icon

Predbežné výpočty dôchodku: Ste spokojní alebo sklamaní?

11. máj 2026

Ahojte, dobrý deň, dostali ste už niektoré predbežný výpočet dôchodku. Boli ste spokojné či skôr sklamané? Viem, že sú to orientačné sumy, ale zaujíma ma ako ste to vnímali. Ďakujem

mandzula
Včera o 14:47
@anonym_ae4a31

@mandzula to je celkom efektivne🤣

@anonym_ae4a31 Ako nakoniec cely tento pocin.

hiro
Včera o 15:06
@123profil321

@hiro ten mzdový bod by mal byť kde uvedený? Nenašla som ho v tom 🤷🏻‍♀️

@123profil321 Hned treti riado: "Hodnota Vášho priemerného osobného mzdového bodu k 31. decembru 2025:"

123profil321
Včera o 15:11
@hiro

@123profil321 Hned treti riado: "Hodnota Vášho priemerného osobného mzdového bodu k 31. decembru 2025:"

@hiro ďakujem 😃

anonym_9b7ca0
Včera o 16:15
@anonym_5192d0

@123profil321 aby bolo jasné, ja im nezávidím ani nič podobné. Ale nech sa stále iba nestazuju, aké to oni majú ťažké. Mali cely možnosť na to, aby si šetrili. Mimochodom to, čo máme robiť my teraz. Ja si v pohode budem to, co platim do tej čiernej diery budem sporit a nechcem od tohto statu vôbec nič. A ked sa teda oni majú tak strašne zle, co maju potom povedať jednorodicia a rodiny s deťmi? Na tomto svete neexistujú iba dôchodcovia.

@anonym_5192d0 vies co, vela krat a vlastne cely zivot som obhajovala dochodcov. Ale ked sa clovek zamysli ze isli ovela skor do dochodku a este placu...a kto nam zaruci, ci sa dochodku VOBEC DOZIJEME...je sice pekne, ze sa predlzuje doba dozitia, ale samozrejme, ze to je skresleny udaj....
@anonym_5192d0 suhlasim, ze dochodcovia su ozaj posledni, co maju plakat, nikomu inemu sa tak casto nevalorizuje ''dotacia'' ako inym skupinam...

natalka13
Včera o 16:40
@anonym_eca9c2

Nám prišli do práce aktivovať účty pracovníčky z úradu. Asi 2 mesiace dozadu....účty polke kolegov nefungujú. .......

@anonym_eca9c2 to ako fakt? To si neviete urobit ucet v SP sami? Mozno by potom aj fungovali.

simca06022011
Včera o 18:25

Inak aj ja som sa prihlasila teda do svojho uctu a tiez tam mam nejake hluche miesta, to sa nedaju tie doklady tam niekde zavesit a poslat online?? :DD chyba mi tam samozrejme SS, a potom par datumov, co nechapem ako :D ale nevadi.. sama neviem co som tam robila, budem musiet vyhrabat

mandzula
Včera o 18:28
@simca06022011

Inak aj ja som sa prihlasila teda do svojho uctu a tiez tam mam nejake hluche miesta, to sa nedaju tie doklady tam niekde zavesit a poslat online?? :DD chyba mi tam samozrejme SS, a potom par datumov, co nechapem ako :D ale nevadi.. sama neviem co som tam robila, budem musiet vyhrabat

@simca06022011 Neda sa to nahodit online, treba ist v obdobi digitalizacie do pobocky. Ja som sa v BA objednavala online a termin bol o dva mesiace🙈

simca06022011
Včera o 18:40
@mandzula

@simca06022011 Neda sa to nahodit online, treba ist v obdobi digitalizacie do pobocky. Ja som sa v BA objednavala online a termin bol o dva mesiace🙈

@mandzula aha, nejdem to hned riesit, mam cas.. ale ma to trosku soklo.. stacia zapoctove listy / zmluvy? resp ak mi tam chyba skola, neviem ci vies.. vysvedcenia?? ja tam nemam studium na VS, to absolutne neviem co mam dodat :D

mandzula
Včera o 18:44
@simca06022011

@mandzula aha, nejdem to hned riesit, mam cas.. ale ma to trosku soklo.. stacia zapoctove listy / zmluvy? resp ak mi tam chyba skola, neviem ci vies.. vysvedcenia?? ja tam nemam studium na VS, to absolutne neviem co mam dodat :D

@simca06022011 Davala som maturitne vysvedcenie a vysvedcenie o statnej skuske plus zapoctove listy.

natalka13
Včera o 18:47
@simca06022011

@simca06022011 aj tak budes neskor pri podavani o dochodok dokladovat vysvecko z konca ZS, diplom z VS. Fakt mas cas

simca06022011
Včera o 18:52
@natalka13

@simca06022011 aj tak budes neskor pri podavani o dochodok dokladovat vysvecko z konca ZS, diplom z VS. Fakt mas cas

