ludom roky v rozpise socialky. Treba si urobit ucet osobny a doklady tam dohrat ak naozaj je to zabudnute. A HLAVNE teraz je velke halo okolo toho, idete do dochodku tento rok? NIE. Tak nie je nutne to okamzite riesit. Treba pockat kto moze kym sa to ukludni, nakolko tam maju naval urcite psycho telefonatov. Lebo ludia si myslia, ze tisice ludi dokazu vybavit s takymto niecim raz dva + samozrejme aj beznu agendu. IT v state je na dve veci, s chybami treba VZDY ratat.

simca06022011
Včera o 13:10
@anonym_5192d0

@anonym_9b7ca0 mne sa najviac paci to ako terajší dôchodcovia vykrikuju ze oni si predsa zaslúžia lebo platili dlhé roky odvody. A my vari neplatime? A budeme mat tak akurát veľké guľové. Druha vec je ze kopec z nich už dávno je dôchodku viac, ako vôbec reálne odpracovali. Toto je tiež v poriadku? My budeme robiť oproti nim aj o 10.rokov viac a dostaneme oveľa menej, ak vôbec niečo. Poisťovňa má aktuálne na vyplatu 10 dôchodkov ale ideme sa tu byt do pŕs.

@anonym_5192d0 a nezasluzia si? aj ty to budes hovorit ked do dochodku pojdes. Splnali tie podmienky, ktore boli vtedy dane? splnali. Kolko kto bude na dochodku hadam nejdeme vypocitavat, tolko bude na tom dochodku kolko sa dozije. Vela dochodcov, si privyraba a plati dane atd aj popri dochodku ak im to profesia a zdravie dovoluju.

anonym_9b7ca0
Včera o 13:27
@simca06022011

Ako.. budem sa opakovat, zbytocna panika zase vsade. VZDY chybali ludom roky v rozpise socialky. Treba si urobit ucet osobny a doklady tam dohrat ak naozaj je to zabudnute. A HLAVNE teraz je velke halo okolo toho, idete do dochodku tento rok? NIE. Tak nie je nutne to okamzite riesit. Treba pockat kto moze kym sa to ukludni, nakolko tam maju naval urcite psycho telefonatov. Lebo ludia si myslia, ze tisice ludi dokazu vybavit s takymto niecim raz dva + samozrejme aj beznu agendu. IT v state je na dve veci, s chybami treba VZDY ratat.

@simca06022011 staci normalne napisat cez kontaktny formular na ich stranke a do 3 dni som mala odpoved

anonym_5192d0
Včera o 13:29
@simca06022011

@anonym_5192d0 a nezasluzia si? aj ty to budes hovorit ked do dochodku pojdes. Splnali tie podmienky, ktore boli vtedy dane? splnali. Kolko kto bude na dochodku hadam nejdeme vypocitavat, tolko bude na tom dochodku kolko sa dozije. Vela dochodcov, si privyraba a plati dane atd aj popri dochodku ak im to profesia a zdravie dovoluju.

@simca06022011 nauc sa čítať sporozumenim, potom komentuj

anonym_9b7ca0
Včera o 13:30
@anonym_5192d0

@anonym_5192d0 mnohi dochodcovia su na dochodkoch pomaly od 55 rokov ( zeny) co poznam a maju dve tri deti, a uz maju cez 70 a placu ake maju nizke dochodky ale to ze sedia doma uz cez 20 rokov, a beru 20 rokov dochodok, na ktory my robime, to nevadi ze?
my budeme radi ak sa dochodku aj dozijeme...

simca06022011
Včera o 13:34
@anonym_9b7ca0

@simca06022011 staci normalne napisat cez kontaktny formular na ich stranke a do 3 dni som mala odpoved

@anonym_9b7ca0 ano normalne staci = ale nestihaju, takze komu to netreba hned, zbytocne...

anonym_eca9c2
Včera o 13:34

Nám prišli do práce aktivovať účty pracovníčky z úradu. Asi 2 mesiace dozadu....účty polke kolegov nefungujú. .......

anonym_9b7ca0
Včera o 13:49
@simca06022011

@anonym_9b7ca0 ano normalne staci = ale nestihaju, takze komu to netreba hned, zbytocne...

@simca06022011 ved jasne....niekto kto ma 30 r do dochodku to ozaj hned netreba

anonym_5192d0
Včera o 13:52
@anonym_9b7ca0

@anonym_5192d0 mnohi dochodcovia su na dochodkoch pomaly od 55 rokov ( zeny) co poznam a maju dve tri deti, a uz maju cez 70 a placu ake maju nizke dochodky ale to ze sedia doma uz cez 20 rokov, a beru 20 rokov dochodok, na ktory my robime, to nevadi ze?
my budeme radi ak sa dochodku aj dozijeme...

@anonym_9b7ca0 tak tak. Presne.
Alebo ešte budú vyplakavat akí sú chudáci ale majetok co maju držia pre deti, vnukov, pravnukov. Tak ti nech sa o nich pekne starajú, keď chcú dedit.

123profil321
Včera o 14:01
@hiro

Jediná informácia ktorá je tam relevantná je tvoj mzdový bod. Ak máš 1 tak budeš mať priemerný dôchodok tak ako teraz aj o 30 rokov. Ako 2 tak dvojnásobný ak 0,5 tak polovičný. Ono sa tento bod aj vyrovnáva, kto zarába málo tomu sa pridá, kto veľa tomu sa zníži - kto má pod 1 tomu sa 20% pridáva na dôchodok, kto nad 1,2 tomu sa 32% z dôchodku odráta.

@hiro ten mzdový bod by mal byť kde uvedený? Nenašla som ho v tom 🤷🏻‍♀️

123profil321
Včera o 14:02
@anonym_ae4a31

@anonym_ae4a31 papier príde každému, kto má menej ako 40 rokov do dôchodku

123profil321
Včera o 14:03
@anonym_5192d0

@anonym_5192d0 keby len o 10 rokov. Moja starká šla do dôchodku v 52 rokoch a mne vychádza 68

anonym_5192d0
Včera o 14:25
@123profil321

@anonym_5192d0 keby len o 10 rokov. Moja starká šla do dôchodku v 52 rokoch a mne vychádza 68

@123profil321 aby bolo jasné, ja im nezávidím ani nič podobné. Ale nech sa stále iba nestazuju, aké to oni majú ťažké. Mali cely možnosť na to, aby si šetrili. Mimochodom to, čo máme robiť my teraz. Ja si v pohode budem to, co platim do tej čiernej diery budem sporit a nechcem od tohto statu vôbec nič. A ked sa teda oni majú tak strašne zle, co maju potom povedať jednorodicia a rodiny s deťmi? Na tomto svete neexistujú iba dôchodcovia.

anonym_ae4a31
Včera o 14:34
@mandzula

@anonym_ae4a31 Ide to vsetkym, ktori boli pred 1.1.26 aspon jeden den dochodkovo poisteni po 18. roku veku.

@mandzula to je celkom efektivne🤣