@natalka13 ano viem, vsak skor ako v lete sa nechystam. neskor nemozem, velmi.. pan ktory mi tam svieti ide do dochodku, ak sme sa tam nejak pomylili, daco dali zle, musim to opravit kym sa doklady spalia :DDD a napr chybajuce obdobie na vs k tomu nemam ukoncenie statnicou, to som koncila na externom studiu, cize musim potvrdenia vyhrabat o navsteve skoly

anonym_7d33ff
Včera o 18:55
@anonym_c0b353

@anonym_9b7ca0 treba si aktivovať osobný účet poistenca a presne uvidíš svojich zamestnávateľov aj stav rokov

@anonym_c0b353 Ako si ucet mozem aktivovat? Potrebujem navstivit aj SP, alebo to viem aktivovat cez moje osobne udaje?

simca06022011
Včera o 18:58
@anonym_7d33ff

@anonym_c0b353 Ako si ucet mozem aktivovat? Potrebujem navstivit aj SP, alebo to viem aktivovat cez moje osobne udaje?

@anonym_7d33ff nemusis...ak mas OP aktivovani, citacku.. raz dva to mas spravene

https://www.youtube.com/watch?v=85n8sNYrXxM
anonym_9b7ca0
Včera o 20:41
@anonym_7d33ff

@anonym_7d33ff je to ozaj jednoduche, ides na stranku ze chces zaregistrovat - ak mas OP s citackou, tak si zvolis taku moznost, a potom to uz ide...

ziadost o elektronicky ucet - prihlasenie s Eid - prihlasit pomocou svk dokladu -citacka cez mobil ci PC - mate pusteneho Eid - daj pokracovat - a mas to...nezabudni sa potom riadne odhlasit...

anonym_6f26a9
Včera o 20:50

@anonym_autor vnímam to tak, že je to totálny nezmysel..
Mám.skor podozrenie, že je ficiakov predvolebný ťah - jeho voličom predikuju obstojne sumy a keďže oni si nevedia dať 2 a 2 dokopy, povedia si, že radšej ho budú voliť, aby im niekto iný na to nesiahol..
A pre Slovensko katastrofa na obzore..

anonym_9b7ca0
Včera o 20:52
@anonym_6f26a9

@anonym_autor vnímam to tak, že je to totálny nezmysel..
Mám.skor podozrenie, že je ficiakov predvolebný ťah - jeho voličom predikuju obstojne sumy a keďže oni si nevedia dať 2 a 2 dokopy, povedia si, že radšej ho budú voliť, aby im niekto iný na to nesiahol..
A pre Slovensko katastrofa na obzore..

@anonym_6f26a9 hlavne, ze clovek nemoze vediet co bude o 30 rokov...predsa...ale mozno maju zalubom ten 2 pilier, nejake cachre machre...

anonym_6f26a9
Včera o 20:59
@anonym_9b7ca0

@anonym_6f26a9 hlavne, ze clovek nemoze vediet co bude o 30 rokov...predsa...ale mozno maju zalubom ten 2 pilier, nejake cachre machre...

@anonym_9b7ca0 veď to. Je to úplne choré, ako celý náš štátny aparát...

Ako to vlastne zdôvodňujú?
Prečo to vlastne robia? Akým nezmyslom zase vysvetľujú tento počin?

anonym_9b7ca0
Včera o 21:04
@anonym_6f26a9

@anonym_9b7ca0 veď to. Je to úplne choré, ako celý náš štátny aparát...

Ako to vlastne zdôvodňujú?
Prečo to vlastne robia? Akým nezmyslom zase vysvetľujú tento počin?

@anonym_6f26a9 netusim, mozno cerpali dake zdroje z eu, alebo proste museli zas vymysliet kktinku, za ktoru si dali isto odmeny..Totalny nezmysel, podobne ako energoseky...ja mam vlastne pocit, ze cela vlada na cele s prezidentom je jeden velky cirkus..aj cvicene opice by lepsie riadili tento stat...este si pockajme na zmenu Obcianskeho zakonnika, to budu isto perly

anonym_6f26a9
Včera o 21:12
@anonym_9b7ca0

@anonym_6f26a9 netusim, mozno cerpali dake zdroje z eu, alebo proste museli zas vymysliet kktinku, za ktoru si dali isto odmeny..Totalny nezmysel, podobne ako energoseky...ja mam vlastne pocit, ze cela vlada na cele s prezidentom je jeden velky cirkus..aj cvicene opice by lepsie riadili tento stat...este si pockajme na zmenu Obcianskeho zakonnika, to budu isto perly

@anonym_9b7ca0 och, keby cirkus.
To je ukážková arogancia moci. Hlavne sa nabaliť, nech sa deje, čo sa deje. A po nás potopa.

anonym_9b7ca0
Včera o 21:13
@anonym_6f26a9

@anonym_9b7ca0 och, keby cirkus.
To je ukážková arogancia moci. Hlavne sa nabaliť, nech sa deje, čo sa deje. A po nás potopa.

@anonym_6f26a9 vlastne ano, je to arogancia a z nas robia debilov, co len suchaju nohami a prizeraju...Velmi smutne

patriciah1
Dnes o 03:13

@anonym_autor vôbec to neriešim, nespolieham sa na štát. V každom prípade je otázne, čo bude za 40 rokov. 😊

milanemila
Dnes o 03:27

@anonym_autor mne este nic nedoslo, ale s istotou viem ze sa nebudem spoliehat na dochodok od tohto statu 🙈 kebyze nemusim platit zo zamestnania odvody, tak platim minimum, lebo uz ma to naozaj prestava bavit. Ked si pozriem svoju superhrubu mzdu, tak sa divim mojmu zamestnavatelovi, ze vobec tolko za mna plati a na konci dna to fico so svojimi kamosmi rozdzube na svoje domecky, nastrelovanie vlasov a nove hodinky 🤷🏼‍♀️
To je prve co poviem svojim detom, ked zacnu pracovat aby mysleli na to, ze raz budu stari. Kto sa v dnesnej dobe spoloeha na dochodok od statu, tak bude velmi prekvapeny o tych 20-30 a xy rokov.

anonym_468b51
Dnes o 05:34
@extempore

Celá dôchodková prognóza ma uistila len v jednom, čo som si už dávno aj myslela. Netreba tomuto štátu zlodejskému platiť nič navyše.. ako podnikateľka si vo svojej firme dávam len minimálnu mzdu aby sa aj odvody platili z minima. A treba všetky ostatné peniaze "uliať" bokom a investovať. Nehodlám sa spoliehať na to, že sa tento štát o mňa v starobe postará..

@extempore presne toho názoru som aj ja. Robíme s mužom tak aby sme sa vedeli spoľahnúť len sami na seba lebo tento stať ide do plynu.

anonym_a18cb8
Dnes o 05:55

Zbytočné to rozposielajú, za pár rokov na dôchodky nebude. A to nie sú žiadne konšpiračné teórie, ale holý fakt.

extempore
Dnes o 06:35
@anonym_5192d0

@extempore a práve takí podnikatelia ako ty teraz vykrikuju ze z čoho majú chudaci teraz žiť. Lebo cely život platili to minimum a teraz im mame doplácať?

@anonym_5192d0 upokoj sa.. mne ty nebudeš musieť nič platiť.. lebo ja budem žiť na dôchodku z pasívnych príjmov alebo z výnosov investícii

simca06022011
Dnes o 07:47
@anonym_9b7ca0

@anonym_9b7ca0 mozno aby sa ludia zlakli a pobrali si peniaze z II piliera.. to je najpravdepodobnejsie, preto tam pisu kolko z toho a kolko z toho pojde :D

simca06022011
Dnes o 07:48
@extempore

@anonym_5192d0 upokoj sa.. mne ty nebudeš musieť nič platiť.. lebo ja budem žiť na dôchodku z pasívnych príjmov alebo z výnosov investícii

@extempore to ti velmi prajem, ale naozaj je vela takych, co toto tvrdili aj v minulosti a nic z toho.Je to naozaj o zodpovednosti a disciplinovanosti, plus financnej gramotnosti jednotlivca. A vela vela ludi ani nevie nic o daniach, prijmoch, podmienkach ake maju, co preco - zaco.. podnikaju tak aby zo dna na den mali. A uz teraz su taki velmi nemilo prekvapeni vyskou dochodku. A to realneho, nie len v tychto " predbeznych informaciach".

anonym_5192d0
Dnes o 07:51
@extempore

@extempore jaj, čiže ak niečo vtedy bude tak ty o dôchodok nepožiadas, ano? A ak ti vyrátajú nejaku smiešnu sumu, tak potom ti automaticky nebudú doplácať do výšky minimálneho, tak ako je tomu u takýchto "tiež podnikatelov" teraz? Tak aspoň netrep. Prvá budeš stat v rade.

anonym_601753
Dnes o 07:59

@anonym_autor ľutujem úradníčky na soc.poistovni, keď sa im tam teraz prídu ľudia hádať čo nemali zarátané atď...Prognóze je fajn som zvedavá kto na tie dôchodky bude pracovať.Niektorych poteší iných nakopne viac makať😂alebo ešte viac klamať, lebo peniaze sú v nenávratne.Pred 20 r bolo 1000 eur meta, ktorú chcel zarábať každý teraz to je skoro minimálna mzda asi toľko k tomu

anonym_601753
Dnes o 08:05
@anonym_9b7ca0

@anonym_5192d0 vies co, vela krat a vlastne cely zivot som obhajovala dochodcov. Ale ked sa clovek zamysli ze isli ovela skor do dochodku a este placu...a kto nam zaruci, ci sa dochodku VOBEC DOZIJEME...je sice pekne, ze sa predlzuje doba dozitia, ale samozrejme, ze to je skresleny udaj....
@anonym_5192d0 suhlasim, ze dochodcovia su ozaj posledni, co maju plakat, nikomu inemu sa tak casto nevalorizuje ''dotacia'' ako inym skupinam...

@anonym_9b7ca0 závidieť dôchodcom je tak smutné.Predstav si, že si vdova a máš platiť energie, stravu, lieky deti nemáš, alebo majú čo robiť s hypo a deťmi.Alebo nebodaj si platiť 1000 +eur domov dôchodcov.Bude to ako v zahraničí deti pôjdu z domu a ľudia do menších bytov, domov aspoň to do dôchodku splatia😉